ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Και “μνημόνιο 3” μόνο με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών!!

Διαβάζω έκπληκτος (για άλλη μια φορά) στην Ελευθεροτυπία ότι ο νέος υπουργός οικονομικών κος παρέα με τον κο Προβόπουλο της Τράπεζας της Ελλάδος, ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (3) το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, χωρίς οι βουλευτές της χώρας μας να έχουν ιδέα!!

Το μνημόνιο αυτό περιλαμβάνει δεκάδες νέες και εξαιρετικά επώδυνες δεσμεύσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εκ των υστέρων στους πολίτες αλλά και στο Κοινοβούλιο!! Και αυτό έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Κομισιόν!!!

Στην Ελλάδα θα μάθουμε το περιεχόμενο του μνημονίου 3 όταν γίνει η επίσημη μετάφραση. Η Ελευθεροτυπία όμως παρουσιάζει μερικά από τα στοιχεία που εμπεριέχει, συμπεριλαμβανομένου και του περιεχόμενο του «εφαρμοστικού νόμου 2», που έρχεται ως τις 15 Αυγούστου. Στο νόμο αυτό θα περιλαμβάνεται και το Ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δραστικές αλλαγές στις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις, η τοποθέτηση επιτηρητών της Τρόικα στα υπουργεία, συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΔΕΚΟ και πολλά άλλα (αναλυτικά διαβάστε στην Ελευθεροτυπία).

Το φοβερό δε είναι ότι η ψήφιση το “εφαρμοστικού νόμου 2” αποτελεί απαράβατο όρο για τη δόση του Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έγκριση του νέου δανείου που ετοιμάζονται να μας δώσουν οι εταίροι μας, για το οποίο εντελώς τυχαία ανέβαλαν όλες τις αποφάσεις  χρονικά για την ίδια περίοδο!!!

Ξανά η ίδια συνταγή λοιπόν από την κατά τ’ άλλα νέα ανανεωμένη κυβέρνηση.. Και για άλλη μια φορά όλα συμφωνούνται πρώτα με την Τρόικα και μετά με τους βουλευτές της χώρας, για να μην πω ότι όλα επιβάλλονται από την Τρόικα.  Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει τα λεγόμενα πολλών, αλλά τελευταίως και του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά". Μόνο που αυτό έχει γίνει εδώ και καιρό..

Δείτε συνοπτικά τι περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο

image image Φωτογραφίες από την Ελευθεροτυπία

-------------------------------------------

Νεότερη ενημέρωση:

Ο υπουργός οικονομικών με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα σημερινά δημοσιεύματα για αλλαγές εν’ αγνοία της βουλής:

«Η συνεχής ανακύκλωση γνωστών πληροφοριών, που κάθε ημέρα εμφανίζονται ως νέες, δημιουργεί μία αίσθηση αβεβαιότητος που καθηλώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου». Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι «στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου». «Βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι να επικρατεί κλίμα ασφάλειας ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου