ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τό ‘βλεπες, δεν τό ‘παιζες;

image Μόλις χτες έγραφα σε τούτο εδώ το ιστολόγιο, ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι να μας κατασχέσει τα δεδουλευμένα (δείτε εδώ και εδώ)!

Και σήμερα διαβάζω ότι η εφορία προχωρά στην κατάσχεση μισθών οφειλετών του δημοσίου βάσει των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία! Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αλλά και σε συντάξεις!!! Βέβαια από το υπουργείο Οικονομικών  διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση για να γίνει η κατάσχεση είναι το εναπομείναν υπόλοιπο να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.

Θα μου πείτε: “τό ‘βλεπες χριστιανέ μου, δεν τό ‘παιζες”;  Που λεφτά για στοίχημα φίλοι μου!

Τι να πει κανείς πάλι γι’ αυτή την απόφαση…. Τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έκαστος, ή 30 δις ευρώ συνολικά,  η κυβέρνηση αρκείται στο να δημοσιεύει απλά τα ονόματά τους, ενώ στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους κάνει κατάσχεση μισθών και συντάξεων! Και αυτό ενώ για τους μεγαλοοφειλέτες προβλέπεται ακόμα και φυλάκιση, αλλά δεν είδαμε ακόμα έναν να μπαίνει φυλακή!

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω είναι άλλο ένα από τα πολλά πλέον δείγματα που στοιχειοθετούν τη θέση ότι η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει την επίθεση σε μισθωτούς και συνταξιούχους αντί να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου