ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πενία … τρόπους κατεργάζεται και στα ψώνια!

Τόσο κόσμο είχα να δω πολύ καιρό να κυκλοφορεί στο κέντρο του Ηρακλείου.  Ο συνδυασμός της Κυριακάτικης βόλτας με τη δυνατότητα πραγματοποίησης των γιορτινών αγορών κατέβασαν στην αγορά όχι μόνο τους πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και της ενδοχώρας.

DSC00385

Αυτό που διαπίστωσα προσωπικά, για άλλη μια χρονιά, είναι ότι δυστυχώς οι τιμές των ειδών ένδυσης – υπόδησης που κινούνται συνήθως τέτοια εποχή, είναι πολύ υψηλές. Σχεδόν απλησίαστες για τον περισσότερο κόσμο. 

Για να πάρεις ένα ζευγάρι παιδικά παπούτσια δερμάτινα, πρέπει να δώσεις από 70 ευρώ και πάνω. Αν δεν έχεις, βολεύεις το παιδί σου με μια πλαστικούρα από 30 ευρώ και καθάρισες! Το φτηνότερο δε σετάκι παντελόνι – μπλούζα ή φούστα – μπλούζα που μπορείς να βρεις ξεκινά από 50 ευρώ. Όλα δε τα προϊόντα έχουν σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρσι, παρότι βαρέθηκα να ακούω από τους καταστηματάρχες ότι οι τιμές είναι σταθερές!

Με αυτή την τιμολογιακή πολιτική φίλοι μου έμποροι, είναι λογικό να μην πηγαίνουν καλά οι δουλειές σας! Όταν οι μισθοί έχουν πέσει τουλάχιστον 30% και η ανεργία καλπάζει, δεν μπορεί οι τιμές των προϊόντων  συνεχώς ν’ ανεβαίνουν! Δεν ξέρω αν φταίτε εσείς , οι προμηθευτές σας, η κυβέρνηση ή όλοι μαζί. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει για τον καταναλωτή. Και δυστυχώς εσείς δεν κάνετε τίποτα να τον φέρεται στα καταστήματά σας. Σε λίγο δε θα περνάμε ούτε για το window-shopping!

Δεν ξέρω αν οι Ηρακλειώτες ψώνισαν σήμερα. Αν είχαν τη δυνατότητα να ψωνίσουν. Εγώ προσωπικά έπραξα ως εξής: ψώνισα μόνο για το βαφτιστήρι μου. Και στα υπόλοιπα παιδιά και τ’ ανίψια μου, θα δώσω χρήματα να ψωνίσουν μετά τις γιορτές, όταν θα έχουν μπει οι εκπτώσεις. Το ίδιο θα πω να κάνουν και στα παιδιά μου όσοι θέλουν να τους κάνουν κάποιο δώρο . Έτσι, με τα ίδια χρήματα, για δέκα μέρες διαφορά, θα αγοράσω τα είδη ένδυσης και υπόδησης στη μισή τιμή αφού οι εκπτώσεις στην ουσία ξεκινάνε αμέσως μετά του Αϊ Γιαννιού!

Πενία τέχνας κατεργάζεται λένε…. Να όμως που στη σύγχρονη Ελλάδα του μνημονίου, πλέον κατεργάζεται και τρόπους, ακόμα και για τα ψώνια των εορτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου