ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατράπηκε νταλίκα στο Σκαλάνι. Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα!

Περίπου στις 3 το μεσημέρι, στον παράπλευρο δρόμο της επαρχιακής οδού Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου - Βιάννου, και μόλις 700 μέτρα από τον κόμβο του Σκαλανίου, νταλίκα με κατεύθυνση προς τη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου ανατράπηκε, και προσγειώθηκε πάνω σε φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο στο παρακείμενο χωράφι!

ntalika1

ntalika2

Ο οδηγός της νταλίκας , στην προσπάθειά του να περάσει δίπλα από το σταθμευμένο μπλε Ι.Χ. που βλέπετε στη φωτογραφία, χωρίς να ανακόψει την ταχύτητά του, πάτησε στην άκρη του ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος. Το οδόστρωμα όμως υποχώρησε, με αποτέλεσμα η νταλίκα να αναποδογυρίσει και να προσγειωθεί πάνω στο αγροτικό φορτηγάκι.

ntalika3Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, καθώς ο ιδιοκτήτης του αγροτικού οχήματος, η οικογένειά του αλλά και άλλοι εργάτες βρίσκονταν στο αμπέλι αμέσως μετά το χωράφι στο οποίο προσγειώθηκε η νταλίκα! Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ιδιοκτήτης του αγροτικού στον οδηγό της νταλίκας: “Αν ήμασταν ένα “καρίκι” (μια σειρά του αμπελιού) πιο κάτω, θα  μας είχες σκοτώσει”.. Μάλιστα, επέπληξε λεκτικά τον οδηγό της νταλίκας, επειδή δε μείωσε την ταχύτητά του στην προσπάθειά του να περάσει το σταθμευμένο όχημα.

Ο οδηγός της νταλίκας βγήκε από το όχημα με μερικές μόνο γρατζουνιές. Σίγουρα έχει ευθύνη για το συγκεκριμένο τροχαίο, καθώς και την ταχύτητά του θα έπρεπε να είχε μειώσει, αλλά και να σταματούσε και να ζητούσε την απομάκρυνση του σταθμευμένου οχήματος αν δεν επαρκούσε το πλάτος του εναπομείναντος οδοστρώματος για τη διέλευση της νταλίκας. Όμως σημασία έχει ότι ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του, παρά το σοκ που υπέστη.

Ο συγκεκριμένος δρόμος που συνδέει το Σκαλάνι με τη βιομηχανική περιοχή, αλλά και ο απέναντι παράπλευρος της επαρχιακής οδού που συνδέει το Σκαλάνι με τον οικισμό της Καλλιθέας, έχουν ασφαλτοστρωθεί σχετικά πρόσφατα (πριν 2-3 μήνες αν δεν κάνω λάθος). Σε πολλά σημεία όμως που ο δρόμος βρίσκεται ψηλότερα από τις ιδιοκτησίες δεν έχουν τοποθετηθεί μπάρες ασφαλείας, κάτι που ευτυχώς έχει γίνει από την πλευρά της επαρχιακής οδού. Όσο για την πλευρική διαγράμμιση, η οποία θα έδινε στους οδηγούς ένα ορατό όριο του δρόμου, όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες είναι ανύπαρκτη!

Καλό θα είναι λοιπόν η αρμόδια υπηρεσία να μεριμνήσει ΑΜΕΣΑ! Γιατί σήμερα οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο διπλανό αμπέλι, αλλά και ο οδηγός της νταλίκας, είχαν την τύχη με το μέρος τους…. Την επόμενη φορά όμως;

1 σχόλιο:

  1. Πλευρική διαγράμμιση;;; αυτη προφανώς για τις τεχνικες υπηρεσίες της Κρήτης αποτελεί πολυτέλεια...Π.χ από τότε που έγιναν κάποιες "βελτιώσεις" στην οδό Κνωσος-Αρχάνες ουτε που διανοηθηκε κανεις να βάλει πλευρικη διαγράμμιση με αποτέλεσμα λόγω ελλειπους φωτισμου η πορεία του οδηγού να γίνεται στα τυφλά. Φυσικα ο Κρητικος ειναι συνηθισμένος να οδηγει στα τυφλά αλλά μήπως αυτο θα έπερεπε να αλλάξει κάποια στιγμη; Βεβαια τώρα η κάθε τεχνικη υπηρεσία έχει ακόμα μια δικαιολογία για να κάνει "έργα που σκοτωνουν": βρισκόμαστε σε οικονομικη κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή