ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αποκλειστικό: Χρεωστικό λογαριασμό 894.845,21 ευρώ στέλνουν Δ.Ηρακλείου και Ο.Λ.Η. στον εργολάβο της παραλιακής!

Σε τελική φάση μπαίνει η υπόθεση του έργου “Διαμόρφωση Παραλιακής Λεωφόρου Λιμένος Ηρακλείου από κόμβο Ο.Λ.Η. έως κόμβο Κατσαμπά”, όσον αφορά την παραλαβή του έργου αλλά και την αποκατάσταση των κακοτεχνιών και παραλείψεών του.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί ο 3ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας της κύριας σύμβασης του έργου και ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας της Συμπληρωματικής σύμβασης. Ακόμα, αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η αποκατάσταση των εργασιών που σύμφωνα με την επιτροπή παραλαβής του έργου έχουν ουσιώδη ελαττώματα και κρίνονται απαράδεκτες. Την υποχρέωση αυτή να εκτελέσει τις απαιτούμενες εργασίες ανέλαβε ο Ο.Λ.Η. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ, και συνέταξε λογαριασμό (9ο λογαριασμό του έργου) ο οποίος κοινοποιήθηκε στην ανάδοχο κοινοπραξία “ΒΚΜ WORKS AE - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΑΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜ.” , μετά την οριστική άρνηση του τελευταίου να υπακούσει τις ειδικές διαταγές και να εκτελέσει τις απαραίτητες για την έντεχνη ολοκλήρωση του έργου εργασίες.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ 894.845,21 ευρώ! ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ, σε διαφορετική περίπτωση η οφειλή αυτή θα εισπραχθεί με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (μέσω Δ.Ο.Υ.).

Θυμίζω ότι εν λόγω  έργο είχε ενταχθεί στο Γ’ΚΠΣ και μετά  τις εκθέσεις των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων απεντάχθηκε, με συνέπεια όλο το βάρος και το κόστος να πέσει στο δημόσιο! Ακόμα, όπως πρώτο σας αποκάλυψε το ιστολόγιο “Αντίπαλοι” ήδη με δικαστική απόφαση δήμος Ηρακλείου και ΟΛΗ έχουν πληρώσει 530.000 ευρώ στον εργολάβο, λόγω παράλειψης έγκρισης λογαριασμού εντός της νόμιμης προθεσμίας!

Το σίγουρο είναι ότι εργολάβος, Ο.Λ.Η. και δήμος Ηρακλείου έχουν όλοι ευθύνες για την τελική έκβαση του έργου και τις ουσιαστικότατες κακοτεχνίες και παραλείψεις που έχει. Και, κατά τη γνώμη μου, αυτό που γίνεται τώρα, με μια επιτροπή παραλαβής όχι και τόσο νόμιμη αφού συμμετέχει σε αυτή ο τότε διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κος Λιόκαλος (ο οποίος ελέγχεται ο ίδιος για ευθύνες που έχει για το συγκεκριμένο έργο), προσπαθούν πλέον να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να περιορίσουν την οικονομική ζημιά του δημοσίου.

Βέβαια το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης δεν πρόκειται να κλείσει τόσο εύκολα. Η ανάδοχος κοινοπραξία θα προσφύγει στα δικαστήρια, τα οποία δεν ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο. Και εκεί προβλέπω τα πράγματα να έχουν διαφορετική έκβαση, όχι τόσο προς την αναγκαιότητα εκτέλεσης των εργασιών και την αποκατάσταση των κακοτεχνιών, αλλά ως προς τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας που έχει ακολουθηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου