ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Συρρικνώνεται η ΕΡΤ για μείωση κόστους. Θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση στο τέλος που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ;

Ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΤ1 και του Σινέ/Σπορ+ , 15 από τους 20 ραδιοφωνικούς σταθμούς πομπών στα μεσαία και συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών  σε 9, με ενιαία διοίκηση και ενιαίο πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι “θα γίνει αντιστοίχηση του προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εταιρείας", αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων, κατά την προσφιλή του τελευταία συνήθεια.

Ας υποθέσουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού είναι γενικά παραδεκτό ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει η ΕΡΤ δεν τυχαίνουν μεγάλης ανταπόκρισης από το ραδιοτηλεοπτικό κοινό. Βέβαια ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι η αναζήτηση ακροαματικοτήτων, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που δεν είναι της παρούσης. Είναι όμως γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης πληρώνεται ΑΜΕΣΑ από τον Έλληνα πολίτη, μέσω του τέλους που εισπράττεται από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

image

Από τη στιγμή που με τις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση το λειτουργικό κόστος της ΕΡΤ θα μειωθεί πάρα πολύ, θα πρέπει να υπάρξει ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.

Ας το εξετάσουν λοιπόν και αυτό στην κυβέρνηση, μιας και αποτελεί πάγιο αίτημα μιας μεγάλης μερίδας πολιτών. Και η δικαιολογία που υπήρχε έως σήμερα ήταν το μεγάλο λειτουργικό κόστος. Τώρα όμως οι δικαιολογίες τελείωσαν… Εκτός και αν η παρούσα κυβέρνηση, που ως γνωστόν κατέχει τα πρωτεία στη μυθοπλασία (λεφτά υπάρχουν, όχι μειώσεις μισθών, όχι αύξηση ΦΠΑ και άλλα πολλά) ανακαλύψει και νέες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου