ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Υπολογισμός αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο: όλη η αλήθεια!

Επειδή έχω αντιληφθεί ότι αρκετοί πολίτες, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, έχουν την άποψη ότι “καλά κάνουν και μειώνουν τους μισθούς στο δημόσιο τομέα” , θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μειώνονται, και ότι απλά έχουν πέσει θύματα της καλά οργανωμένης προπαγάνδας της κυβέρνησης.

Με την παρούσα ανάρτηση θέλω να δώσω παραδείγματα κάθε κατηγορίας υπαλλήλων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) με 2 παιδιά και 10 χρόνια υπηρεσίας. Και αυτό γιατί πολλοί, πέφτοντας στην παγίδα της κυβέρνησης, βλέπουν μονάχα το βασικό μισθό χωρίς τις κρατήσεις, και λένε ότι είναι “μια χαρά”. Και πραγματικά θα ήταν μια χαρά, αν π.χ. ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 10 χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο και 2 παιδιά, λάμβανε 1451 ευρώ!!

Όμως η αλήθεια απέχει πάρα πολύ από αυτό. Και τα παραδείγματα που ακολουθούν είναι άκρως κατατοπιστικά, πέρα για πέρα πραγματικά, και έξω από τις εκτιμήσεις του πιο αισιόδοξου ΠΑΣΟΚατζή δημοσίου υπαλλήλου:

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ  : ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 1.046,92 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 13.337,01 ΕΥΡΩ!!

image ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ  : ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 1.003,86 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 12.825,92 ΕΥΡΩ!!

image ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ : ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 804,23 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 10.449,98 ΕΥΡΩ!!

image

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ : ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 740,29 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 9.688,60 ΕΥΡΩ!!

image

Αυτή είναι η αλήθεια φίλοι μου! Και μιλάμε για υπαλλήλους 10 ετών, με μια σχετικά μεγάλη εμπειρία στα θέματα που χειρίζονται. Όταν λοιπόν έχεις σπουδάσει 4 και 5 χρόνια, (οι άντρες έχουν και 2 χρόνια στρατό)  και μετά από 10 χρόνια δουλειάς παίρνεις 1000 ευρώ το μήνα, αυτό απλά λέγεται ΑΠΑΞΙΩΣΗ! Και αυτός είναι άλλωστε ο 2ος στόχος του μισθολογίου (ο πρώτος είναι προφανής): να απαξιωθεί εντελώς ο δημόσιος υπάλληλος, ώστε οι περισσότερες λειτουργίες του κράτους να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι παραπάνω υπολογισμοί έγιναν με τη βοήθεια online προγράμματος που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του κου Κιουρτζίδη Βλαδίμηρου, καθηγητή πληροφορικής. Στη σελίδα http://kiovlad.dyfio.com/  μπορείτε να εισάγετε πληροφορίες και να υπολογίσετε ακριβώς το ποσό των απολαβών για τα όποια χρόνια υπηρεσίας και για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαίδευσης και ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου