ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ξανασωθήκαμε… μάλλον(;)

image Κατέληξαν τελικά τα ξημερώματα σε συμφωνία οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι εκπρόσωποι των ιδιωτών επενδυτών (τραπεζών) για haircut 50% στο ελληνικό χρέος που κατέχουν οι τελευταίοι (εξαιρείται η ΕΚΤ).

Συμφωνήθηκε ακόμα να δοθεί στην Ελλάδα ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας (δάνειο) ύψους 100 δις ευρώ, να υπάρχει μόνιμη εποπτεία στη χώρα μας από την ΤΡΟΙΚΑ (για να μην πηγαινοέρχονται οι άνθρωποι ανά τρίμηνο) και τέθηκε στόχος να επιστρέψει η Ελλάδα στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Ήδη βέβαια υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες αντιρρήσεις για την προδιαγραφόμενη συμφωνία, αφού με όλο αυτό που έχει γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά και ότι πρόκειται να γίνει τα επόμενα 9, θα φτάσουμε να έχουμε χρέος το 2020 όσο είχαμε …το 2009, όταν προσφύγαμε στο μηχανισμό στήριξης!!! 

Κάποιοι άλλοι βέβαια έσπευσαν να πανηγυρίσουν, λέγοντας ότι “σωθήκαμε”, και ότι “διασφαλίστηκαν μισθοί και συντάξεις”! Προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω πως εμπλέκονται άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις με τη διαγραφή χρέους από ιδιώτες, αλλά δεν είναι αυτό σημαντικό. Το σημαντικό είναι τι ύψος θα έχουν αυτοί οι μισθοί και οι συντάξεις που κατ’ αυτούς διασφαλίστηκαν.

Γιατί, αν και στον ιδιωτικό τομέα υπάρξει το αντίστοιχο κούρεμα 30% με 50% που έγινε στους μισθούς του δημοσίου, και με την ανεργία να συνεχίζει την αύξουσα πορεία, να τη βράσω τέτοια σωτηρία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου