ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Kalo kouragio, κύριε Σισαμάκη!

Διαβάζω σήμερα στο cretalive για το ότι ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κος Σισαμάκης προσπαθεί να βρει μια άκρη με τους υπαλλήλους του δήμου, που υπηρετεί ο καθένας και τι ακριβώς κάνει. Αφού θα του ευχηθώ με την καρδιά μου… kalo kouragio που έλεγε και ο Όλι Ρεν, θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα:

  • Είναι δυνατόν σε ένα δήμο οι μόνιμοι υπάλληλοι να είναι ίσοι στον αριθμό με τους συμβασιούχους; Να είναι 1000 οι μόνιμοι, και άλλοι τόσοι οι συμβασιούχοι; Και σε μια εποχή που υποτίθεται ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων έχουν μειωθεί στο μισό;;; Δηλαδή πέρυσι υπήρχαν σίγουρα περισσότεροι από 1200 συμβασιούχοι, αν αναλογιστούμε πόσοι απολύθηκαν από τη ΔΕΠΤΑΗ, τις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου και τους άλλους οργανισμούς. Αυτό ακριβώς δείχνει ότι ο δήμος Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, αντί να κοιτάξει να καλύψει τις οργανικές του θέσεις με μόνιμο προσωπικό, προχωρούσε σε προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για ευνόητους λόγους. Σε πολλές περιπτώσεις δε, τέτοιοι συμβασιούχοι, γνωστοί και συγγενείς διαφόρων παραγόντων, απόκτησαν εμπειρία στο δημόσιο, μοριοδοτήθηκαν σε επόμενο διαγωνισμό και κατέλαβαν είτε μόνιμη θέση είτε θέση με σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι υπόλοιποι απλά… διεκδικούν τώρα τα δεδουλευμένα τους στα δικαστήρια, αφού δεν τους αναγνωρίστηκε η 3η κατά σειρά 12μηνη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος και δεν ενέκρινε ο επίτροπος!!!
  • Ο μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων του δήμου είναι γνωστό και που εργάζονται, και τι αρμοδιότητες έχουν. Αλίμονο άλλωστε αν δεν ίσχυε αυτό. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι κάποιοι και αντικείμενο δεν έχουν, αλλά ούτε και ωράριο…. Και αυτοί έχουν..μπάρμπα όχι στην Κορώνη, αλλά στη Λότζια!  Εξάλλου σε κάθε υπηρεσία υπάρχει τουλάχιστον ένας πολιτικός προϊστάμενος, αν και τελευταία ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να δώσει δουλειά και σε άλλους! Τώρα αν δεν ξέρουν ή δε θέλουν να ελέγξουν συγκεκριμένους υπαλλήλους είτε επειδή είναι γνωστοί τους, είτε επειδή τους εξυπηρετούν σε διάφορες καταστάσεις, αυτό είναι άλλο καπέλο…

Τέλος, αφού ο κος Σισαμάκης φαίνεται αποφασισμένος να βρει μια άκρη, δεν μπορώ παρά να συμβάλω κι εγώ όπως μπορώ στο εγχείρημά του αυτό, και να του δώσω δύο συμβουλές:

Ξεκινήστε κε Σισαμάκη την έρευνά σας από τη Λότζια. Ψάξτε αν δείτε πόσους συνεργάτες απασχολεί ο Δήμαρχος, και πόσους πραγματικά δικαιούται. Και ποιοι από αυτούς είναι χρεωμένοι σε άλλες υπηρεσίες, π.χ. στο πράσινο. Δείτε ακόμα ποιοί έχοθν προσληφθεί στην καθαριότητα, αλλά ποτέ δεν έχουν δουλέψει εκεί..

Δείτε όμως και πόσοι υπάλληλοι που δηλώνουν παρουσία καθημερινά με υπογραφές, είναι εξωτερικοί συνεργάτες με αναθέσεις διαφόρων εργασιών ή μελετών και κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών. Και αυτοί φυσικά ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 1000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!!

Και κάτι άσχετο με το θέμα του προσωπικού: Επειδή βλέπω τελευταία στη Διαύγεια και αναρτώνται συνεχώς απευθείας αναθέσεις κυρίως προμηθειών, ανταλλακτικών και εργασιών, και μάλιστα στους ίδιους επαγγελματίες, μήπως να μοιράζατε τις προμήθειες αυτές και σε άλλους , τώρα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες περνάνε δύσκολες ώρες;;;

Και πάλι, kalo kouragio κε Σισαμάκη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου