ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι εξαιρείται η εκκλησία από την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα!!

Βγήκε το “πόρισμα” από την κυβέρνηση για το πόσο και πως θα πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Και, πέρα από το πόσο άδικο και ανεφάρμοστο είναι αυτό το μέτρο, έχει και ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει την παρούσα, αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις: η εκκλησία και πάλι εξαιρείται και από αυτό το μέτρο!!!

Ας το δούμε όμως το πράγμα συνολικά: στον παρακάτω πίνακα φαίνεται τι θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου, για κάθε τετραγωνικό μέτρο που δηλώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ (δηλαδή συμπεριλαμβανομένων ημιυπαιρθίων χώρων, υπογείων, αποθηκών, κλπ) , ανάλογα με την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου.

image

Φαίνεται καθαρά ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ, καθώς το 0,5 ευρώ ανά μέτρο δεν ισχύει για τις περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης έτσι απλά. Θα πρέπει επιπλέον ο ιδιοκτήτης να ανήκει και στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες! Αν δεν είσαι ανάπηρος δηλαδή, την έβαψες, γιατί και στο Μενίδι να έχεις σπίτι, θα πληρώσεις 3,75 ευρώ το τετραγωνικό, και όχι 0,5!!! Αφήστε που για τις ακριβές περιοχές, το ποσό είναι 20 ευρώ ανά τ.μ και όχι 10 που είπε ο Βενιζέλος. Αλλά φαίνεται δε βγαίνανε τα κουκιά, και το 10 έγινε πολύ απλά 20!!!!

Η επόμενη κοροϊδία αφορά στην παλαιότητα, καθώς ένα καινούριο σπίτι με ένα σπίτι 25 ετών έχει μέση διαφορά μόνο 1 ευρώ ανά τετραγωνικό!!!

Η μεγαλύτερη κοροϊδία όμως απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι ότι εξαιρείται από την έκτακτη εισφορά η εκκλησία!!! Η εκκλησία η οποία έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, την οποία σε πολλές περιπτώσεις νοικιάζει στο ίδιο το δημόσιο!! Μαζί με την εκκλησία όμως την γλυτώνουν και διάφορες ΜΚΟ, φιλανθρωπικά ιδρύματα και αθλητικά σωματεία!!

Φανταστείτε λοιπόν ότι μια μέση ελληνική οικογένεια με ένα σπίτι 120 τετραγωνικά, με 15 τ.μ . ημιυπαίθριο και 20 τ.μ . αποθήκη θα πληρώσει για τιμή ζώνης 1000-1500 ευρώ το ποσό των 900 ευρώ!!  Αν πρόκειται δε για μονοκατοικία 120 τ.μ, με αντίστοιχο υπόγειο 120 τ.μ., το ποσό αυτό ανέρχεται στα 1125 ευρώ!!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!  

Αλλά μην ανησυχείτε, δε θα πληρώσετε το ποσό αυτό σε μία, αλλά σε δύο δόσεις. Βέβαια η μία θα συμπέσει με την άλλη έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, αλλά αυτό δεν πτοεί καθόλου την κυβέρνηση!!! Νομίζει ότι όλοι θα τρέξουμε να τα πληρώσουμε και τα δύο αμέσως, επειδή έχουμε τα χρήματα κάτω από το στρώμα μας, και δεν έχουμε τι να τα κάνουμε!!!

Αν τώρα πάλι πλήρωνε και η εκκλησία , με την τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά! Θα μπορούσαν οι παραπάνω συντελεστές να είναι πολύ χαμηλότεροι! Τα 5 ευρώ θα ήταν 3, τα 6 θα ήταν 4, κοκ. Αλλά η κυβέρνηση για άλλη μια φορά “έκανε τα έξι, πέντε”,  που λέμε και στο χωριό μου!!!

Το θέμα βέβαια δεν είναι καθόλου αστείο, και απαιτεί ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΥΣ!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Υ.Γ.: Πραγματικά δεν ξέρω πόσο χειρότερα μπορεί να είναι τα πράγματα αν χρεοκοπήσει η χώρα… Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν και χειρότερα!

1 σχόλιο:

  1. Δεν ντρέπονται καθόλου πια?Τσακίζουν τον μεροκαματιάρη και τον άνεργο και αφήνουν την εκκλησία απ την απέξω?Ξεφτιλισμένοι!Θέλουν να μας κάνουν να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας...μπουρλότο θέλουν όλοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή