ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακάλεσε μερικώς η κυβέρνηση τη μη επιβολή έκτακτης εισφοράς στην εκκλησιαστική περιουσία

image Μετά το σάλο που ξέσπασε σε μέσα ενημέρωσης, ιστολόγια και ενημερωτικές σελίδες, αλλά κυρίως μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα έσπασαν τα τηλέφωνα στη Βουλή και στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διαμαρτυρόμενοι (γράφτηκε ότι κάποιοι από αυτούς πήραν τηλέφωνο απευθείας και τον πρωθυπουργό),  το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι η απαλλαγή από το τέλος ακίνητης περιουσίας αφορά σε ακίνητη περιουσία που εξυπηρετεί μόνο θρησκευτικούς ή λατρευτικούς σκοπούς και όχι σε ακίνητη περιουσία προς εμπορική εκμετάλλευση.

ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Γιατί να μη φορολογηθούν και οι ναοί; Το δικό μας σπίτι δηλαδή το έχουμε για εμπορική δραστηριότητα και μας το φορολογούν; Ας πληρώσουν λοιπόν τον έκτακτο αυτό φόρο μόνο οι ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται εμπορικά τα ακίνητά τους, και όχι όλοι αδιακρίτως! Το σκεπτικό ότι θα χρεοκοπήσει η εκκλησία αν επιβληθεί ο φόρος αυτός ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο, που βλέπει το δικό του σπίτι να χρεοκοπεί…

Το αίτημα της κοινωνίας θα πρέπει να είναι η μη επιβολή αυτού του φόρου. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί! Και πολύ περισσότερο, όταν αυτός επιβάλλεται τόσο άμεσα και απροειδοποίητα!  Σε κάθε άλλη περίπτωση, για να είναι ρεαλιστικό αυτό το μέτρο, θα πρέπει τουλάχιστον οι συντελεστές να μειωθούν κάτω από το μισό για τις τιμές ζώνης κάτω των 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου