ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι G20 και … το αποπαίδι!

image Στις Κάννες θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G20, δηλαδή της ομάδας που αποτελείται από τους ηγέτες των 19  μεγάλων οικονομιών του πλανήτη και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μη φανταστείτε ότι ξαφνικά γίναμε μία από τις 19 πιο δυνατές οικονομίες στον Πλανήτη. Ο πρωθυπουργός μας θα είναι ο…21ος της συνόδου, και θα παραστεί εκεί για άλλη μια φορά απολογούμενος, ως το αποπαίδι της Ευρώπης! Μόνο που αυτή τη φορά, έχουν χίλια δίκια που τον καλούν για εξηγήσεις!

Η χτεσινή του απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος είχε συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, και αυτό δεν είναι υπερβολή.Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου υπέστησαν μεγάλες πτώσεις στο δείκτη τους, τα spreads 10ετών ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών πήραν την ανιούσα ενώ και το ευρώ κατρακύλησε έναντι του δολαρίου.

Και βέβαια, οι ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την ανακοίνωση του Παπανδρέου , που στην ουσία σταματά κάθε διαδικασία προς υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Στα πλαίσια αυτού του “παγώματος” είναι φυσικά και η αναβολή (για άλλη μια φορά, έχω χάσει το μέτρημα πια) της έκτης δόσης του δανείου.

Η αναβολή αυτή βέβαια πιθανότατα για πρώτη φορά να λειτουργήσει ως εκβιασμός για τον ίδιο τον Παπανδρέου. Ήδη Σαρκοζί, Ομπάμα και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση Παπανδρέου, και η Διευθύντρια του ΔΝΤ διεμήνυσε ότι δημιουργεί σοβαρά τεχνικά προβλήματα τόσο για την εκταμίευση της έκτης δόσης που είχε προσδιοριστεί για τα μέσα Νοεμβρίου όσο και για την έναρξη των συζητήσεων για την υλοποίηση του νέου προγράμματος και την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος.

Απομένει να δούμε το βράδυ, ή αργά τα ξημερώματα, πως θα βγει ο Πρωθυπουργός και ο υπό ανάρρωση αντιπρόεδρος της χώρας μας από τη συνεδρίαση. Θα έχεουν καταφέρει να πείσεουν τους G20 ότι η απόφασή για δημοψήφισμα είναι για το καλό της χώρας και της Ευρώπης; Θα τους πείσεουν ότι το ερώτημα θα είναι τόσο εκβιαστικό και η προπαγάνδα τέτοια, ώστε η πλειοψηφία του κόσμου να αναγκαστεί να υπερψηφίσει , ή θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα αποσύρει ο πρωθυπουργός την πρόταση για δημοψήφισμα;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου