ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Φλωρίδης: “η έλλειψη πολιτική βούλησης είναι αυτή που οδηγεί στο η Ελλάδα σήμερα να έχει τόσο μεγάλο χρέος" (βίντεο)

Όταν παραιτήθηκε ο (πρώην) βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης, είχα γράψει ότι η στάση του αυτή δεν ήταν ηθικά σωστή, και ότι έπρεπε να υποστηρίξει τις απόψεις του εντός κοινοβουλίου. Αντ’ αυτού, ο πρώην βουλευτής προτίμησε να κρατήσει ζωντανή την πολιτική του καριέρα στο ΠΑΣΟΚ, αφού αντικαταστάθηκε με άλλο βουλευτή που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σήμερα όμως ο κος Φλωρίδης με εξέπληξε ευχάριστα, λέγοντας ότι υποστηρίζω και εγώ από αυτό το ιστολόγιο, αλλά και μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού, επιβεβαιώνοντας μας: ότι “ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ”!!!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του, επεσήμανε ότι υπάρχει αδυναμία πολιτικής βούλησης από τα δύο μεγάλα κόμματα να πατάξουν την φοροδιαφυγή.

"Δεν θέλουν, γιατί ουδέποτε συστηματοποιήθηκε μια προσπάθεια -υποστήριξε ο κ. Φλωρίδης- η οποία ξεκινούσε κάποια στιγμή από υπουργούς, όπως για παράδειγμα ο Αλέκος Παπαδόπουλος, όπου με τη βοήθεια και της αμερικάνικής υπηρεσίας και κυρίως μια βοήθεια από τη Δανία που είχαμε, προσπαθούσαμε να συστηματοποιήσουμε έναν τρόπο με τον οποίον οι έλεγχοι γίνονται αποτελεσματικοί. Τα κριτήρια είναι απλά και διαφανή και η σύλληψη της φοροδιαφυγής είναι εύκολη.  Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι όταν πήγαινε να στηθεί κάτι τέτοιο ο επόμενος με όλη αυτή τη συνδικαλιστική διαπλοκή μεταξύ πολιτικής εργασίας και εργαζομένων ακύρωναν κάθε προσπάθεια. Άρα λοιπόν, έλλειψη πολιτική βούλησης είναι αυτή που οδηγεί στο η Ελλάδα σήμερα να έχει τόσο μεγάλο χρέος".

Με αυτές τις μεγάλες αλήθειες που είπε ο κος Φλωρίδης, με έκανε να τον εκτιμήσω αρκετά. Η άποψή μου για την παραίτησή του παραμένει, αλλά ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟ ΦΛΩΡΙΔΗ για τις σημερινές του δηλώσεις, που δείχνουν γιατί η κυβέρνηση επιλέγει την εύκολη ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ λύση της υπερφορολόγησης των μισθωτών και των έντιμων φορολογουμένων, ενώ η ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ.

Επιπλέον σε ότι αφορά όσα ακούγονται ότι ο κος Φλωρίδης προτίθεται να φτιάξει ένα κόμμα εθνικής ενότητας απάντησε πως «Μιλούσα συστηματικά με πολλούς βουλευτές αλλά ξέρετε γιατί; Γιατί ήθελα να φτιαχτεί στην πράξη η εικόνα και το περιεχόμενο ότι η εθνική συνεννόηση είναι δυνατή. Μάλιστα ετοιμαζόταν μια πρωτοβουλία διακομματική με υπογραφές η οποία θα ήθελε να απεικονίζει ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση».

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξής του αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου