ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Για άλλη μια φορά ο Κουρουμπλής δε μασησε τα λόγια του στη Συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή, στη Συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη με κομμένη την ανάσα, εξελίξεις που την φυλακίζουν άμεσα και καθημερινά όλο και περισσότερο στην αβεβαιότητα και την κοινωνική ανασφάλεια. Η μάνα που αναγκάστηκε να κλέψει δύο μπλούζες για να ντύσει τα παιδιά της, και την πιάσανε και από την ντροπή της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία είναι ένα ακόμα θύμα της μεγάλης κρίσης.

Αυτούς όμως που άρπαξαν το δημόσιο χρήμα, που συμμετείχαν στο μεγάλο πάρτι του φαρμάκου, που άρπαξαν τα αφορολόγητα χρήματά τους και τα μετέφεραν σε τράπεζες τους εξωτερικού  ποντάροντας στην πτώχευση της Ελλάδος, που χρωστούν βεβαιωμένους φόρους 10 δις ευρώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, αυτούς τους  «κουστουμάτους και  «φιρμάτους» συνεχίζουμε να τους παρέχουμε άσυλο μέσα στο Κοινοβούλιο.

Κύριε Πρόεδρε, λαϊκισμός δεν είναι εάν κάποιος υπερασπίζεται την καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας, λαϊκισμός είναι η συντήρηση της κοινωνικής αδικίας, της φοροδιαφυγής, όταν το ποσοστό των άμεσων φόρων παραμένει αγκυροβολημένο στο 6% του ΑΕΠ, ενώ στην Ευρώπη είναι 12,5%.

(δείτε το βίντεο σε αυτό το σημείο λέει κι άλλα για μισθούς και συντάξεις, προμήθειες κλπ)

Ο κ. Σαμαράς κλαυθμηρίζοντας, ζήτησε από την Κυβέρνηση να μην κόψουν το ρεύμα σε όσους πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν. Μπορεί τώρα ο κ. Σαμαράς και οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση να απαλλάξει από το χαράτσι την πρώτη κατοικία και να αυξήσει το μέτρο από 16€ σε 20€ σε περιοχές με υψηλές αντικειμενικές αξίες όπως σε Εκάλη και Μύκονο;

H Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σχετικά με το τι συμπεριλαμβάνουν οι όροι της δανειακής σύμβασης όσον αφορά τη σύνδεση του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη και το πάγωμα επιτοκίου και χρέους σε περίοδο ύφεσης καθώς και για την περιρρέουσα πληροφορία όσον αφορά  την υπαγωγή  του ελληνικού ιδιωτικού  χρέους από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο και τις καταστροφικές συνέπειες  που θα επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη.

Διερωτώμαι ποιος βουλευτής θα ψηφίσει μια διάταξη που παραδίδει το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος και το οποίο δεν παραχώρησε καμία άλλη χώρα. Φοβούμαι ότι θα κουβαλάνε την κατάρα του έθνους όσοι ψηφίσουν μία τέτοια διάταξη. 

Θα δεσμευτεί η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής από Ευρωπαίους οικονομολόγους  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο ποσοστό το δημόσιο χρέος είναι επαχθές; Δεν σας διάβασα κύριε Πρωθυπουργέ ως πρώην σύμβουλο του Πρωθυπουργού να σχολιάζετε την τοκογλυφία στην οποία επιδίδονται τα τελευταία δύο χρόνια οι έλληνες τραπεζίτες  εις βάρος του ελληνικού κράτους, δηλαδή το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος τους παρείχε εγγυήσεις 100 δις ευρώ και έτσι λαμβάνανε δάνεια από την ΕΚΤ με 1% επιτόκιο τα οποία δάνειζαν εν συνεχεία στο ελληνικό κράτος με 5,5% επιτόκιο, ακόμα και τώρα σε περίοδο κρίσης. Αρνητικό σχόλιο που παρά ταύτα έκανε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πως είναι δυνατόν η  ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με 50% της τρέχουσας αξίας και να τα πωλεί σε εμάς εις ολόκληρο και μάλιστα ζητώντας εγγυήσεις για την εξόφλησή τους, ενώ η ίδια δε συμμετείχε στη ρύθμιση του «κουρέματος»; Επίσης έντονη είναι η φημολογία σχετικά με την κινητικότητα δανειστών  να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα που λήγουν τα τελευταία δύο χρόνια σε τρέχουσα αξία κάτι περισσότερο από 50% για να τα μεταπωλήσουν και αυτοί με τη σειρά τους εις ολόκληρο.

Επιπροσθέτως η  Κυβέρνηση πρέπει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία ότι οι δανειστές ζητούν επιτόκιο μετά το κούρεμα 8%, που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ποσό των τόκων θα είναι το ίδιο με αυτό που πληρώναμε μέχρι τώρα. Και επίσης ζητούν σε περίπτωση ανάπτυξης της χώρας  να πληρώνουμε περισσότερα ποσά για την αποπληρωμή, δηλαδή να μην επενδυθεί κανένα ευρώ στην ανάπτυξη.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, απευθυνόμενος στους πρώην συντρόφους μου βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα ήθελα να τους πω παραφράζοντας μια γνωστή ρήση ότι «όταν δεν μπορείς να προστατέψεις τις αρχές και την ιδεολογία της παράταξης τουλάχιστον μην τις εξευτελίζεις». Η ζωή θα διαψεύσει ή θα επιβεβαιώσει αυτό που λέγεται ότι έφυγαν οι υποκριτές και ήρθαν οι υποβολείς».

Ένα μεγάλο μπράβο στον κο Κουρουμπλή. Φαίνεται ότι, μόνο όταν είσαι ανεξάρτητος βουλευτής  μπορείς να μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου