ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτο! Κατάργησαν το επίδομα τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία!

Είναι φοβερό αυτό που ψηφίστηκε με την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2546 τεύχος Β’ 3-11-2011) και αφορά στη μαιευτική περίθαλψη!

Από προχθές λοιπόν που δημοσιεύτηκε ο ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένες μητέρες του δημοσίου, του ΟΓΑ, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που θα γεννάνε σε δημόσια νοσοκομεία, ΔΕ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ!

image Στο άρθρο 13 του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι στις ασφαλισμένες, σε περίπτωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.

Αυτό όμως ισχύει μόνο για ιδιωτικές κλινικές, αφού παρακάτω αναφέρεται ότι “Τα παραπάνω  εφαρμόζονται σε περίπτωση τοκετού σε μονάδα που δεν εφαρμόζεται το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο”, δηλαδή, στα Κρατικά Νοσοκομεία!

Είδατε πως θα μειώσει τις δαπάνες του το δημόσιο για να σωθεί η χώρα; Κόβει από την αγρότισσα και τη μισθωτή μητέρα που δεν έχει δυνατότητα να γεννήσει σε ιδιωτική κλινική, το επίδομα τοκετού που τη βοηθούσε να ανταπεξέλθει στα πρώτα έξοδα της ζωής του παιδιού της! Λες και αυτό φταίει για την οικονομική κατάντια της Ελλάδας!

Αλλά αυτοί που νομοθετούν, προφανώς δεν έχουν πάει στο ΙΚΑ την έγκυο γυναίκα τους για υπέρηχο! Προφανώς οι γυναίκες τους γεννάνε σε ιδιωτικά μαιευτήρια και κατόπιν νοσηλεύονται  σε μονόκλινα δωμάτια! Και προφανώς προωθούν τις γέννες σε ιδιωτικά μαιευτήρια, αφενός για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και αφετέρου για να απαξιώσουν ακόμα περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία.

Το συγκεκριμένο νομοθέτημα – έκτρωμα είναι κατόρθωμα των Λοβέρδου, Κουτρουμάνη και Σαχινίδη και δημοσιεύτηκε στις 9-11-2011 στο ΦΕΚ, αλλά κυκλοφόρησε στις 9-11-2011. Για να μην λέτε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαμε κενό εξουσίας!

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με την απόφαση έγκρισης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου