ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Όθωνας: “Γιατί προσέφυγα στη δικαιοσύνη” Μαρίνα Δημητριάδου: “Γιατί πέταξα τα αυγά”

image Σε δήλωση για τους λόγους που προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της 33χρονής υποψήφιας διδάκτωρ Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (και όχι φοιτήτριας) κας Μαρίνας Δημητριάδου, που προχτές επέταξε δύο αυγά στον υφυπουργό προστασίας του πολίτη στο Ρέθυμνο, προέβη ο Μανώλης Όθωνας. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η έκφραση αντίθεσης και διαμαρτυρίας στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική είναι όχι μόνο θεμιτή, αλλά αποτελεί και θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως πολιτική άποψη ή διαμαρτυρία η κάθε μορφής λεκτική βία ή χειροδικία. Την αντίληψη ότι ο καθένας αυθαιρέτως θεωρεί ότι η πολιτική του διαφωνία παράγει δίκαιο, το οποίο απονέμει με συνοπτικές διαδικασίες στη μέση του δρόμου, δεν την αντέχει ούτε η κοινωνία μας, ούτε η λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Ο καθένας επομένως που επιλέγει να επιδίδεται σε τέτοιες πράξεις θα πρέπει να έχει συναίσθηση ότι αυτό έχει κόστος και συνέπειες. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η πρακτική ατιμώρητα και περίπου να τη νομιμοποιούμε με την ανοχή μας. Είναι τόσο απλό.

Γι’αυτό και θεωρώ ότι η μέχρι τώρα στάση ανοχής και κακώς εννοούμενου πολιτικού καθωσπρεπισμού σε τέτοιου είδους επιθέσεις είναι λάθος.

Αυτή ακριβώς είναι η δική μου πολιτική άποψη και αυτό υπαγορεύει τη στάση μου, να ακολουθηθούν τα νομίμως προβλεπόμενα.

Είναι άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι όσα προβάλλονται ως απολογία εκτός από κωμικά, αποτελούν ομολογία άρνησης ή αδυναμίας επαρκούς αιτιολόγησης της συγκεκριμένης πράξης ως τρόπου πολιτικής συμπεριφοράς. Αντιθέτως, μια δημόσια αναγνώριση έστω και τώρα, ότι η πράξη αυτή ήταν πράξη για την οποία υπάρχει μια στοιχειώδης συναίσθηση ευθύνης μετά από ψυχραιμότερη σκέψη, θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την εκτόνωση αυτού του περιστατικού.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, ισχυρισμούς που σκοπίμως διακινούνται περί δήθεν απαίτησης χρηματικής αποζημίωσης εκ μέρους μου, εκτός από παντελώς ψευδείς είναι εξίσου ή και περισσότερο κακόπιστοι και κακοήθεις από την ίδια την πράξη και καταδεικνύουν το ήθος και την ποιότητα όσων είχαν και εξακολουθούν να έχουν την επικοινωνιακή (και όχι μόνο) διαχείριση  του συγκεκριμένου περιστατικού».

Βέβαια μόνο αδυναμία αιτιολόγησης της πράξης δεν αποτελούν οι ισχυρισμοί της Μαρίνας Δημητριάδου, που με συνέντευξή της στην εφημερίδα “Πατρίς” αιτιολογεί την πράξη της:

Ήταν μία πράξη αγανάκτησης, ενάντια στις προκλήσεις που αισθάνομαι ότι υφίσταμαι εδώ και πολύ καιρό από τον κ. Όθωνα. Ψήφισε το μνημόνιο, ψήφισε το μεσοπρόσθεσμο, ψήφισε το νόμο για την Παιδεία που καταδικάζει τα Πανεπιστήμια. Είναι υπουργός Δημόσιας Τάξης και να αφήσουμε τα περί προστασίας του πολίτη, γιατί αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Είναι ο υπουργός που έχει πνίξει την Ελλάδα στα δακρυγόνα σε κάθε αυτοδίκαιη διαμαρτυρία. Υφίσταμαι ψυχική και σωματική βλάβη από τον κ. Όθωνα για τις πράξεις της κυβέρνησης στην οποία ενεργά συμμετέχει και έχει νευραλγική θέση. Για όλα αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή εναντίον μας και υφιστάμεθα είναι υπόλογοι και θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτοί κι όχι εγώ, επειδή ήμουν αβγοβόλος χθες”.

“Στην προσωπική του ζωή μπορεί ο κ. Όθωνας να είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, αυτό δε με ενδιαφέρει. Αυτό που βλέπω είναι η προσωπική βλάβη που υφίσταμαι και τις κατ' εξακολούθηση προκλήσεις της δράση του και σε αυτή ακριβώς την πρόκληση αντέδρασα”.

Σε ερώτηση για το αν κινείται σε διάφορους κοινωνικούς χώρους και γι αυτό προχώρησε σε αυτή την πράξη, για το αν είναι δηλαδή υποκινούμενη, η κα Δημητριάδη απάντησε:

«Θα ήθελα να πω ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει η φιλολογία ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν είναι ενταγμένος σε κάποια οργανωμένη πολιτική ομάδα είναι υποκινούμενος και ότι υπάρχει κάποια αόρατη μυστική δύναμη από πίσω που τον έχει βάλει να το κάνει. Το άκουσα κι εγώ αυτό. Μου το είπαν και στην Αστυνομία, ένας αστυνομικός, ότι δηλαδή κάποιοι με έχουν βάλει να το κάνω. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Είμαστε νοήμονα όντα , είμαστε πολίτες, παρατηρούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε. Δεν ανήκω σε κάποια οργανωμένη πολιτική ομάδα».

Όσο για τον αν της προκάλεσε έκπληξη η πράξη του κου Όθωνα να προβεί σε μήνυση σε βάρος της, απαντά:

«Νομίζω ότι η στάση του είναι τουλάχιστον αστεία. Τη στιγμή που καταποντίζεται η χώρα και που εκείνοι θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, να μου κάνει εμένα μήνυση , επειδή δήθεν προσέβαλα την τιμή του , την αξιοπρέπειά του, επειδή του πέταξα ένα αβγό. Το ότι προσβάλλεται καθημερινά η παραγωγική βάση αυτής της χώρας, πέντε εκατομμύρια Έλληνες, η τιμή και η αξιοπρέπειά μας, δεν το στάθμισε ο κ. Όθωνας κι έκανε εμένα μήνυση».

Στο τέλος της συνέντευξής της η κα Δημητριάδη, περνάει και ένα μήνυμα στην κοινωνία, για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα :

«Η λύση είναι να οργανωθούμε , να μη στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου, η μία ομάδα εναντίον της άλλης. Να είμαστε αλληλέγγυοι. Δεχόμαστε μία οργανωμένη επίθεση και το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα».

Νομίζω η αντιπαράθεση των δύο αυτών απόψεων κρίνεται απαραίτητη, καθώς  δείχνει καθαρά την απόσταση που υπάρχει μεταξύ πολιτικών και πολιτών, και αναδεικνύει τη νοοτροπία που υπάρχει στους πολιτικούς ότι ο πολίτης πρέπει να τιμωρείται για κάθε του πράξη, έστω και αν έχει πολιτικό περιεχόμενο. Και αυτό ενώ διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι οι πράξεις των πολιτικών παραμένουν ατιμώρητες , όσο μεγάλο κακό και αν έχουν κάνει στη χώρα.

3 σχόλια:

  1. όταν φαέι εκείνη κανένα αυγο να δούμε αν συμφωνει... εκπαιδευτικοί σου λέει μετα... και λίγα κάνει ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για πείτε μας εσείς "κύριε νομοθέτη":
    στους πολιτικούς μας που τόσο γενναιόψυχα "υπερασπίζονται" τη χώρα μας και το πολίτευμά μας τι θα έπρεπε να κάνει ο νόμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και λίγα κάνει ο νόμος ;;;; Ο ΝΟΜΟΣ ;;;
    χα χα χα εδώ γελάμε !!!
    Ας πιάσουν πρώτα τον Ψωμιάδη !!!
    Να αγιάσει το χέρι της !!!
    Κουφάλες, σε λίγο τέλος τα αυγά, κοστίζουν. Δυστυχώς για σας οι πέτρες είναι τζάμπα !!!
    Παπαγαλάκια, κομματόσκυλα και γλυφτες ψάξτε για τρύπα να κρυφτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή