ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Άλλο ένα έργο βιτρίνας διαφημίζεται με … 6 μήνες καθυστέρηση!

imageΤι τον έπιασε το δήμαρχο Ηρακλείου κι έβγαλε δελτίο τύπου χτες για τα νέα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν στην 62 Μαρτύρων; Δε λέω, όμορφα είναι, αλλά… λειτουργούν εδώ κι ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ!! Απλά ξεχάστηκε να διαφημιστεί το συγκεκριμένο έργο και το κάνει τώρα;

Ας βοηθήσω λοιπόν κι εγώ με μερικά στοιχεία: το έργο στοίχησε περίπου 550 χιλιάδες ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Και αυτό σε καιρούς κρίσης, σε ένα δρόμο ο οποίος φωτίζονταν μια χαρά. Μπορεί τα φωτιστικά που είχε να ήταν κάπως παλιά, περίπου δεκαετίας και κάτι παραπάνω, αλλά υπήρχε φωτισμός. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι του Ηρακλείου και του διευρυμένου πλέον δήμου, και ολόκληρες συνοικίες, που είναι σκοτεινές! 

Θα μπορούσε λοιπόν ο δήμος Ηρακλείου με αυτά τα χρήματα να φωτίσει κάποιο άλλο δρόμο, μια άλλη γειτονιά. Ή να φτιάξει ένα πάρκο. Ή να αναπλάσει μια συνοικία. Αντ’ αυτού, επέλεξε ένα έργο βιτρίνας.

Ναι, ο φωτισμός τώρα μπορεί να είναι καλύτερος, και ο δρόμος πιο όμορφος. Αλλά πιστεύω ότι οι προτεραιότητες του δήμου από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι διαφορετικές.  Και τα λιγοστά χρήματα που θα διαθέτει ο δήμος ή το κράτος, να ξοδεύονται σε έργα ουσίας, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητας ζωής όλο και περισσότερων δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου