ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Λέτε να μας σώσουν οι..τράπεζες;

image Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το τέλος που πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου οι καταθέσεις λιανικής μειώθηκαν κατά 4,9%. Σε απόλυτα νούμερα η εκροή των καταθέσεων στο διάστημα αυτό του ενάμιση μήνα αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Τρόικα. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι αυτό δεν είναι και κάτι καινούριο:

Το 2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες συρρικνώθηκαν κατά 40 δισ. ευρώ, ενώ το πρώτο τετράμηνο του έτους 2011 το απόθεμα των καταθέσεων είχε μειωθεί κατά περίπου 15,8 δισ. ευρώ. Το ίδιο συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες, με μείωση  των καταθέσεων το Μάιο κατά 4,9 δισ. ευρώ, και κατά 1,9%, για έκτο συνεχή μήνα τον Ιούνιο.

Ποιο είναι λοιπόν το “καινούριο” στοιχείο σε αυτή την είδηση, και γιατί αξίζει να την προβληθεί (σίγουρα όχι γιατί νοιαζόμαστε για την κερδοφορία των τραπεζών!);

Για τις μειώσεις καταθέσεων το 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011, οι εκθέσεις της ΤτΕ ανέφεραν ότι υπήρχε μεταφορά καταθέσεων στο εξωτερικό, ή απλά τα χρήματα ο κόσμος τα φύλαγε εκτός τραπεζών. Η μείωση των καταθέσεων όμως τον τελευταίο 1,5 μήνα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση της ίδιας της Τρόικα, οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στις αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών, για την κάλυψη των φορολογικών τους και άλλων έκτακτων υποχρεώσεων!!!

Η ίδια η Τρόικα λοιπόν αναγνωρίζει ότι η ασκούμενη φορομπηχτική πολιτική οδηγεί όχι μόνο τα νοικοκυριά σε απόγνωση, αλλά και τις τράπεζες, που βλέπουν το όποιο κομπόδεμα του Έλληνα να μεταφέρεται από τα ταμεία τους … στα ταμεία του κράτους!

Ίσως αυτό να τους ταρακουνήσει λίγο, και να αλλάξουν πολιτική. Γιατί, ως γνωστόν, για εμάς δε νοιάζονται και πολύ. Για τις τράπεζες όμως, θα κάνουν τα πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου