ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συμβολικός καθαρισμός και ανάδειξη του φαραγγιού στο Βενεράτο από τους Minoistas

image Η επόμενη δράση των Minoistas έχει να κάνει με την συμμετοχή μας στον συμβολικό καθαρισμό του μαγευτικού φαραγγιού Βενεράτου μετά από πρόταση-πρόσκληση του πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 με στόχο την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στον υγροβιότοπο και την ανάδειξή του.
Και αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή των τοπικών συμβουλίων Βενεράτου, Αυγενικής, Σίβα, Κερασίων και όλων των τοπικών συλλόγων τους. Επίσης δήλωσαν παρών και τα μέλη του Τμήματος Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και του Σωματείου Εκπαιδευτών οδήγησης.
Το φαράγγι του Βενεράτου το οποίο διασχίζεται από τον ποταμό Απόλλωνα, ήταν κάποτε ένας πανέμορφος υγροβιότοπος με σπάνια χλωρίδα και πλούσια πανίδα. Σήμερα όμως ο υγροβιότοπος έχει χάσει την οικολογική ισορροπία του από τα βοθρολύματα των γύρω χωριών τα οποία επί χρόνια καταλήγουν στο φαράγγι.
Παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα, το φαράγγι εξακολουθεί να δέχεται τα λύματα αυτά που δημιουργούν μια εικόνα αποκρουστική αλλά και συνθήκες οι οποίες μπορεί να καταστούν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Ζητάμε λοιπόν να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει σύγχρονη εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων, πράγμα που θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χλωρίδας και της πανίδας στον πανέμορφο υγροβιότοπο. Επίσης, το φαράγγι να καταστεί επισκέψιμο (με εξαιρετικά προσεγμένες παρεμβάσεις που δεν θα αλλοιώνουν αλλά θα αναδεικνύουν τη φυσιογνωμία του) από όσους ενδιαφέρονται να περάσουν όμορφες ώρες μέσα στη φύση.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου έχει ως εξής:
-Συνάντηση στις 10 π.μ. στην είσοδο του χωριού Βενεράτο (Υπάρχει παράκαμψη για το Βενεράτο στην εθνική οδό Ηράκλειο – Μοίρες, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τον Εσταυρωμένο,,10-15 λεπτά με το αυτοκίνητο)
-Αναχώρηση από την είσοδο του Βενεράτου στις 10.30 πμ
-Άφιξη στον Άγιο Φανούριο που βρίσκεται στο φαράγγι στις 10.45 π.μ.
-Στον Άγιο Φανούριο υπάρχει χώρος και σκιά για όσους θέλουν να χαρούν τη φύση και να δουν ένα σημείο του φαραγγιού
-Σύντομες ομιλίες εκπροσώπων φορέων και παρουσίαση από γέροντες της περιοχής πώς ήταν το φαράγγι κατά το παρελθόν
-Όσοι το επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν μέσα στο φαράγγι. Θα χρειαστούν απαραιτήτως μπότες ή γαλότσες, γάντια, προστατευτικά κράνη εργασίας ή ποδηλάτου (για την πρόληψη τυχόν ατυχήματος από πτώση πέτρας).
-Συμβολικός καθαρισμός του φαραγγιού από στερεά απορρίμματα
-Θα ακολουθήσουν ώρες χαλάρωσης, κουβέντας, μουσικής και φαγητού στον Άγιο Φανούριο.
Σας περιμένουμε όλους
Υ.Γ. Για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, κατά πάσα πιθανότητα και αναλόγως του αριθμού των ενδιαφερόμενων, θα υπάρξει εξυπηρέτηση με λεωφορείο προσφορά του Σωματείου Εκπαιδευτών οδήγησης. Επειδή το λεωφορείο μπορεί να πάρει μέχρι 50 άτομα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ώρα και ο τόπος αναχώρησης με λεωφορείο θα σας ανακοινωθεί με νέο μήνυμα.

Minoistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου