ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλη πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου από τους εργαζόμενους στο δήμο (βίντεο)

Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία του κλάδου τους πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του δήμου Ηρακλείου Κρήτης, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τα νέα χαράτσια στο εισόδημά τους.

DSC04529Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη Λότζια στις 11 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα ξεκινούσε από το αμαξοστάσιο του δήμου μηχανοκίνητη πορεία οχημάτων (απορριμματοφόρα, φορτηγά, τζιπ, μηχανάκια). Λίγο αργότερα, συναντήθηκαν στο  Μειντάνι, απ’ όπου και συνέχισαν την πορεία μέσω των οδών καλοκαιρινού- Αγίου Μηνά-Αβέρωφ- Ανώνυμη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

DSC04536

Κατά τη διάρκεια της πορείας έπεφτε δυνατή βροχή, η οποία δεν πτόησε καθόλου τους εργαζόμενους.

DSC04542 

DSC04545

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων αναζήτησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης στο περιφερειακό μέγαρο (πρώην Νομαρχία), για να του επιδώσει ψήφισμα. Ενημερώθηκαν όμως ότι ο κος Αρναουτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλες. Έψαξαν στη συνέχεια για τον Αντιπεριφερειάρχη κο Κουκιαδάκη, ο οποίος όμως βρίσκονταν… στο δικαστήριο!! Έτσι, κατέληξαν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κο Πιτσούλη, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα, με την προτροπή και απαίτηση από την μεριά των εργαζομένων να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο πρόεδρος τους υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το ψήφισμα και το αίτημα στον Περιφερειάρχη, και μάλιστα παρέδωσε ο ίδιος το κείμενο στη γραμματεία για να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

proedros

Η συγκέντρωση έληξε με την έξοδο της αντιπροσωπείας από το κτίριο της Περιφέρειας. Προηγουμένως,στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας αποφασίστηκε από κοινού και από τους 3 συλλόγους εργαζομένων η καθημερινή κατάληψη εκ περιτροπής ενός κτιρίου που στεγάζει υπηρεσίες του δήμου. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δήμο θα είναι η συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 19 Οκτωβρίου 2011, ενώ προτάθηκε και η συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας το ερχόμενο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης των “Αγανακτισμένων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου