ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ως πότε θα πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι την ανικανότητα της κυβέρνησης; ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

Ούτε το θάρρος να βγουν στο γυαλί και να ανακοινώσουν τα μέτρα που αποφάσισαν για το λαό δεν έχουν πλέον ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε κανένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης. Έτσι, επέλεξαν να εκδώσουν γραπτή ανακοίνωση με την οποία μας ενημερώνουν ότι:

  1. Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ
  2. Εφαρμόζεται το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
  3. Μειώνονται κατά 20% το ποσό των συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.
  4. Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και μέχρι αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
  5. Εφαρμόζεται ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας με στόχο μέχρι το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα

Έτσι, ένας μισθωτός με ημιαπασχόληση και αμοιβή 400 ευρώ ή ένας χαμηλοσυνταξιούχος των 400 ευρώ δεν θα είναι πλέον αφορολόγητος!!! Όποιος ήταν δε πέρσι αφορολόγητος με 12000 ευρώ, θα πληρώσει με τα νέα μέτρα φόρο 700 ευρώ, αν δεχτούμε ότι ο συντελεστής θα είναι 10%.  Και ένας συνταξιούχος που έπαιρνε 1500 ευρώ θα παίρνει πλέον 1440, ενώ αν είναι κάτω των 55 θα παίρνει πλέον 1300 ευρώ.

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!! ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ! ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΦΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΓΗ!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

2 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ,ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ (Ο ΠΑΧΟΥΛΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.....ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνονται όλο και πιο προκλητικοί και επικύνδυνοι. Τίθεται πλέον καθαρά θέμα επιβίωσης του κόσμου της εργασίας και των ανέργων.
    Χρειάζεται όμως ξεκάθαρη εικόνα για το μέτωπο που εξαπολύει αυτές τις επιθέσεις όπως και ο λόγος που το κάνει. Πρόκειται για ένα μέτωπο από την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής (πασοκ,νδ,λαος,μπακογιάννη) που όμως πρέπει ξεκάθαρα να δούμε ότι κάποιους μέσα από τον λαό εκφράζει απόλυτα. Τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο και οι συνεχείς παρεμβάσεις της τρόικας μιλάνε για ανταγωνιστική οικονομία, ανάπτυξη και μεγαλύτερο έδαφος για ιδιωτική πρωτοβουλία. Όχι οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία όμως αλλά όσων έχουν τα μέσα [μπόμπολας, λάτσηδες, βαρδινογιάννηδες και άλλοι μικρότεροι επιχειρηματίες (πλαστικά κρήτης) κ.α.]Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με τίποτα με την κοινωνική ανάπτυξη αλλά μονάχα με την οικονομική ανάπτυξη των συγκεκριμενων επιχειρηματιών. Και επειδή δεν είναι θέμα φυσικών προσώπων και συγκεκριμένων ονομάτων εννοώ ομίλων-τραπεζών και μεγάλα μονοπώλια σε διάφορους κλάδους. Αυτοί όλοι δεν επηρεάζονται από την κρίση παρά βγαίνουν ισχυρότεροι χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος υπερισχύει. Τα μέτρα παίρνονται γι αυτούς, η οικονομική ανάπτυξη σημαίνει αύξηση ή διατήρηση των κερδών τους. Γι αυτό και καλούν τους εργαζόμενους μέσω του μετώπου που προανέφερα να εργάζονται περισσότερο με λιγότερο μισθό και με λιγότερους συναδέλφους γιατί έτσι δημιουργούν μεγαλύτερα κέρδη στον εργοδότη τους.

    Απέναντι σε αυτό το μέτωπο με την συγκεκριμένη πολιτική χρειάζεται μια απάντηση. Έπιθετικής κατεύθυνσης, επίσης πολιτικό μέτωπο. Αλλά ένα πολιτικό μέτωπο που η πολιτική του θα εκφράζει τους θιγόμενους. Τα μεγάλα κομμάτια του λαού. Προσοχή όμως. Γνωρίζοντας όμως, πως αυτό το μέτωπο θα πετύχει μονάχα αν το παρέι στις πλάτες του εκείνο το κομμάτι του λαού που δέχεται άμεσα την επίθεση. Η επίθεση αφορά την εργασία, τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων που χουμε γύρω μας ή των υπηρεσιών (εκπαίδευση, υγεία) επομένως το κομμάτι αυτό του λαού που πρέπει να ορθώσει πολιτικό μέτωπο είναι οι εργαζόμενοι. Αυτοί που ζούνε μόνο από τον μισθό τους και αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ελλάδα όπως και σε όλο τον κόσμο. Φυσικά δεν αποκλείονται σε αυτή τη μάχη να συμμετέχουν και άλλα κομμάτια της κοινωνίας (άνεργοι, φοιτητές). Κάθε άλλο το πολιτκό αυτο μέτωπο χρειάζεται συμμάχους και οι σύμμαχοι αυτοί χρειάζονται το πολιτκό αυτό μέτωπο για να επιβιώσουν και οι ίδιοι.
    Αυτό το μετώπο όμως δεν πρέπει να παρακαλάει τις κακές κυβερνήσεις να φύγουν γιατί θα πέσει σε παγίδα. Αυτό το μέτωπο από τη στιγμή που είναι πολιτικό πρέπει να ανατρέψει την κυβέρνηση και κάθε επίδοξη κυβέρνηση ίδιου τύπου. Και να χτίσει μια εξουσία εργαζομένων χωρίς εκλογές κάθε τόσο αλλά με άμεση επιλογή και ανάκληση αντιπροσώπων σε κάθε χώρο εργασίας, περιοχή, νομό, ώστε να υπάρχει ζωντανή συμμετοχή και απόλυτη διαφάνεια και έλεγχος αυτής της αναγκαίας εξουσίας.

    Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε ολους μας. Πολιτικές που εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα σε ένα οικονομικο σύστημα που επιβιώνει γι αυτόν τον λόγο δεν φεύγουν μόνες τους. Ανατρέπονται.

    Κάτι ακόμα με αφορμή την επανεκκίνηση των πλατειών που μέλλον δεν έχουν.
    (κάποιοι λαοπλάνοι να σταματήσουν να εκεταλλεύονται τον κόσμο στις πλατείες και να είναι κρυμμένοι πίσω από δήθεν ακομμάτιστα πανό και συνθήματα επιβάλλοντας τις παραπλανητικές πολιτικές τους. Για ακομμάτιστο διψάει ο φασίστας και αυτός που έχει μια ροπή προς τα εκεί γιατί ξέρει πως έτσι μπορεί να κρύψει την ταυτότητά του και να παραπλανήσει με την άνεσή του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή