ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκλειστικό: ο επόμενος φόρος της κυβέρνησης μετά την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα!

Ακούσαμε όλοι χτες τον υπουργό Οικονομικών να ανακοινώνει ένα νέο φόρο, μια “έκτακτη” εισφορά για τα ακίνητα, προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 2 δις ευρώ του προϋπολογισμού για το 2011, αλλά και για να μπουν επιπλέον 2 δις στα ταμεία του κράτους το 2012.

Το χαράτσι αυτό αν θυμάστε καλά υπήρχε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης κατά τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, απλά τότε δεν είχε προκριθεί ως λύση. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση το είχε “σε εφεδρεία”, και επέλεξε να το ενεργοποιήσει την παρούσα χρονική στιγμή.

Και αυτός ο φόρος φυσικά δε δίνει λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος, παρά μόνο προσωρινά. Αν υποθέσουμε ότι όλοι οι υπόχρεοι θα σπεύσουν να τον πληρώσουν, μπορεί να κλείσει η τρύπα του φετινού προϋπολογισμού, και αυτό επειδή είμαστε στο τέλος του έτους. Για το 2012 όμως το έλλειμμα και πάλι θα υπολείπεται των στόχων για ένα πολύ απλό λόγο: ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΥΦΕΣΗ, ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΠΟΙΠΩΝ ΦΟΡΩΝ, κοκ…

Τα ακίνητα είναι ένας εύκολος στόχος. Δεν μπορείς να τα κρύψεις, και δεν μπορείς να τα μεταφέρεις στο εξωτερικό. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η κυβέρνηση επέλεξε τον εύκολο στόχο. Αφήστε που τα προηγούμενα χρόνια της “ανάπτυξης” οι περισσότεροι Έλληνες (εμού συμπεριλαμβανομένου) χρεωθήκαμε για μια ζωή για ν’ αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι. Και τώρα εκτός από τις υπέρογκες δόσεις των στεγαστικών δανείων, από το μειωμένο κατά πολύ εισόδημά μας έχουμε να πληρώσουμε και τα τεκμήρια και τις έκτακτες εισφορές και τους φόρους ακίνητης περιουσίας, που τότε δεν υπήρχαν !!!

Η χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης δείχνει για άλλη μια φορά ότι είναι ανίκανη να χειριστεί την οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού φορολογεί αδιαλείπτως μόνο αυτούς που δηλώνουν εισοδήματα και έχουν ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, η είσπραξη φόρων μέσω ΔΕΗ θα επιφέρει πολλά προβλήματα, όπως διακοπές ρευματοδότησης σε ενοικιαστές, επειδή δεν πλήρωσε το φόρο ο ιδιοκτήτης!!!

Από την άλλη, η κυβέρνηση παρακαλεί του Έλληνες εφοπλιστές να καθίσουν μαζί στο τραπέζι, για να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν κι αυτοί να συμβάλλουν στη μείωση του ελλείμματος!!! Αυτό θα πει opengov!!!

Δε νομίζω όμως ότι ο Γιώγος, ο Βαγγέλης και η παρέα τους θα σταματήσουν εδώ. Χτες έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν μέχρι και το τελευταίο cent (ή μήπως δραχμή;) από κάθε οικογένεια, προκειμένου να φέρουν σε πέρας του στόχους τους. Κι επειδή δεν έχουν αφήσει και τίποτα αφορολόγητο, και με δεδομένη την ανικανότητά τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και να εισπράξουν τις βεβαιωμένες οφειλές των μεγαλοφειλετών του κράτους, υπάρχει και ένα άλλο σχέδιο στο μυαλό τους:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ. Αρχικά είχαν σκεφτεί να φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά επειδή δεν ήταν εύκολα μετρήσιμος, κατέληξαν στην εξής λύση:   ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ… ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!!!

eurosΒέβαια δε θα πληρώσουν όλοι το ίδιο!!! Θα υπάρχουν και κλίμακες ανάλογα με την ηλικία, το φύλλο, και το ποσοστό λίπους! Από το νέο φόρο θα εξαιρεθούν οι έγκυες και όσοι αποδείξουν ιατρικά ότι το βάρος τους οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με χαρτί από την τριτοβάθμια επιτροπή του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου!  Γιατί, όπως έχετε καταλάβει, η κυβέρνηση φροντίζει ο κάθε φόρος που επιβάλλεται να κατανέμεται δίκαια στους πολίτες!!!

Ούτε όμως ένας τέτοιος φόρος θα φέρει αποτελέσματα, αφού από την εφαρμοζόμενη λιτότητα έχουμε όλοι χάσει αρκετά κιλά!!!

Συγχωρέστε με για το σαρκασμό, αλλά μόνο έτσι πλέον μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση… Αυτή η κυβέρνηση δεν αξίζει τίποτε περισσότερο από το σαρκασμό μας. Και, παρόλο που η χώρα δε διαθέτει και πολλές εναλλακτικές, αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, ακόμα και του Σαμαρά, φαντάζει ως καλύτερη λύση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου