ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Επιτέλους δημοπρατείται η ενίσχυση του 6ου και 44ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου!

Μετά τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στην έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος του σχολείου και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου, τον ξεσηκωμό των γονιών των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται για 2ο χρόνο σε λυόμενες αίθουσες στην παραλιακή λεωφόρο, την προσωρινή απόρριψη της πρότασης του δήμου Ηρακλείου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την προγραμματική σύμβαση δήμου Ηρακλείου και Περιφέρειας Κρήτης για την ολοκλήρωση της μελέτης και την επανυποβολή πρότασης για χρηματοδότηση, ήρθε επιτέλους η ώρα το πολύπαθο αυτό της αποκατάστασης του 6ου και 44ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου να δημοπρατηθεί.

Στην ιστοσελίδα του δήμου φιλοξενείται η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο “ΕΝΙΣΧΥΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΚΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ 6Ο ΚΑΙ 44ΟΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ” . Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.260.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, πράγμα που σημαίνει “σίγουρα λεφτά” άρα και μεγάλο ενδιαφέρον από εργολάβους.

image

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 20η Δεκεμβρίου 2011. Το έργο αφορά στην ενίσχυση του φέροντος οργανισμού και στην αντικατάσταση της στέγης του υφιστάμενου τριώροφου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 938,49m2 καθώς και στην προσθήκη κατ’ έκταση τριώροφου τμήματος εμβαδού 213,15m2 και ισογείου λεβητοστασίου εμβαδού 21,06m2. Το έργο περιλαμβάνει ακόμα και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Μετά την έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού της 2οης Δεκεμβρίου και την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος που θα προκύψει θα έχει στη διάθεσή του 540 ημέρες να ολοκληρώσει το έργο, δηλαδή 18 μήνες.  Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημοπρατηθεί νέο έργο, το ποίο θα αφορά στην αρχιτεκτονική αποκατάσταση του κτηρίου και στην προμήθεια ηλεκτρο-μηχανολογικού εξοπλισμού , προκειμένου να μπορέσει το κτήριο να λειτουργήσει ως “σχολείο”.

Αυτό κατά την εκτίμησή μου όμως σημαίνει ότι για 4 τουλάχιστον ακόμα χρόνια, τα παιδιά του 6ου και του 44ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται στις λυόμενες αίθουσες της παραλιακής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου