ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κοινόχρηστοι χώροι για... τα μπάζα

Είναι γνωστή η τραγική κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη του Ηρακλείου. Η πόλη ασφυκτιά ανάμεσα σε αυθαίρετα και πολυκατοικίες ενώ οι πολίτες δεν έχουν που να σταθούν και που να περπατήσουν. Διαμορφωμένοι κοινόχρηστοι χώροι υπάρχουν λίγοι και αυτοί συνήθως σε άθλια κατάσταση. Δε μας έφτανε λοιπόν το χάλι μας, έχουμε και τον σχετικό εμπαιγμό από τη δημοτική αρχή και τους «αυλικούς» της. Λέω εμπαιγμό γιατί δεν μπορώ παρά έτσι να χαρακτηρίσω αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στη περιοχή του κοινόχρηστου χώρου του ρέματος της Ερυθραίας στην περιοχή Μεσαμπελιές.

P1030555

Πέρα από τις όχι και πολύ παλιές βιαστικές και χωρίς μελέτη και πρόγραμμα επεμβάσεις που είχαν γίνει στον εν λόγω κοινόχρηστο χώρο για να δημιουργήσουν προφανώς εντυπώσεις, τις τελευταίες μέρες φορτηγά ξεφορτώνουν συνεχώς μπάζα σε αυτούς. Αφού τα ξεφορτώσουν, ομολογουμένως με τάξη, φροντίζουν να τα στρώσουν σαν να επρόκειτο για φυτική γη (χώμα για φύτευση δηλαδή)!!! Φυσικά βλέποντας αυτές τις ενέργειες πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες που έχουν αγανακτήσει να βλέπουν τον ανεκμετάλλευτο δημόσιο χώρο, ενώ τα παιδιά της γειτονιάς τους διψούν για χώρο για παιχνίδι, λένε «Μπράβο! Επιτέλους κάτι γίνεται σε αυτούς τους εγκαταλελειμμένους χώρους» και φυσικά αισιοδοξούν για ένα καλύτερο μέλλον.

P1030556

Κάποιος όμως πρέπει να τους εξηγήσει ότι δεν πρόκειται για «υγειές χώμα» αλλά για χώμα γεμάτο ασφαλτικά, μπετόν, πλαστικούς σωλήνες και σίδερα που τίποτα απολύτως δεν προσφέρουν στον χώρο αυτό. Περισσότερο μάλλον τον βλάπτουν αφού στην πρώτη καταρρακτώδη βροχή θα «πιάσουν» τους δρόμους. Πρόκειται μάλιστα για χώματα που θα κοστίσουν διπλά στον δημότη, αφού κάποιος επιτήδειος εργολάβος τα ξεφορτώνει εκεί (ίσως με τη συγκατάθεση του δήμου) ενώ πληρώνεται ότι δήθεν τα μεταφέρει στη χωματερή, ενώ κάποιος άλλος εργολάβος θα ξαναπληρωθεί αυτά τα κυβικά όταν θα πρέπει να τα απομακρύνει για να διαμορφωθεί (συμφωνά με μελέτη ελπίζω) ο κοινόχρηστος χώρος.

P1030557Είναι φανερό επομένως ότι εδώ κάποιος κοροϊδεύει κάποιον. Είτε ο εργολάβος κοροϊδεύει τον δήμο, εν αγνοία του, είτε ο εργολάβος σε συνεργασία με τον δήμο κοροϊδεύουν τους δημότες. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση τα σαΐνια του δήμου (δημοτική αρχή και τεχνικοί) πραγματικά θεωρούν ότι βρήκαν την έξυπνη και οικονομική λύση που απαιτεί η εποχή για να διαμορφώσουν τους κοινόχρηστους χώρους(!!!).

Όλα είναι πιθανά σε αυτή την πόλη γεμάτη «εξυπνάκηδες» και «ειδήμονες».

 Eupalinos 2810

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου