ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μειωμένα τα τροχαία ατυχήματα λέει η Αστυνομία. Η Κρήτη όμως αριθμεί 52 θανατηφόρα από την αρχή του χρόνου.

Σε σημερινό δελτίο τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με στατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων, γίνεται ειδική αναφορά στο χρονικό διάστημα από 12 έως 21 Αυγούστου, και στην μείωση κατά 51% των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Ειδικότερα,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το διάστημα αυτό, που αφορά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων του Αυγούστου,  σημειώθηκαν:

  • 26 λιγότερα θανατηφόρα ατυχήματα (25 έναντι 51 το 2010, μείωση κατά 51%)

  • 10 λιγότερα σοβαρά τροχαία ατυχήματα (63 έναντι 73, μείωση κατά 14%)

  • 34 λιγότερα ελαφριά τροχαία ατυχήματα (256 έναντι 290, μείωση κατά 12%).

Όσον αφορά στους παθόντες από τα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν συνολικά 108 λιγότεροι, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (495 έναντι 603 το 2010, μείωση κατά 18%)

Ειδικότερα καταγράφηκαν :

  • 32 λιγότεροι νεκροί (26 έναντι 58 το 2010, μείωση κατά 55%)

  • 21 λιγότεροι βαριά τραυματίες (71 έναντι 92, μείωση κατά 23%)

  • 55 λιγότεροι ελαφρά τραυματίες (398 έναντι 453, μείωση κατά 12%)

Η Ελληνική Αστυνομία βέβαια, εμμέσως πλην σαφώς, επιχειρεί να απονείμει στον εαυτό της τα εύσημα για τη μείωση των ατυχημάτων, αναφέροντας ότι “Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, σε όλη την επικράτεια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη των ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας”.

Θα είχε βέβαια αξία να μας έλεγαν από την Αστυνομία και ποιος ήταν ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφόρησε στο οδικό δίκτυο της χώρας μας το διάστημα αυτό, σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Γιατί έχω την υποψία ότι με τις φετινές τιμές των καυσίμων που ίπτανται, αλλά και τη μείωση γενικά του αριθμού των κυκλοφορούντων οχημάτων λόγω μαζικών καταθέσεων πινακίδων πέρσι το Δεκέμβρη και μειωμένων πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων, τα οχήματα που κυκλοφόρησαν ήταν λιγότερα από πέρσι, πράγμα που δικαιολογεί τη μείωση των τροχαίων.

Βέβαια, η μείωση αυτή του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση, όποια και αν είναι η αιτία. Έστω και αν γίνεται αναφορά μόνο στο διάστημα των 10 ημερών της εξόδου του Αυγούστου.

Εγώ θα ήθελα όμως να θίξω για άλλη μια φορά το θέμα του οδικού δικτύου της Κρήτης. Και με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, θα σας δώσω και μερικά πολύ θλιβερά στοιχεία για τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που έχουν λάβει χώρα στο νησί μας από την αρχή του χρόνου μέχρι και χτες, 21 Αυγούστου 2011.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ελληνική Αστυνομία, και κάνοντας ένα σχετικό φιλτράρισμα του πίνακα που αφορά ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, προέκυψε ότι ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΕΩΣ ΚΑΙ ΧΤΕΣ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 52 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ!!!

Ο ΜΑΚΑΒΡΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΡΗΤΗ 2011

Να σημειώσω επιπρόσθετα ότι ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων σε ολόκληρη την Ελλάδα για το ίδιο διάστημα (1-1-2011 έως 21-8-2011) είναι 658. Δηλαδή στην Κρήτη έλαβε χώρα το 8% των θανατηφόρων τροχαίων της χώρας!!

Και ενώ τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης, και πολύ περισσότεροι τραυματίστηκαν, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού μας! Η “Υποδομές Κρήτης Α.Ε” ακόμα να ιδρυθεί και να στελεχωθεί, ενώ οι υπηρεσίες  του Υπουργείου Υποδομών πρωτίστως, και μετά της Περιφέρειας Κρήτης δεν έχουν ώριμες μελέτες για ένταξη στο ΕΣΠΑ, που αποτελεί πλέον και το μοναδικό εργαλείο για εκτέλεση έργων στη χώρα μας!

Και σα να μην έλλειπαν τα παραπάνω, έχουμε μπουχτίσει στις εξαγγελίες για την τροχαία του ΒΟΑΚ! Μιας υπηρεσίας που, ενώ το οδικό δίκτυο του νησιού δέχεται υπερβολικά αυξημένο φόρτο τους θερινούς μήνες, θα προσφέρει της υπηρεσίες της… από το φθινόπωρο και μετά!!! 

Βέβαια για να είμαι και δίκαιος, εκτός από τους κακούς έως ανύπαρκτους δρόμους, και την απουσία της Τροχαίας από αυτούς λόγω υποστελέχωσης της Αστυνομίας, προκαλούμε και οι ίδιοι την τύχη μας με την οδική μας συμπεριφορά. Είναι απαράδεκτοι οι πολιτικοί μας που έχουν επιτρέψει το Εθνικό Οδικού Δίκτυο του νησιού μας να είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,  αλλά φταίμε κι εμείς όταν οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ ή μπαίνουμε στη στροφή με 120 όταν η πινακίδα λέει 60…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου