ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η πρόταση του ιστολογίου: Να ενταχθούν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο!

Σε μια σημαντική δήλωση, αντίστοιχη της γνωστής “επιστολής των 16” στον πρωθυπουργό, προέβη χθες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης.

Εν συντομία, προτείνει και αυτός το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος να γνωστοποιηθεί άμεσα και έγκαιρα όχι μόνο στους βουλευτές, αλλά και στον ελληνικό λαό, ώστε να γνωρίζουν όλοι πλήρως το ποια επώδυνα μέτρα περιέχει και ποιες νέες θυσίες θα απαιτηθούν. Ακόμα, ζητάει από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξηγήσει επαρκώς γιατί προχωράμε σε αυτές τις επιλογές και γιατί δεν πέτυχε η πρώτη φάση δημοσιονομικής προσαρμογής, και το σχετικό νομοσχέδιο να συζητηθεί κατ’ άρθρον, ώστε οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν  τουλάχιστον τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Όμως κάνει και άλλη μία σημαντική πρόταση: ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ! Δεν είναι δυνατόν, αναφέρει ο Ηρακλειώτης βουλευτής, “να διεκδικούμε και να προτείνουμε αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα και ταυτόχρονα να μην αξιολογούνται  οι Υπουργοί”.

Θεωρώ ότι οι προτάσεις του κου Παρασύρη είναι πολύ σωστές, όποιος και αν είναι ο λόγος που γίνονται ειδικά αυτή τη στιγμή, και όποια και αν είναι η τελική στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Γιατί να το καταψηφίσει δε νομίζω τελικά…

Όμως θέλω να σταθώ στην πρόταση για αξιολόγηση των Υπουργών. Υποτίθεται ότι αυτή είναι θεσμοθετημένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που έχει δώσει την αρμοδιότητα αυτή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!!! Και φυσικά είναι στην ευχέρεια του ίδιου του Πρωθυπουργού να κάνει οποιαδήποτε στιγμή ανασχηματισμό.

Εγώ θα πάω την πρόταση αυτή ένα βήμα παραπέρα:

Φυσικά θα πρέπει να αξιολογούνται και οι Υπουργοί, αλλά και όλοι οι βουλευτές. Οι κύριοι αυτοί πληρώνονται από τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Από δημόσιο χρήμα. Και μάλιστα, οι απολαβές τους δεν είναι μόνο χρηματικές, αλλά έχουν και πολλές παροχές σε είδος, όπως γραφείο, ενοίκιο, αυτοκίνητο και καύσιμα, τηλέφωνα κινητά και σταθερά, αεροπορικά εισιτήρια κλπ. 

Όμως, αφού υπηρετούν το λαό, και πληρώνονται από το δημόσιο, είναι ένα είδος ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. Η πρότασή μου είναι λοιπόν ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ που σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση. ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ αυτοί οι κύριοι για άλλη μια φορά από τους πολλούς. Πληρώνονται από το δημόσιο, δηλαδή από δικά μας χρήματα, τα οποία βγάζουμε με πάρα πολύ κόπο. Δεν μπορεί λοιπόν αυτοί να λαμβάνουν ένα μισθό, ο οποίος διπλασιάζεται με τα έξοδα παράστασης σε επιτροπές και συνεδριάσεις της βουλής, και πολλαπλασιάζεται αν συνυπολογιστούν οι παροχές σε είδος. 

Να ενταχθούν λοιπόν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο, με μόνο το βασικό μισθό που θα καθοριστεί, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, έξοδα παράστασης, έξοδα συμμετοχής σε επιτροπές (που απλώς βάζουν μια υπογραφή και παίρνουν 240 ευρώ) κλπ. Να γνωρίζει επιτέλους ο Ελληνικός λαός πόσο ακριβώς τους πληρώνει.

Είσαστε δημόσιοι λειτουργοί κι εσείς, κυρίες και κύριοι βουλευτές,  όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν μπορεί να απαιτείτε ο γιατρός να λαμβάνει μισθό 1500 ευρώ, ο δικαστής 2000 ευρώ, ο δάσκαλος και ο αστυνομικός 1300 ευρώ, κι εσείς να λαμβάνετε περίπου 6.000 ευρώ βασικό μισθό,  να σας πληρώνουμε 2 κινητά τηλέφωνα και δύο σταθερά, ένα αυτοκίνητο, να λαμβάνετε για μια υπογραφή ,ή έστω μια συμμετοχή σε επιτροπή 240 ευρώ, και να πηγαινοέρχεστε σπίτια σας ΤΣΑΜΠΑ! Δεν μπορεί ο δημόσιος υπάλληλος να υπόκεινται σε μεγάλες στερήσεις (για τον ιδιωτικό υπάλληλο ούτε συζήτηση φυσικά!), κι εσείς να λαμβάνετε περίπου 10.000 με 12.000 ευρώ το μήνα καθαρά, συν τις παροχές σε είδος!!

Δείξτε μας λοιπόν ότι δεν είστε βουλευτές για το χρήμα, αλλά για να προσφέρετε στην πατρίδα σας. Και μην ακούσω το επιχείρημα ότι πρέπει να πληρώνεστε καλά, για να μην έχετε ανάγκη τρίτους, και να ασκείτε σωστά τα καθήκοντά σας, γιατί το ίδιο ακριβώς λέει και ο δικαστής, ο γιατρός, ο μηχανικός, ο δάσκαλος και ο αστυνομικός, αλλά του έχετε μειώσει το μισθό κατά πολύ!

Δώστε πρώτοι το παράδειγμα. Ενταχθείτε στο ενιαίο μισθολόγιο. Και τότε, κανένας δημόσιος υπάλληλος δε θα φέρει αντίρρηση για τη μείωση μισθού που θα υποστεί από τον Ιούλιο. 

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει κρίσιμη μάζα για να οργανωθεί συλλογή υπογραφών για ένταξη των βουλευτών σε ενιαίο μισθολόγιο, πλαφόν στις αποδοχές (όπως και συμβαίνει με τους υψηλά αμοιβόμενους συνταξιούχους πλέον) και μη αυτοτελή φορολόγηση; Eνδεικτικά αναφέρω γρήγορα ιδέες, όπως διάδοση της ιδέας στο κίνημα των αγανακτισμένων (facebook κλπ.), οργάνωση debate με ανθρώπους του πνεύματος κλπ. Ειλικρινά είναι ένα πολυ λογικό και δίκαιο αίτημα που πρέπει να προωθηθεί, όχι μόνο λόγω της παρούσας κατάστασης, αλλά και για να εμπεδωθεί ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή