ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος μίλησε με πρόγραμμα… Παπανδρέου!

image Ακούσαμε χτες την ομιλία του νέου πρωθυπουργού κου Λουκά Παπαδήμου στη βουλή, για το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης (δείτε την εδώ). Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι σε 45 λεπτά έγιναν μόνο 2 σαρδάμ, και ότι δεν υπήρχαν διακοπές για χειροκροτήματα, θα μπορούσε κάλλιστα η ομιλία αυτή να είχε γίνει από… το Γιώργο Παπανδρέου!

Με σταθερή φωνή και λιγότερη ένταση απ’ ότι είχαμε συνηθίσει τα 2 τελευταία χρόνια, ο κος Παπαδήμος δε μας είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που περιμέναμε ν’ ακούσουμε, και που ακούμε τόσο καιρό τώρα: προτεραιότητα η επόμενη δόση, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και ν’ ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, όλοι μαζί μπορούμε, στήριξη στις τράπεζες, τάξη στο δημόσιο (εννοεί και αυτός απολύσεις) και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (ένα χρόνο τώρα ανοίγουν).

Είπε όμως και κάτι άλλο, το οποίο επίσης ακούγαμε συνεχώς από τον Παπανδρέου: ότι διακυβεύεται η παραμονή μας στο ευρώ. Μπορεί να μη μας απείλησε “στην ψύχρα” , αλλά ήταν σαφέστατη η απειλή και από αυτόν.

Όσοι λοιπόν είχαν άλλες προσδοκίες από το νέο πρωθυπουργό, ελπίζω να προσγειώθηκαν χτες στην πραγματικότητα: ότι έχουμε μια νέα κυβέρνηση με πολιτική που έχει χαραχτεί από την προηγούμενη και από την Τρόικα, και που αναμένετε να γίνει πιο σκληρή μέσα στο 2012, αφού πρέπει να πιάσει η χώρα αρκετά φιλόδοξους οικονομικούς στόχους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η μόνη διαφορά είναι στο πρόσωπο που θα εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό. Δεν είναι και λίγο βέβαια αυτό, μετά τα όσα έκανε ο Παπανδρέου. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα σε επίπεδο καθημερινότητας.

Με μια κυβέρνηση όμως που στα βασικά υπουργεία δεν έχει αλλαγές, και με μια δημόσια διοίκηση κακοπληρωμένη, θα γίνει ξαφνικά το θαύμα και θα εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι επειδή ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πιο συμπαθής στους ξένους, ίσως και σε εμάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου