ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι δράσεις της κίνησης “Πολίτες κατά του Χρέους”

Με κεντρικό άξονα «Δεν αντέχουμε άλλο, δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης η κίνηση Πολίτες κατά του Χρέους”

Η προσωρινή συντονιστική της επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, φοιτητές, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, όλους αυτούς που πλήττονται από τα νέα μέτρα να συντονίσουν τη δράση τους. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή των σκληρών μέτρων, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Παλεύουμε όπως χαρακτηριστικά τονίζουν ενάντια στις απολύσεις, στα νέα τσεκούρια σε μισθούς και συντάξεις, στο χαράτσι στα ακίνητα, στις συνεχείς έκτακτες εισφορές.

Οι “Πολίτες κατά του Χρέους» παρευρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και ζήτησαν από το Σώμα την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος κατά του ειδικού τέλους ακινήτων και κατά της έκτακτης εισφοράς. “Απαιτούμε –όπως τόνισαν- από το ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο του νησιού μας να κατανοήσει την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τα άδικα μέτρα και να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του.”

imageΗ άρνηση από πλευράς της πλειοψηφίας για συζήτηση του θέματος και έκδοσης ψηφίσματος είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και οξύτατες αντιπαραθέσεις.

Οι Πολίτες κατά του Χρέους σε σημερινή ανακοίνωση τους τονίζουν:

“ Συμβούλιο Κρήτης γιόρτασε πρόωρα την παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Τα μέλη της Πασοκογενούς πλειοψηφίας του, με την προτροπή του εξουσιολάγνου και καρεκλοκένταυρου αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρυπίδη Κουκιαδάκη αρνήθηκαν να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που αγγίζουν πλέον ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Αν και ασπόνδυλα, σήκωσαν τελικά το χέρι αποφασίζοντας να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία και τις ανάγκες της, ισχυριζόμενοι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι βιομηχανία ψηφισμάτων.

Με τη στάση τους αυτή παρέκαμψαν τη θέληση δεκάδων φορέων, σωματείων και κοινωνικών ομάδων του Ηρακλείου δείχνοντας την καταφανή αντίθεσή τους με το λαϊκό αίσθημα, και το ρόλο τους ως θεσμοθετημένου αυτοδιοικητικού οργάνου.

Η πλασματική τους πλειοψηφία δεν καταλαβαίνει  ότι οι εποχές άλλαξαν, η δύναμή της έχει εξανεμιστεί και δεν έχει  καμία νομιμοποίηση να αποφασίζει ερήμην της κοινωνίας.

Χαιρετίζουμε την υποστήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα των παρατάξεων που σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν.”

Σήμερα ημέρα λήξης της προθεσμίας πληρωμής για την πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς, οι Πολίτες κατά του Χρέους προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό μπροστά στην Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου και ζήτησαν από τους Ηρακλειώτες να αντισταθούν στα επαναλαμβανόμενα χαράτσια.

Α ΔΟΥ 30.9.11

Παράλληλα εκπρόσωποί της παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ηρακλείου και ζήτησαν την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή τους στους αγώνες ενάντια στο μνημόνιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν «το κομμάτι του πληθυσμού που τάσσεται κατά του Μνημονίου είναι πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία, άσχετα από τον πολιτικό χώρο που εντάσσεται ο καθένας και στόχος μας πλέον πρέπει να είναι η ανατροπή των δυνάμεων που το στηρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου