ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

28 δολοφόνοι του λαού ψάχνουν άλλοθι μια μέρα μετά το φόνο…

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Μόλις μια μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με απίστευτο θράσος, επαγγελματικό θεατρινισμό και ασέβεια προς τους Έλληνες πολίτες, 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο, που στην ουσία τάσσεται κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής!!!

Η επιστολή αυτή έχει ως εξής:

“-Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου κλείνει μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ρύθμισης των δανειακών αναγκών  και του χρέους της χώρας, προσδοκώντας να έχει θετική έκβαση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στις 23 Οκτώβρη.

-Παράλληλα η προσπάθεια μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που υπερβαίνει τα όρια αντοχής της κοινωνίας  αμφισβητείται ως άδικη και αναποτελεσματική και οδηγεί αναπόφευκτα σε εκρήξεις εξαιτίας μιας ετεροβαρούς μονόπλευρης κατανομής των βαρών της κρίσης.

-Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων (απλή αντανάκλαση ενός κοινωνικού κατακερματισμού), ο πολιτικός καιροσκοπισμός που εκδηλώνεται είτε ως λαϊκισμός και δημαγωγία, είτε ως καταγγελτικός λόγος συνθέτει μια σύγχρονη πολιτική Βαβέλ, που συμπράττει στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και μορφωτική αποδιοργάνωση – αποσύνθεση της χώρας.

-Τα αδιέξοδα των συντεχνιακών εκφυλισμών της δημοκρατίας,  της συνδιοίκησης της συνδιαχείρισης, της χείμερας του λαϊκού καπιταλισμού οδήγησαν στη μαζική έκπτωση  του κώδικα αξιών και αναγκών της νεοελληνικής κοινωνίας: στην απαξίωση της εργασίας και τη νοοτροπία της αρπαχτής , στη διαβλητότητα του νομικού και θεσμικού μας πολιτισμού  και την κοινωνία της ανομίας, στα αλλότρια καταναλωτικά πρότυπα, στο κυνήγι  της ικανοποίησης των δευτερευουσών  αναγκών και στην υποκατάσταση του «είναι» από το «έχειν».

-Με αυτά τα δεδομένα η άμεση αναζήτηση μιας πολιτικής πρωτοβουλίας κατάθεσης προς τον ελληνικό λαό ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση βαρύνει κύρια το ΠΑΣΟΚ, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Βασικοί πυλώνες ενός τέτοιου σχεδίου μπορεί να είναι:

1.    Η άμεση αποφασιστική ανακατανομή των βαρών της κρίσης  μέσα από τον αναδρομικό έλεγχο και τη σύλληψη του πλούτου που αποκτήθηκε σε όλους τους τομείς της παραοικονομίας, που δρα για δεκαετίες στη χώρα. Στο επερχόμενο  φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να υπάρξουν  ουσιαστικά δείγματα  γραφής, μιας αλλαγής πορείας.

2.    Η αντιμετώπιση της κρίσης του εθνικού μοντέλου συσσώρευσης μιας κρατικής οικονομίας διανομής με στόχο την εξειδίκευση  ενός παραγωγικού αναπροσανατολισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

3.     Η ανασύνθεση του πολιτικού  συστήματος της χώρας, του νέου μοντέλου οργάνωσης της δημοκρατίας, του κράτους και των κοινωνικών  θεσμών από την αναθεώρηση του συντάγματος  έως τις μορφές λειτουργίας μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας .

4.    Η αντιμετώπιση της διεθνούς συστημικής κρίσης, της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την οικοδόμηση διεθνών εναλλακτικών συμμαχιών της χώρας.

Η οικοδόμηση ενός πατριωτικού  μετώπου, η αποκατάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς θεσμούς, η  δημοκρατική πραγματοποίηση  μιας γιγαντιαίας δημοσιονομικής προσαρμογής μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο εθνικής συμφωνίας για την κατάκτηση νέας αφετηρίας για την αναγεννητική πορεία της Ελλάδας.

Είναι αυτός ένας δρόμος για να πέσουν  οι μάσκες των ανεύθυνων υποκριτικών συμπεριφορών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της χώρας.

Αν συνεχίσουμε  να διατηρούμε το έλλειμμα ενός τέτοιου προγραμματικού λόγου και σχεδίου, οι προτάσεις για εκλογές και συγκυβερνήσεις θα αποτελούν απλά τη θεσμική συνέχεια του εθνικού αδιεξόδου.

Η πρωτοβουλία μας αυτή στοχεύει στο να ανοίξει ένας άλλος κύκλος αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας”

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ “ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ”!

Ποια περίοδος ακριβώς κλείνει με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου; Δηλαδή πιστεύετε ότι σε 3 μήνες δε θα ψηφίσετε νέα μέτρα; Μα το ίδιο λέγατε και πριν 3 μήνες, και πριν 6, και πριν 9, και κατά την ψήφιση του μνημονίου. Όχι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις λέγατε, όχι άλλη αύξηση φόρων. Αλλά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν πέσατε και έξω! Αυτό που ψηφίσατε χτες δεν ήταν περικοπή, ήταν ΚΛΟΠΗ!!!

Αν πιστεύετε πραγματικά ότι η προσπάθεια βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής υπερβαίνει τα όρια της κοινωνίας, γιατί συμβάλατε στην υπέρβαση αυτών των ορίων; Ομολογείτε λοιπόν ότι τάσσεστε συνειδητά κατά της κοινωνίας;

Για ποιο κοινωνικό κατακερματισμό μιλάτε; Αυτόν που με τη συνεχή προπαγάνδα σας επιδιώξατε και επιτύχατε ως κυβερνόν κόμμα; Με τα περί 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων, με τα περί κοπριτών Ελλήνων, με τα περί συντεχνιών, αλλά και με κάθε άλλο μέσο, και με σύμμαχό σας τους κολλητούς εκδότες και καναλάρχες, προσπαθήσατε να σπείρετε τη διχόνοια στον Ελληνικό λαό. Και μέχρι ενός σημείου τα καταφέρατε. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και έχουν αρχίσει να σας παίρνουν χαμπάρι. Και αυτό σας τρόμαξε. Οι μεγάλες πορείες του προηγούμενου διημέρου σας τρόμαξαν, γιατί όλες οι επαγγελματικές ομάδες της Ελληνικής κοινωνίας επιτέλους ενώθηκαν. Ήταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!!

Και που ήσασταν εσείς τόσο καιρό, που λάμβανε χώρα η έκπτωση των αξιών και η απαξίωση της εργασίας; Δεν ήσασταν οι περισσότεροι μέρος του συστήματος που προωθούσε τον άκρατο υπερκαταναλωτισμό που τώρα σωστά κατηγορείτε; Και πως ακριβώς ονομάζετε αυτό το νομοσχέδιο που μόλις πριν 2 μέρες ψηφίσατε; Δεν είναι ορισμός της απαξίωσης της εργασίας, όταν διατάζει μισθούς στο δημόσιο στα 600 ευρώ καθαρά, και ουσιαστικά ρίχνει και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα με πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών; 

Είναι σκέτος Φαρισαϊσμός να προτείνετε αναδιανομή των βαρών της κρίσης, όταν μόλις προχτές ρίξατε όλα τα βάρη στο δημόσιο υπάλληλο, στο μισθωτό του ιδιωτικού τομέα και το συνταξιούχο, και κατ’ επέκταση στον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία, που εξαιτίας της ύφεσης και της αύξησης της φορολογίας έχει μαραζώσει η επιχείρησή του. Μόλις προχτές ψηφίσατε τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ, και την περικοπή στο μισό όλων των φοροαπαλλαγών ανεξαρτήτως εισοδήματος, Και σήμερα έχετε το θράσος να μιλάτε για ένα άλλο, δίκαιο φορολογικό σύστημα από αυτό που πριν λίγες ώρες ψηφίσατε!. Και μιλάτε για σύλληψη του πλούτου και της παραοικονομίας, που χρηματοδοτεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια!

Μιλάτε για ανασύσταση του πολιτικού συστήματος και για αμεσότερη δημοκρατία, λίγες ώρες μετά που πάρα την μαζικά και δυναμικά εκφρασμένη  θέληση του Ελληνικού λαού για καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εσείς πήγατε κόντρα στα θέλω του! Που αρνηθήκατε να συνταχτείτε με τους πολίτες και τους εργαζόμενους!

Μιλάτε για εναλλακτικές συμμαχίες της χώρας, όταν στο μνημόνιο που ψηφίσατε με περισσή χαρά και υπερηφάνεια υπάρχει ρητός όρος για απαγόρευση σύναψης δανείων με άλλες χώρες, πλην της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Σας έχω νέα όμως, κυρίες και κύριοι βουλευτές: Η αποκατάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης που ζητάτε, έχει ήδη συντελεστεί. Και μάλιστα χωρίς τη δική σας προσπάθεια. Για την ακρίβεια, ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ, ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ! ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ. Η ΠΟΙΝΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΔΟΘΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ… Γι’ αυτό αφήστε τις επιστολές, και ψάξτε για ελικόπτερα…

Οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο είναι οι: Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Όλγα Ρενταρή, Σάββας Εμινίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Παύλος Στασινός, Νίκος Τσώνης, Άγγελος Μανωλάκης, Γιώργος Κασσάρας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Βασιλική Τσόνογλου, Δημήτρης Παπουτσής, Θανάσης Παπαδόπουλος, Μαρία Θεοχάρη, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Αμοιρίδης Αργύρης Λαφαζάνης, Ελένη Τσαούση, Χρήστος Μαγκούφης, Χρήστος Χάϊδος, Μιχάλης Παντούλας, Γιώργος Φραγγίδης και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου