ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ανεξάρτητη Αρχή για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

image Πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι μια αρχή που θα συστηθεί για να ελέγξει πολιτικούς, όταν ο επικεφαλής της εκλέγεται  από αυτούς; Όχι και τόσο θα ήταν μια λογική απάντηση….

Που να τη βρεις όμως τη λογική στην εποχή μας… Και ποιος την έχασε για να τη βρει η κυβέρνηση… Μια κυβέρνηση που καθημερινά αποδεικνύει ότι δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο “φαίνεσθαι” απ’ ότι στην ουσία. Γιατί μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω την πρόθεσή της να συστήσει δήθεν ανεξάρτητη επιτροπή για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ενώ ταυτόχρονα προτίθεται να ορίζει η βουλή τον επικεφαλή της!

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η επιτροπή αυτή θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου των βιβλίων των πολιτικών κομμάτων, να παρακολουθεί τη διαδρομή του «μαύρου» πολιτικού χρήματος, να ανοίγει και να ελέγχει τραπεζικούς λογαριασμούς κομμάτων και φυσικών προσώπων εις βάρος των οποίων υπάρχουν υπόνοιες για παράνομες χρηματοδοτήσεις, να ελέγχει τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων, να αποτιμά ακόμη και το κόστος των προεκλογικών συγκεντρώσεων και των διαφημιστικών σποτ και να ανακαλύπτει τα παράνομα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών προσώπων μέσα από τον αναδρομικό επανέλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση να συστήσει μια ανεξάρτητη αρχή, θα έμενε έξω από ορισμούς προέδρων. Και βέβαια δε θα μετείχαν σε αυτήν πολιτικοί. Και αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορεί ο ελεγκτής  να ταυτίζεται με τον ελεγχόμενο!!

Δεν είναι δυνατόν να θες να πετάξεις έξω από τα πειθαρχικά συμβούλια τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, και την ίδια χρονική στιγμή να θες να διορίζεις  ως πολιτικό σύστημα τον πρόεδρο της αρχής που θα ελέγχει τους πολιτικούς και τα κόμματα για χρηματισμό. Αυτό λέγεται ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ!

Πάντως ένα πράγμα πρέπει να αναγνωρίσουμε σε αυτή την κυβέρνηση: έχει αρκετό χιούμορ! Θα πρέπει κάποια στιγμή να μαζέψουμε όλες τις φοβερές εμπνεύσεις που έχει, και να εκδώσουμε ένα… βιβλίο με ανέκδοτα!!! Θα ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμα και αυτά με τον Τοτό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου