ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αναγνώστης: Όχι άλλο σώσιμο κύριε Καρχιμάκη

image Ο Γραμματέας του εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του νομού μας Μιχ. Καρχιμάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επί της ουσίας πανηγυρίζει για την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου  ισχυριζόμενος ότι με την «με την ψήφιση του πράξαμε αυτό που η συνείδησή μας και η αίσθηση ιστορικής ευθύνης μάς υπαγόρευσαν ως μόνη προοπτική εθνικής σωτηρίας».

Αυτό που δεν μας λέει βεβαίως είναι πόσες φορές μέχρι σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει «σώσει» τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια και πόσες φορές ακόμα θα επιχειρήσει να τη σώσει.

Είναι εξοργιστικό για τους πολίτες να ονομάζουν σωτηρία της χώρας την αναστολή εργατικών κατακτήσεων δεκαετιών (κλαδικές συμβάσεις), να ονομάζουν σωτηρία της χώρας την απόλυση 40.000 υπαλλήλων (εφεδρεία) να ονομάζουν σωτηρία της χώρας την εκμηδένιση των αποδοχών των χαμηλόμισθων του δημόσιου (ενιαίο μισθολόγιο) και του ιδιωτικού (αναστολή κλαδικών) τομέα, να ονομάζουν σωτηρία της χώρας την περεταίρω φορολογική επιβάρυνση των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας (μείωση του αφορολόγητου στις 5.000Ε).

Είναι εξοργιστικό να επιλέγεται κάθε φορά ως μέσο σωτηρίας της χώρας η επιβάρυνση των ίδιων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων, τη στιγμή που οι μεγάλες εταιρίες και τα πλουσιότερα στρώματα απολαμβάνουν ιδιότυπης φορολογικής ασυλίας και αποφεύγουν κάθε επιβάρυνση βγάζοντας τα χρήματα τους στο εξωτερικό και αποφεύγοντας να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το ελληνικό δημόσιο.

Είναι εξοργιστικό ως μέσο σωτηρίας της χώρας να παρουσιάζεται το εκβιαστικό κόψιμο του ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το νέο φόρο ακινήτων, τη στιγμή που μεγάλα και ισχυρά πρόσωπα χρωστούν πολλά εκατομμύρια στο κράτος και συνεχίζουν ανενόχλητα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, μεταξύ των οποίων όπως φαίνεται περιλαμβάνεται ο πεθερός προβεβλημένου στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση είναι εμφανές ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα την εθνική σωτηρία, αλλά λειτουργεί ως εντολοδόχος συγκεκριμένων κέντρων που θέλουν με τον εκβιασμό της χρεωκοπίας να επιβάλλουν τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς τους όρους.

Όλα αυτά γίνονται από μια κυβέρνηση που ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού με εντελώς αντίστροφο πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει.

Η σκληρή πραγματικότητα που δεν θέλει και δεν μπορεί να παραδεχτεί ο βουλευτής του νομού μας είναι ότι οι μεγαλύτερες βλάβες και καταστροφικές επεμβάσεις στη χώρα και στη δημοκρατία της, έχουν συντελεστεί με το πρόσχημα της εθνικής σωτηρίας.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής                                                     Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου