ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η απάντηση των…. “μηχανικών που τρώνε και οι κότες”

Χτες υπήρχε ένα άρθρο στη στήλη “είδα-άκουσα” του cretalive σχετικά με τον αριθμό των μηχανικών που εργάζονται στο δήμο Ηρακλείου. Τίτλος του άρθρου ήταν “Μηχανικοί… να φάνε και οι κότες!”. Στο άρθρο αναφέρονταν ότι οι μηχανικοί που υπηρετούν στο δήμο είναι 100, και ότι ακόμα ψάχνονται στη Λότζια για να βρουν που υπηρετούν όλοι αυτοί και τι αντικείμενο έχουν!

Πριν λίγο έλαβα με e-mail την απάντηση του σωματείου των μηχανικών του δήμου που έχει ως εξής:

image

Σε απάντηση του ανώνυμου δημοσιεύματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα cretalive.gr στις 27/9/2011 με τίτλο : «Μηχανικοί … να φάνε κι οι κότες !» το  « ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», απευθυνόμενο στον ανώνυμο συγγραφέα αλλά και προς κάθε   ενδιαφερόμενο πολίτη, γνωρίζει τα εξής :

Ο αριθμός των μηχανικών που αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι υπηρετούν στον Δήμο Ηρακλείου - αν όντως είναι ακριβής - προέκυψε από την συνένωση των Δήμων λόγω Καλλικράτη.

Οι μηχανικοί αυτοί εκτός από τις ανάγκες των διευρυμένων πλέον ορίων του Δήμου Ηρακλείου, υποστηρίζουν όλους τους Δήμους του Νομού, τόσο σε τεχνικά έργα  όσο και σε πολεοδομικές υπηρεσίες.  Εκτός αυτού στα καθήκοντά τους έχουν προστεθεί πολλές νέες αρμοδιότητες, οι οποίες μεταβιβάστηκαν στον Δήμο από την πρώην  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τον « Καλλικράτη».

Όσο για το που εργάζεται και τι αντικείμενο έχει ο κάθε μηχανικός αποκλειστικά  υπεύθυνοι  να απαντήσουν είναι η αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.  Καλό θα είναι λοιπόν - αν όντως ζητήθηκαν στοιχεία  - να δοθούν απαντήσεις από τη …. «Loggia» για το έργο των μηχανικών, το οποίο άλλωστε η ίδια η Δημοτική Αρχή προβάλλει, επαινεί και γίνεται αντιληπτό από την εικόνα της πόλης.

Αντί λοιπόν να γίνονται ανώνυμα υποτιμητικά σχόλια και οργανωμένη επίθεση που στρέφει την μία ομάδα εργαζομένων ενάντια στην άλλη, καλό θα είναι όλοι μας να επικεντρωθούμε στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στο πρόβλημα της κρίσης. Γιατί μάλλον, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.....

Φαίνεται ότι κάποιος πονηρός αντιδήμαρχος που έχει υπό την αρμοδιότητά του το προσωπικό του δήμου, διοχετεύει εντέχνως ελεγχόμενες πληροφορίες σε δημοσιογράφους, και κατευθύνει δημοσιεύματα για να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη “εφεδρεία” που η κυβέρνησή του έχει ήδη ετοιμάσει για τους δήμους. Θα συμβούλευα όμως αυτό τον αντιδήμαρχο τον εκ Αλικαρνασσού ορμώμενο να ασχοληθεί καλύτερα με το σκάνδαλο της παραλιακής και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας που έσκασε σήμερα και του επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες για την λανθασμένη εφαρμογή του σχεδίου πόλης της περιοχής.

Για το συντάκτη δε του κειμένου δεν έχω να πω και πολλά. Τα έχω ήδη πει σε προηγούμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου