ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μετά την ανεπίσημη διακοπή εργασιών στα Αχτάρικα, ήρθε η επίσημη στη Λ. Δημοκρατίας!

imageΣας έχω ήδη ενημερώσει ότι, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής που διαβεβαίωναν για την σύντομη περαίωση των εργασιών, το έργο της στατικής ενίσχυσης του κτιρίου Αχτάρικα έχει σταματήσει εδώ και 2,5 μήνες. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις οφειλές του δήμου Ηρακλείου προς τον εργολάβο, που ξεπερνούν το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ!

Σήμερα έμαθα ότι και στο έργο της ανακατασκευής πεζοδρομίων και νησίδας της Λ. Δημοκρατίας, ο εργολάβος έχει κάνει ήδη ή πρόκειται να κάνει άμεσα και ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ! Ο λόγος όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι ακριβώς ο ίδιος: δεν έχει πληρωθεί εδώ και περίπου 4 μήνες κανένα λογαριασμό!

Βέβαια στην περίπτωση της Λ. Δημοκρατίας, το ποσό που οφείλει ο δήμος Ηρακλείου σε καμία περίπτωση δεν είναι της τάξης μεγέθους που οφείλεται στο έργο της ενίσχυσης του κτιρίου Αχτάρικα. Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου, το ποσό για τη Λ. Δημοκρατίας είναι κοντά στις 150.000 ευρώ. Όμως ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον κάθε εργολάβο, αν περάσουν 2 μήνες μετά την υπογραφή έστω και ενός λογαριασμού χωρίς να πληρωθεί, να κάνει ειδική δήλωση διακοπής εργασιών στην διευθύνουσα του έργου υπηρεσία. Και αυτό ακριβώς θα κάνει, αν δεν το έχει ήδη κάνει ο συγκεκριμένος εργολάβος.

Διακοπή εργασιών δε σημαίνει βέβαια και αντικατάσταση του εργολάβου. Απλά ο εργολάβος δε θα εκτελέσει άλλες εργασίες, μέχρι να του εξοφλήσει ο δήμος Ηρακλείου τις εργασίες που έχει ήδη εκτελέσει. Καταλαβαίνετε όμως ότι αυτό σημαίνει επιπλέον καθυστέρηση στην περάτωση του έργου, άρα και μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους δημότες, αλλά και τους καταστηματάρχες της οδού, που εδώ και καιρό μπαίνουν μετ’ εμποδίων στα σπίτια τους και στα καταστήματά τους.

Πίσω όμως από τις δύο αυτές περιπτώσεις (του κτιρίου Αχτάρικα και της Λ. δημοκρατίας) κρύβεται ένα πολύ μεγάλο κατά τη γνώμη μου θέμα, που δεν είναι άλλο από την ΑΔΥΝΑΜΙΑ του μεγαλύτερου δήμου της Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, να ανταποκριθεί οικονομικά στις ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις και οφειλές που έχει από την εκτέλεση των έργων που τρέχουν. Μεγάλη ευθύνη βέβαια σ’ αυτό φέρει και η κεντρική κυβέρνηση, που έχει δώσει πάρα πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις στους Καλλικρατικούς δήμους, χωρίς να έχει προβλέψει και τα ανάλογα κονδύλια.

Και, αφού συμβαίνει αυτό στο δήμο Ηρακλείου, φανταστείτε τι θα συμβαίνει στους υπόλοιπους δήμους! Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά στο προσεχές διάστημα, με την περαιτέρω συρρίκνωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που ήδη έχει εξαγγελθεί στα πλαίσια του νέου μνημονίου, αλλά και με το “εσωτερικό μνημόνιο” που θα εφαρμοστεί για τους υπερχρεωμένους δήμους, θα ακούσουμε πολλά κανόνια να σκάνε σε πολλά έργα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου