ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Σιγά μη γλυτώσει ο ιδιωτικός τομέας!

image Έσκασε σήμερα και η βόμβα για τον ιδιωτικό τομέα: Η Τρόικα ζητάει την κατάργηση της ισχύουσας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και την υπογραφή νέας με μειωμένους κατώτατους μισθούς! Δηλαδή ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

Αυτό για όποιον είχε την εντύπωση ότι ο ιδιωτικός τομέας θα έμενε απ’ έξω! Αυτό για όσους χαίρονταν με τις μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα!

Τι κι αν από αυτό το ιστολόγιο είχα επισημάνει με πολλές αναρτήσεις ότι η κοινωνία πρέπει να μένει ενωμένη, και η μία κοινωνική τάξη δεν πρέπει να στρέφεται ενάντια στην άλλη (διαβάστε εδώ, εδώ κι εδώ). Πάρα πολλοί συμπολίτες μας, τρώγοντας το δόλωμα της κυβέρνησης, φώναζαν τόσο καιρό να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο. Οι υπέρογκοι αυτοί μισθοί των 1000 και 1500 ευρώ! Τώρα λοιπόν, πλησιάζει όπως φαίνεται και η σειρά τους! Τι πρέπει να πουν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι γι΄ αυτούς; Ότι είναι δίκαιο; ότι “καλά θα τους κάνουν”;

Σαφώς και όχι! Έστω και την ύστατη στιγμή, γιατί σε αυτήν έχουμε φτάσει χωρίς αμφιβολία, πρέπει να ενωθούμε. Και να δηλώσουμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε με 500 και 1000 ευρώ, με τόσες υποχρεώσεις, είτε είμαστε δημόσιοι, είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες ή οτιδήποτε άλλο.

Όσο για τις φερόμενες δηλώσεις Παπανδρέου, ότι η Ελλάδα έχει συλλογικές συμβάσεις, και δε θα γίνει Ινδία, να θυμίσω απλά ότι η Ελλάδα έχει και Σύνταγμα, που καθημερινά βιάζεται από τον ίδιο και την κυβέρνηση του. Γι’ αυτό ας μην εφησυχάζουμε ούτε μία στιγμή, αν πραγματικά δε θέλουμε να γίνουμε Ινδία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου