ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τι ΑΠΑΙΤΩ από την επόμενη κυβέρνηση

Είμαι από αυτού που εδώ και καιρό υποστηρίζω ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ανίκανη. Έχει με την αμέριστη βοήθεια της ΤΡΟΙΚΑ και του ΔΝΤ βυθίσει τη χώρα σε μια ύφεση δίχως προηγούμενο και έχει φορτώσει το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής σε μισθωτούς , συνταξιούχους και μικρομεσαίους, αφήνοντας απέξω αυτούς που μέχρι τώρα ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Έχουμε φτάσει όμως σήμερα σε ένα σημείο. Ένα σημείο που παίζεται πραγματικά το μέλλον της χώρας. Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι τα εξής:

  • Με το Ν. 3986/2011Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015”  ρυθμίζονται οι όροι ξεπουλήματος ή αλλιώς ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίησης των παραλιών της χώρας, επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα και τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, μειώνεται το αφορολόγητο όριο ακίνητης περιουσίας, μετατάσσονται ένα σωρό προϊόντα σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων και θεσπίζονται μισθοί 592 ευρώ για νέους μέχρι 25 ετών.
  • Με το άρθρο 53 του Ν4021/2011 και την απόφαση ΠΟΛ  1211/10-10-2011  (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) επιβάλλεται ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών. Πληρώνουμε δηλαδή πλέον ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι, και αν δεν το πληρώσουμε μας κόβουν και το ρεύμα!
  • Το πολυνομοσχέδιο είναι ήδη νόμος του κράτους . Ο Ν 4024/2011 (τεύχος Α'- ΦΕΚ 226 .27-10-2011). Με αυτόν ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως η μείωση των μισθών στο δημόσιο σε βαθμό εξαθλίωσης, η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας, η μείωση του αφορολογήτου ορίου κάτω από το όριο της φτώχειας, η μείωση στο μισό όλων των φοροαπαλλαγών, το πάγωμα της ΕΓΣΣΕ και η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών που ουσιαστικά σημαίνει μείωση κατώτατου μισθού σε πολλές κατηγορίες ιδιωτικών υπαλλήλων.
  • Ερχόμαστε στην 26η και 27η Οκτωβρίου. Η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλες αποφασίζει από κοινού με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας απομείωση της αξίας των ομολόγων που οι τελευταίου κατέχουν κατά 50% (όφελος για την Ελλάδα περίπου 100 δις), και μερική αναχρηματοδότησή τους. Ταυτόχρονα αποφασίζεται ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, δηλαδή άλλο ένα δάνειο ύψους 130 δις ευρώ.
  • Πριν καλά καλά κλείσει η παραπάνω συμφωνία, ο πρωθυπουργός την τορπιλίζει προτάσσοντας δημοψήφισμα, υπό την πίεση του κόσμου που την 28η Οκτωβρίου δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης , αλλά και ότι δεν τον εκφράζει το παρόν πολιτικό σύστημα. Οι εταίροι μας μπλοκάρουν την έκτη δόση, η  συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου βρίσκεται στον αέρα, η χώρα με το ένα πόδι στο ευρώ και το άλλο στη δραχμή, και ο Παπανδρέου με το ένα πόδι στη βουλή και το άλλο στο ελικόπτερο.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Δεν είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω. Αλλά ως πολίτης αυτής της χώρας που έχω υποστεί όλα τα παραπάνω μέτρα, ΑΠΑΙΤΩ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ από αυτόν που θεωρεί ότι είναι κατάλληλος να κυβερνήσει τη χώρα μετά τον Παπανδρέου στα παρακάτω ερωτήματα:

  • ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ;
  • ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ;
  • ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
  • ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ;
  • ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ, ΜΕ ΚΡΙΤΉΡΙΟ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
  • ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ;

Δεν αναφέρω καθόλου την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Εδώ που έχουμε φτάσει, θεωρώ ότι δεν έχουμε και άλλη επιλογή.

Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν κατά την άποψή μου αποδειχτεί ανεπαρκέστατοι να διαχειριστούν την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Και αυτό γιατί από την αρχή δε διαπραγματεύτηκαν όσο θα έπρεπε με τους δανειστές μας τους όρους του δανείου και επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό μέτρα που δεν μπορεί να αντέξει. Μέτρα οριζόντια, άδικα, αντικοινωνικά.

Αυτός που θα κρατήσει το τιμόνι της χώρας το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει αν θα ανατρέψει ότι στραβό έχει κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου, ή αν απλά το αποδεχτεί και το συνεχίσει. Αν άρει τις αδικίες που έχει υποστεί ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή αν θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αν διαπραγματευτεί σκληρά τους όρους του νέου δανείου, ή αν απλά δεχτεί ότι του σερβίρουν. Και δε με νοιάζει αν αυτός είναι ο Σαμαράς, ο Παπαδήμας ή οποιοσδήποτε άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου