ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κρατάτε μικρό καλάθι για το βράδυ…

image Σήμερα το βράδυ στη βουλή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για να συνεχίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να υφίσταται και αύριο το πρωί, χρειάζεται σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος την πλειοψηφία των παρόντων στην ψηφοφορία βουλευτών, και όχι αναγκαστικά 151.

Σε αυτό το τελευταίο θα ήθελα να σταθώ. Αυτή τη στιγμή θεωρητικά η κυβέρνηση διαθέτει 152 βουλευτές. Υπάρχουν και αρκετοί που έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, και άλλοι που θεωρούνται επίφοβοι. Ενδεικτικά αναφέρω Καϊλή, Βάσω Παπανδρέου, Παναρίτη, Καρτάλης.

Όμως υπάρχει περίπτωση και κάποιοι να λείψουν εσκεμμένα από την ψηφοφορία. Παράδειγμα η Έλσα Παπαδημητρίου. Αν λείπουν και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως π.χ. ο Λιάνης που είναι απών σχεδόν από όλες τις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες, αυτό είναι υπέρ της κυβέρνησης. Υπάρχει περίπτωση επίσης να λείψει οργανωμένα και κάποιο μικρό κόμμα, όπως αυτό της κας Μπακογιάννη. Και αυτό ενισχύει την κυβέρνηση.

Γι’ αυτό σας λέω, κρατάτε μικρό καλάθι για το βράδυ. Εξάλλου έχουμε δει πολλές φορές μέχρι σήμερα να “γαυγίζουν πολλά σκυλιά”, αλλά να μη δαγκώνουν ποτέ, και να βάζουν την ουρά στα σκέλια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου