ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

13ος μισθός για δώρα; Δε νομίζω!

Αρκετά διαφορετικά θα είναι τα πράγματα φέτος σχετικά με τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια, και τη διάθεση του 13ου μισθού, που για πολλούς πλέον έχει καταντήσει φιλοδώρημα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο. 

image

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα (δεξιά στήλη), μόλις το 15% των Ελλήνων καταναλωτών δηλώνει ότι θα ξοδέψει το επιπλέον εισόδημα των Χριστουγέννων σε δώρα, ποσοστό το οποίο είναι κατά 50% μειωμένο σε σχέση με το 2010. Το 40% θα καλύψει τρέχουσες ανάγκες, δηλαδή ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,  ενώ το 19% σκοπεύει να αποταμιεύσει μέρος του δώρου για μελλοντικές έκτακτες ανάγκες.

Στους τελευταίους εύχομαι καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο αυτό έργο που έχουν, αφού είναι αντικειμενικά αδύνατον για το μέσο Έλληνα να του μείνουν και χρήματα από το Χριστουγεννιάτικο επίδομα. Αφήστε που, αν στο δημόσιο το “φιλοδώρημα” ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 400 ευρώ καθαρά (500 μικτά), σε πολλές περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα έχει ήδη καταργηθεί στην πράξη!

image

Όσοι τώρα δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν τα χρήματα  του 13ου μισθού ή ένα μέρος αυτών στην αγορά δώρων, θα αγοράσουν κατά κύριο λόγο ρούχα (27%) και παιχνίδια (19%), ενώ  μικροπράγματα (14%), βιβλία (9%), λουλούδια και γλυκά (6%) ακολουθούν. Τέλος, ένα μικρό ποσοστό δηλώνει ότι θα χαρίσει ένα χρηματικό ποσό.

Όσο για τα ταξίδια σε χριστουγεννιάτικους προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού, φαίνεται πως φαντάζουν πια... μακρινό όνειρο για τους περισσότερους, καθώς 8 στους 10 δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να ταξιδέψουν, ενώ σχεδόν 1 στους 2 που θα φύγουν για τις γιορτές θα προτιμήσει ελληνικούς προορισμούς και κυρίως εξοχικά ή πατρικά σπίτια.

Σύμφωνα όμως με την έρευνα του Ελεύθερου Τύπου, αν και θα περίμενε κανείς ότι ο κυριότερος λόγος που οι Έλληνες επιλέγουν φέτος να μην ταξιδέψουν  είναι η οικονομική κρίση, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να περάσει  τα Χριστούγεννα στο σπίτι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η κρίση έρχεται δεύτερη με 31%, αντί 18% που ήταν πέρυσι, ενώ η εργασία την περίοδο των εορτών θα κρατήσει πολλούς στο σπίτι σε ποσοστό 9%.

Με το μήνυμα αυτό λοιπόν, ότι ο θεσμός της οικογένειας εξακολουθεί να κατέχει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του νεοέλληνα που όλοι κατηγορούν εντός και εκτός συνόρων, σας αφήνω να απολαύσετε την όμορφη αυτή Κυριακή, ξοδεύοντας το 13 μισθό σας ή… το επίδομα ανεργίας σας ή τις αποταμιεύσεις σας στην αγορά που σήμερα έχει φορέσει τα γιορτινά της! Καλά ψώνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου