ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η έκθεση Ρακιντζή για τη δημόσια διοίκηση παραδόθηκε μόλις 1 μήνα πριν την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου. Τυχαίο;

Μόλις χτες, στις 7 Ιουλίου 2011, δηλαδή 6 ολόκληρους μήνες μετά το πέρας του περασμένου έτους, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κος Λέανδρος Ρακιντζής παρέδωσε στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής την έκθεση πεπραγμένων  για το 2010. Στην έκθεση αυτή περιγράφονται περιστατικά διαφθοράς αλλά και αδυναμίες του δημόσιου τομέα, και όπως είναι φυσικό προβλήθηκε αρκετά απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Είναι τυχαίο άραγε ότι η έκθεση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από ένα μήνα; Ένα ενιαίο μισθολόγιο που, ενώ υποτίθεται ότι θα έχει στόχο την ίση αμοιβή για ίση εργασία στο δημόσιο, κάτι με το οποίο δε διαφωνεί σχεδόν κανένας, ο πραγματικός του στόχος είναι η μείωση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων; Η απάντηση είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ!!!

Η κυβέρνηση απλά επιλέγει για άλλη μια φορά να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω σ’ ένα ζήτημα που έχει ευαισθησία ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της. Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Ρακιντζή τη δεδομένη χρονική στιγμή, επιχειρεί να τονίσει στην πλειοψηφία των Ελλήνων ότι ο δημόσιος τομέας είναι διεφθαρμένος και αναποτελεσματικός, ώστε να τον έχει σύμμαχο στην κατακρεούργηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που ετοιμάζει να επιβάλλει με ο ενιαίο μισθολόγιο.

Δεν αρνούμαι φυσικά ότι υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο. Κάθε άλλο. Ίσως να υπάρχει και εκτεταμένη. Όμως γι’ αυτό ευθύνονται πέρα από τους επίορκους υπαλλήλους και αυτοί που με αδιαφανής διαδικασίες όλα τα προ του νόμου Πεπονή χρόνια διόριζαν τα δικά τους παιδιά, και τους έδιναν το θάρρος να θεωρούν το δημόσιο τσιφλίκι τους. Και εννοώ φυσικά τους πολιτικούς!

Θέλω να πιστεύω ότι με την καθιέρωση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ η διαφθορά στο δημόσιο τείνει να μειωθεί τα τελευταία χρόνια, και ειδικά με τις πολλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Και θέλω να πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι που έχουν μπει ή θα μπουν στο δημόσιο έχουν άλλη νοοτροπία και υγιή τρόπο σκέψης. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να πληρώσουν τις αμαρτίες και τις παθογένειες τριών δεκαετιών αμειβόμενοι με μισθούς πείνας. Και μην ξεχνάμε ότι πολλοί από αυτούς έχουν ήδη πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις, που όταν τις αναλάμβαναν τα μισθολογικά τους δεδομένα ήταν διαφορετικά και πολύ καλύτερα από τα σημερινά, χωρίς καν την επιβολή των μειωμένων μισθών που θα φέρει το νέο μισθολόγιο.

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τα επικοινωνιακά κολπάκια τύπου 1 εκατομμύριο διεφθαρμένοι υπάλληλοι, και ας κοιτάξει την ουσία . Η οποία ουσία είναι ότι πίσω από καθένα από τους 450 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που θα υπηρετούν τους Έλληνες στις αρχές του 2012 βρίσκεται μια ολόκληρη οικογένεια, με δάνεια, φοιτητές και μικρά παιδιά. Και ας κοιτάξει να μειώσει τις πραγματικέ σπατάλες του δημοσίου, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις προμήθειες στα νοσοκομεία, οι μίζες στις προμήθειες και τα δημόσια έργα και οι εξοντωτικοί για την κοινωνία αμυντικοί εξοπλισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου