ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Νομικά μέτρα, ομάδα αλληλεγγύης και κοινή δράση από τους Πολίτες κατά του Χρέους

image Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη φορέων που οργάνωσαν οι Πολίτες κατά του Χρέους με στόχο το συντονισμό των δράσεων όλων των συλλόγων και μαζικών φορέων του Ηρακλείου εναντίον των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης. Από όλους τους ομιλητές εκφράστηκε η αγωνία για την αναποτελεσματική πολιτική των μέτρων που δεν έχουν τέλος, για τις αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων, για τα βαριά χαράτσια, για την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις.
Νομικά μέτρα
Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γιώργος Βαθιανάκης  και Γιάννης Λεβέντης παρουσίασαν το πλαίσιο δράσεων που θα αναλάβει ο σύλλογος:
  • Ο ΔΣΗ θα ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση στην αίτηση ακύρωσης του τέλους επιτηδεύματος, η οποία εκδικάζεται στις 4 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπέρ της ίδιας αιτήσεως θα ασκήσει παρέμβαση και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. (Την αίτηση έχει ήδη καταθέσει ο Δικηγορικός σύλλογος της Αθήνας)
  • Θα οργανώσει την υποβολή μαζικών προσφυγών κατά της έκτακτης εισφοράς. Γίνεται προσπάθεια για τον περιορισμό του κόστους ανά προσφεύγοντα που συνυπογράφει αλλά και για να ξεπεραστούν κάποια νομικά κωλύματα, ώστε να γίνει καταρχήν δεκτή από τα δικαστήρια η ομαδική προσφυγή. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν ονόματα μελών του ΔΣΗ που θα συλλέγουν τις υπογραφές για τις προσφυγές.  
  • Για το χαράτσι επί του λογαριασμού της ΔΕΗ, επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγών αλλά εφόσον εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση η οποία και στη συνέχεια θα προσβληθεί στο δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ΔΣΗ θα είναι σε εγρήγορση ειδικά για την προστασία των πολιτών που αποδεδειγμένα θα αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Συντονισμός δράσης
Στη σύσκεψη ακούστηκαν προτάσεις για συλλογική δράση και για συντονισμό των κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο. Επίσης προτάσεις για σύνδεση του κινήματος στο Ηράκλειο με τον κόσμο που αγωνίζεται στην Αθήνα ακόμα και για μετάβαση αντιπροσωπείας στην Αθήνα σε επόμενες κινητοποιήσεις. Οι Πολίτες κατά του Χρέους θα καταβάλουν προσπάθειες ενός τέτοιου συντονισμού βάζοντας το ζήτημα στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις τους και όπου αναπτύσσονται αγώνες. Όπως τονίστηκε είναι ανάγκη οι επιμέρους αγώνες, κινήσεις και αντιδράσεις να συγκλίνουν σε μεγάλους, κοινούς ενωτικούς αγώνες. Οι πολίτες κατά του χρέους θα παραβρίσκονται σε αυτούς βάζοντας πάντα το ζήτημα της ενότητας και του συντονισμού.
Ομάδα αντίστασης στις διακοπές ρεύματος
Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας αλληλεγγύης για παρεμπόδιση της διακοπής του ρεύματος στους πολίτες που δε θα έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Στο τέλος της διαδικασίας περίπου 30 πολίτες υπέγραψαν για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη ομάδα. 
Ψήφισμα
Στη συνδιάσκεψη κατατέθηκε πρόταση ψηφίσματος η οποία συνάντησε τη γενική αποδοχή των παρευρισκομένων. Κάποιοι από τους εκπροσώπους φορέων υπερψήφισαν το συγκεκριμένο κείμενο ενώ οι περισσότεροι επιφυλάχτηκαν να το φέρουν σε συζήτηση στα συλλογικά τους όργανα δεσμευόμενοι ωστόσο για κοινή δράση με ορόσημα την 15η Οκτωβρίου (κάλεσμα για παγκόσμια κινητοποίηση στις Πλατείες) και για τις 19 Οκτωβρίου στη μεγάλη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Στη συνδιάσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από τους φορείς:
- Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
- Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου / ΠΟΕ - ΟΤΑ
- Σύλλογος Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας Δ. Ηρακλείου
- ΕΛΜΕ Ηρακλείου
- Κίνηση Αγανακτισμένων Εμπόρων
- Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης)
- Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου
- Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου
- Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης
- Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Ηρακλείου
- Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων και Βοηθών Φαρμακείου
- Σύλλογος Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Ν. Ηρακλείου
- Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων
- Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής
- Αγροτικός Συνεταιρισμός Κρουσώνα
- Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
- Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη
- Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
πηγή: Πολίτες κατά του Χρέους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου