ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων Μασταμπά- Aτσαλένιου Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 5μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Αγ. Σοφίας

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
(Όσο περισσότεροι, τόσο αποτελεσματικότεροι!!)

Ας γνωριστούμε
Είμαστε πολίτες του Μασταμπά. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, της παρακάτω πολυκατοικίας, του επόμενου τετράγωνου. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες, νοικοκυρές. Κάποιοι από εμάς, μέχρι χτες, ίσως και να μην γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Η οικονομική κρίση, που έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας, μας βρήκε αποξενωμένους και αδύναμους να αντιδράσουμε στον καταιγισμό των απάνθρωπων μέτρων που μας επιβάλλουν οι κυβερνήσεις του Μνημονίου. Όμως τελικά η κρίση «κατάφερε» να μας φέρει πιο κοντά. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πως θα ήταν αν γινόμαστε ξανά γείτονες, αν αρχίζαμε να  νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο, να υπολογίζουμε ο ένας στη βοήθεια και την υποστήριξη του άλλου. Αφορμή για να συναντηθούμε, στάθηκε η απόφασή μας να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ. Μια απόφαση που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και στην οποία δεν φτάσαμε αβασάνιστα.
Γιατί δεν πληρώνουμε το χαράτσι
Για κάποιους από εμάς, η άρνηση πληρωμής είναι  μονόδρομος. Λεφτά δεν υπάρχουν….ούτε για τα στοιχειώδη. Στη δική μας θέση βρίσκονται και πολλοί άλλοι.
Κάποιοι άλλοι έπρεπε να επιλέξουμε. Ή το χαράτσι ή το πετρέλαιο του σπιτιού.  Υπάρχουν και αυτοί που απλά αρνούνται να πληρώσουν ένα παράνομο, άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι.
Αρνούμαστε να γίνουμε ενοικιαστές στο ίδιο μας το σπίτι. Ακόμα και αν σήμερα «αντέχει η τσέπη μας», ξέρουμε πως του χρόνου, όταν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων (άρα και το χαράτσι) θα αυξηθούν και το «έκτακτο τέλος» θα γίνει μόνιμος  πια φόρος σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ τότε θα είναι αργά για να αντιδράσουμε. Η σημερινή μας στάση λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν και απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης των σπιτιών τους.
«στο τέλος θα το πληρώσουμε»….. μας λένε κάποιοι
Η μάχη για να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί. Όταν ακόμα και ο Επίτροπος της Ε.Ε κατακρίνει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των σπιτιών, λόγω μη καταβολής του χαρατσιού, εμείς έχουμε κάθε λόγο να μην υποκύψουμε στον εκβιασμό τους «ή πληρώνετε ή σας κόβουμε το ρεύμα». Γιατί είναι θέμα αξιοπρέπειας να μην τους επιτρέψουμε να γίνει η παροχή κοινωνικών αγαθών, (όπως είναι το ρεύμα), φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Γιατί σήμερα είναι το ρεύμα, αύριο θα είναι το νερό (;) και ίσως αύριο να μας εκβιάζουν ακόμα και για τον  αέρα που αναπνέουμε (;).
Η μάχη για να μην πληρώσουμε το χαράτσι είναι μια μάχη που συνεχίζεται και που αξίζει να δοθεί. Γιατί σαν κι εμάς σκέφτονται και πολλοί άλλοι, σε όλη την Ελλάδα. Γιατί κινήσεις σαν τη δική μας δημιουργούνται σε πολλές γειτονιές, πολλαπλασιάζονται, μεγαλώνουν. Γιατί το χαράτσι μας απασχολεί όλους, ακόμα και αυτούς που πλήρωσαν την πρώτη δόση, με βαριά καρδιά.
Η δύναμή μας είναι η γειτονιά μας
Ο εκβιασμός, ο εκφοβισμός και το ψέμα είναι τα όπλα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να μας πείσει να πληρώσουμε το χαράτσι. Οι προσπάθειές τους θα πιάνουν τόπο, όσο μένουμε ο καθένας μόνος του, αντιμέτωπος με τους απλήρωτους λογαριασμούς και τα αδιέξοδά του, ψάχνοντας κάπως να τη βολέψουμε αυτή τη φορά και «την επόμενη βλέπουμε». Ο δρόμος αυτός οδηγεί με σιγουριά στην οικονομική εξαθλίωση και την απόγνωση. Το ζούμε, το βλέπουμε δύο χρόνια τώρα.
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να συντονιστούμε με το γείτονά μας και το διπλανό μας. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε και εμείς. Με συνελεύσεις σε πολυκατοικίες και μικρές γειτονιές προσπαθούμε να γίνουμε πολλοί.
Γιατί όσο περισσότεροι τόσο αποτελεσματικότεροι.
Η προσπάθειά μας αφορά και τη δική σου ζωή. Παρακίνησε και το γείτονά σου.  Ελάτε  να αποφασίσουμε μαζί τους τρόπους που θα δράσουμε συντονισμένα σαν συνοικία.
● για να μην πληρώσουμε το χαράτσι σήμερα
● για να ζωντανέψουμε  ξεχασμένες έννοιες…. ανθρωπιά, αξιοπρέπεια αλληλεγγύη

Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων  Μασταμπά- Aτσαλένιου
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 5μμ
στο Πνευματικό Κέντρο της Αγ. Σοφίας

Σύλλογος Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων
Ενεργοί Πολίτες Μασταμπά
Πολίτες κατά του Χρέους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου