ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Παίρνεις 572 ευρώ το μήνα;;; Θα πλερώσεις!!!

Το είχε πει ο νέος υπουργός Οικονομίας στην πρώτη του συνέντευξη: “οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας σχετικά με τη διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, και άλλες, θα ισχύσουν μόνο εαν συμφωνήσει η ΤΡΟΙΚΑ!” .  Και, προς έκπληξη όλων μας, η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΕΧΤΗΚΕ!!! ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Έτσι, ο κακόμοιρος μισθωτός και συνταξιούχος θα πληρώσει φόρο από τα 8.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο, δηλαδή ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ μόλις 572 ευρώ το ΜΗΝΑ!!! Ευτυχώς είδαν ότι αυτό το μέτρο πιάνει και τους κακόμοιρους νέους κάτω των 25 ετών που θα δουλεύουν για 2 χρόνια με 591 ευρώ βασικό μισθό με βάση το νόμο της Κατσέλη, και είπαν να εξαιρέσουν τους νέους μέχρι 30, αλλά και τους ανάπηρους και τους συνταξιούχους άνω των 65, που θα διατηρήσουν το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ!

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε σήμερα ο κος Βενιζέλος σε νέα του συνέντευξη, αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης  (60 ευρώ το χιλίολιτρο), ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος ή ελεύθερου επαγγέλματος ύψους 300 ευρώ , μείωση του αφορολόγητου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα, μείωση δαπανών στο Δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ για το 2011 και, φυσικά, κλιμακωτή εισφορά αλληλεγγύης από 1% έως 5% στα ετήσια εισοδήματα.

Κι επειδή μου αρέσει να βλέπω τα πάντα με παραδείγματα, ας πάρουμε για παράδειγμα τον αγαπημένο μου τυχερό μισθωτό Έλληνα που έχει μια καλή δουλειά βγάζει 25.000 ευρώ το χρόνο. Για το 2011 θα πληρώσει παραπάνω (12000-8000=4000 x 10% =)400 ευρώ πρόσθετο φόρο λόγω μείωσης του αφορολόγητου   και (25000 χ 2% = ) 500 ευρώ λόγο έκτακτης εισφοράς. ΣΥΝΟΛΟ 900 ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ, χωρίς να υπολογίζεται το πρόσθετο φπα σε αναψυκτικά, εστίαση, ο πρόσθετος φόρος στο πετρέλαιο, κλπ. Και αυτό επιπλέον των 2.940 ευρώ που πλήρωνε ούτως ή άλλως με τις παλιές φορολογικές κλίμακες.

Αυτά για όποιον είχε ελπίδες ότι ο Βενιζέλος θα κάνει τη διαφορά… Βέβαια θα κάνει τη διαφορά, αλλά όχι για μας, αλλά γι’ αυτούς που η κυβέρνηση μάχεται: για τους πιστωτές μας και τις τράπεζες και μόνο γι’ αυτούς, και πάντα εις βάρος μας!!

Βέβαια, μετά και από την τελευταία δημοσκόπηση μέσω της οποίας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ο κος Βενιζέλος επέβαλε έκτακτη εισφορά 5% για τα εισοδήματα των βουλευτών, των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μετακλητών στελεχών.

image

Αν και γίνεται για ξεκάρφωμα, θα χαιρετήσω την ενέργεια αυτή του υπουργού, αφού βέβαια καταδικάσω όλες τις υπόλοιπες!!! Τέτοιες κινήσεις έπρεπε να κάνει, και να αναζητήσει τέτοιες ευνοημένες οικονομικά ομάδες για να επιβάλει έκτακτες εισφορές, και όχι μισθωτούς και συνταξιούχους!!!

Μετά βέβαια και τα σημερινά, περιμένω να δω τι θα γίνει με την εισφορά για τα ακίνητα από το 1ο τετραγωνικό… Γιατί μπορεί να ανακοίνωσαν ότι την παίρνουν πίσω, αλλά αν δε δω να μην περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, δεν πιστεύω τίποτε πια!!! Αλλά και να μην περιλαμβάνεται στο νόμο, μη σας φανεί παράξενο να το επαναφέρουν μέχρι το τέλος του χρόνου, όταν δε θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στα έσοδα και στις δαπάνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου