ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Υπογράφουμε για “φορολόγηση των πλουσίων”

image

Μια νέα εκστρατεία έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο για φορολόγηση των μεγάλων ιδιωτικών περιουσιών. Με πρωτοβουλία των Πράσινων ευρωβουλευτών Μιχάλη Τρεμόπουλου και Σβεν Γκήγκολντ, συλλέγονται ταυτόχρονα υπογραφές σε Ελλάδα και Γερμανία, αλλά και σε όλη την ευρώπη, μέσω της ιστοσελίδας : http://www.callforawealthlevy.eu/.  

Το κείμενος που έχει αναρτηθεί στην παραπάνω ιστοσελίδα, και που μεταξύ άλλων έχουν υπογράψει οι  Γιάννης Βαρουφάκης (καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών), Κώστας Καλλωνιάτης (οικονομικός αναλυτής, δημοσιογράφος), Γιώργος Κατρούγκαλος ( αναπλ. καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Δ. Πανεπ. Θράκης), Ορέστης Κολοκούρης (συντονιστής της Εκτ. Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων), Λυδία Κονιόρδου (ηθοποιός), Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος),Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν (οικονομολόγος, επιστημονικός σύμβουλος Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ), Σπύρος Παπασπύρος (δημόσιος υπάλληλος, πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ), Σάββας Ρομπόλης (καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστ. διευθυντής Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ) καιΝίκος Χρυσόγελος (στέλεχος περιβαλλοντικών οργανώσεων, περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Αιγαίου), έχει ως εξής:

“Κοινή ελληνογερμανική έκκληση για φόρο στον πλούτο”

“Την ώρα που οι δημόσιοι προϋπολογισμοί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με περικοπές και ελλείμματα, ο ιδιωτικός πλούτος έχει αυξηθεί με γρήγορους ρυθμούς. Σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ο πλούτος είναι υπερσυγκεντρωμένος σε χέρια που αποτελούν λιγότερο από το 10% της κοινωνίας, ενώ οι ανισότητες παντού διευρύνονται. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξοδέψει 4.6 τρισεκατομμύριο ευρώ δημόσιου χρήματος προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία και να διασώσουν τράπεζες, παρεμβάσεις που διέσωσαν και την αξία ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων. Τα αυξημένα επίπεδα δημόσιου χρέους οδήγησαν, όμως, σε αυξημένα ελλείμματα και σε επιπρόσθετες περικοπές σε παιδεία, υγεία, δημόσιες υπηρεσίες και μελλοντικές επενδύσεις.

Καλούμε λοιπόν την ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση να θεσπίσουν ένα μόνιμο φόρο στον ιδιωτικό πλούτο. Ζητάμε επίσης επιτακτικά από τις κυβερνήσεις μας να αναλάβουν πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για συντονισμό της εισαγωγής ενός φόρου για τον πλούτο σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε., μαζί με συντονισμένη καταστολή των φορολογικών παραδείσων και της φοροδιαφυγής, ώστε ο φόρος αυτός να εισπράττεται παντού με ίσους όρους”.

Δεν ξέρω αν και αυτή η πρωτοβουλία πέσει στο κενό, όπως τόσες άλλες παρόμοιες (για επιστροφή μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, για άρση βουλευτικής ασυλίας, κλπ, αξίζει πάντως να προσπαθήσουμε. Υπογράφουμε λοιπόν στη σελίδα http://www.callforawealthlevy.eu/?lang=el,  ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη το βάρος δε θα σηκώνουν μόνο οι μικρομεσαίοι και οι μισθωτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου