ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι δανειολήπτες ελπίζουν στον… Μάριο!

image Με τα χαράτσια και τους υπόλοιπους λογαριασμούς να στοιβάζονται στο τραπεζάκι της εισόδου κάθε σπιτιού, και να περιμένουν το υποτιθέμενο δώρο Χριστουγέννων να εξοφληθούν (που να φτάσουν τα 400 ευρώ για 7 χαράτσια!), η αποψινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους δανειολήπτες.

Σε αυτήν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποφασιστεί περεταίρω μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25%, δηλαδή από το 1,25% στο 1%. Η μείωση αυτή θα προστεθεί στην ισόποση που έγινε το Νοέμβριο, οπότε η συνολική μείωση μέσα σ’ ένα μήνα θα είναι  0,5% .Αν γίνει αυτό, θα δοθεί άλλη μια μικρή ανάσα σε όσους έχουν συνδέσει το στεγαστικό ή το καταναλωτικό τους δάνειο με το επιτόκιο της ΕΚΤ. Ενδεικτικά, για ένα δάνειο 150.000 ευρώ που αποπληρώνεται σε βάθος 25ετίας, η μείωση θα είναι της τάξης των 40 ευρώ μηνιαίως, ή 500 ευρώ το χρόνο. Εδώ που έχουμε φτάσει όμως, τα χρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά για κάποιον που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις.

Κι επειδή δεν περιμένουμε από πουθενά αλλού εμείς οι δανειολήπτες να γλυτώσουμε κάποια χρήματα, κρεμόμαστε από τα χείλη του Mario Draghi, του Δ/ντή της ΕΚΤ. Όχι βέβαια ότι θα σκεφτεί εμάς τα φτωχαδάκια και θα το κάνει! Τις τράπεζες σκέφτεται που δανείζονται από την ΕΚΤ και θέλει να τους προσφέρει πιο φτηνό χρήμα μήπως αυξηθεί η ρευστότητα στις αγορές!

Αλλά, όπως λέει ο πάντα σοφός λαός, μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου