ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολές προς τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου από Εργατικό Κέντρο και “Πολίτες κατά του Χρέους”

image Μια ημέρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή της τροπολογίας για την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, Οι “πολίτες κατά του χρέους έστειλαν ανοικτή επιστολή στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, καλώντας τους “να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων” και να την καταψηφίσουν. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύρια και κύριοι βουλευτές Ηρακλείου,

μόλις πριν 15 μέρες ανακοινώθηκε απο τον υπουργό οικονομικών ότι ο  αποταμιευμένος πλούτος στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6,5%.

Αυτό σημαίνει ότι λεφτά υπάρχουν. Μόνο εκεί που υπάρχουν δεν φορολογούνται. Αντίθετα φορολογούν όσους δεν έχουν και όσους δεν αντέχουν.
Καθημερινά η κυβέρνηση ανακοινώνει και νέα εισπρακτικά μέτρα που ενώ δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χώρας, οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι ο λαός που σας ανέδειξε δεν αντέχει άλλο. Η συναίνεση σας σ' αυτά τα μέτρα δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση.
Ειδικά το τελευταίο μέτρο του τέλους ακινήτων που πρόκειται να εισπρακτεί μέσα από την ΔΕΗ, είναι αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό και οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αδύναμα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με την άποψη έγκριτων συνταγματολόγων και νομικών ακόμα και του ίδιου του υπουργού οικονομικών (σε δήλωση του στις 26/06/2011) το μέτρο είναι αντισυνταγματικό.

Ο λαός σας εξέλεξε να εκπροσωπείτε τα δίκαια του και όχι να ψηφίζετε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και μέτρα εξαθλίωσης και κοινωνικής καταστροφής που επιβάλλονται έξωθεν.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και ακυρώστε με την ψήφο σας την κατάπτυστη τροπολογία, που εαν περάσει θα στερήσει από χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν, ένα δημόσιο αγαθό όπως η ηλεκτρική ενέργεια.
ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ το λάθος του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.
Ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος"

Σε αντίστοιχο ύφος είναι και η επιστολή που απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, καλώντας τους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αποδείξουν ότι είναι κυβέρνηση του λαού και όχι των τοκογλύφων Τροϊκανών. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

"Εδώ και αρκετό καιρό στο σύνολο της η Ελληνική κοινωνία δέχεται τη σφοδρότερη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων της  τα τελευταία 50 χρόνια, μια επίθεση που σχεδόν απαξίωσε κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Και όμως  ο Ελληνικός λαός έβαλε πλάτη πλήρωσε τα λάθη και τις παραλήψεις των Κυβερνήσεων.

Εμείς παλεύουμε να επιβιώσουμε και άλλοι συνεχίζουν να πλουτίζουν μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη κρίση, γιατί δεν λειτουργεί το Κράτος  και έρχονται τα νέα χαράτσια να αποτελειώσουν και το τελευταίο ίχνος κοινωνικού κράτους.

Καλούνται να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν.

Καλούνται  οι άνεργοι να επιδοτούν τους βολεμένους .

Απογοήτευση και οργή τα μοναδικά συναισθήματα που διακατέχουν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και γενικά όλους τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν πάλι τα δυσβάστακτα μέτρα, για να αποφευχθεί τάχα η χρεοκοπία της χώρας μας.

Αντιληφθείτε επιτέλους και τις δικές σας ευθύνες.

Πρέπει να ορθώσετε ανάστημα και να αποδείξετε ότι είσαστε κυβέρνηση του Ελληνικού λαού και όχι των τοκογλύφων Τροϊκανών.

Μην επιτρέψετε να περάσουν τα νέα φορομπηχτικά μέτρα.

Μην πατήσετε την σκανδάλη να μας δώσετε τη χαριστική βολή".

Φαίνεται λοιπόν ότι στενεύει ο κοινωνικός κλοιός γύρω από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Απομένει να δούμε τι θα πράξουν σε μερικές ώρες. Είχε προηγηθεί ομιλία του Κεγκέρογλου στη βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας, στην οποία είχε μιλήσει για άδικο μέτρο, και είχε ζητήσει αρκετές τροποποιήσεις. Και μάλιστα είχε πει ότι θα κριθεί η στάση του από το αν θα γίνουν δεκτές οι αλλαγές. Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα γίνει καμία έκπληξη από το νομό Ηρακλείου, καθώς οι δικοί μας βουλευτές είχαν καθίσει ημιανάπαυση όταν τους είχε καλέσει ο πρωθυπουργός, και τον άκουγαν να τους μιλάει για δύσκολες αποφάσεις κλπ. 

Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει όμως η έκπληξη τελικά, κι ας έρθει απ’ όπου νά ‘ναι… 4 ψήφοι κατά χρειάζονται από κυβερνητικούς βουλευτές, αν δε βρεθούν άλλα δεκανίκια από τα υπόλοιπα κόμματα…

Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου