ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Περιφερειάρχη Κρήτης από το Σύλλογο Ανέργων Ν.Ηρακλείου

Προς:

  1. Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  2. Τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Θέμα: “Να σταματήσει τώρα η ταλαιπωρία των ανέργων – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ”

Ως Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Ηρακλείου σας αποστέλλουμε σήμερα με ένταση ετούτη την επιστολή. Τις τελευταίες μέρες στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Ν. Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο εκτυλίσσονται εικόνες αδιανόητες για πολιτισμένη χώρα. Εκατοντάδες άνεργοι στοιβαζόμαστε έξω από το κατάστημα σαν τα ψάρια περιμένοντας το αυτονόητο: την εξυπηρέτηση μας.

Το μηχάνημα που εκδίδει τα κουπόνια προτεραιότητας δεν λειτουργεί και η καταγραφή γίνεται σε κόλλα τετραδίου με τους υπαλλήλους να φωνάζουν τα ονόματα μας! Κάποιοι άνεργοι για να εξυπηρετηθούν καταφτάνουν στο κατάστημα από τις πέντε το πρωί. Σήμερα στις 10:00 το πρωί η προτεραιότητα βρισκόταν ήδη στο 480. Οι πόρτες είναι ερμητικά κλειστές και επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ένα άτομο τη φορά λες και είμαστε λυσσασμένα τσακάλια. Μέσα στον γενικό χαμό ένας άνεργος τραυματίστηκε σήμερα το πρωί σοβαρά στα δάχτυλα του χεριού στην προσπάθεια του να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα του καταστήματος.

Βρισιές, προπηλακισμοί, φωνές, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ... Η υποστελέχωση των ΟΑΕΔ, η μείωση των υποκαταστημάτων και η κατακόρυφη άνοδος της ανεργίας (περίπου τέτοιες εικόνες ζούσαμε μέχρι πέρυσι μόνο και μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν και όχι Δεκέμβρη μήνα!) που οφείλεται στην πολιτική που ακολουθείτε και στηρίζετε είναι τα αίτια για αυτές τις εικόνες “Ουγκάντας” (με μία επιφύλαξη γιατί ίσως εκεί να υπάρχει περισσότερος σεβασμός στον ΑΝΘΡΩΠΟ).

Απάντηση από κανέναν υπεύθυνο δεν έχουμε πάρει. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ταλαιπωρούμαστε σαν τα πρόβατα μέσα στο κρύο; Και όλα αυτά για ένα επίδομα της τάξης των 460 ευρώ; Αυτή η κατάσταση εξαντλεί τα ανθρώπινα όρια, τις αντοχές και την αξιοπρέπεια μας. Με βάση αυτήν την κατάντια, σε μία πολιτεία που λειτουργούν οι θεσμοί θα έπρεπε ήδη να έχουν υποβληθεί δεκάδες παραιτήσεις. Αυτό θα ήταν μία στοιχειώδης συγγνώμη για την απώλεια της αξιοπρέπειας που βιώνουμε κάθε πρωί...

  1. Δεν είμαστε ζώα – Να σταματήσει τώρα η ταλαιπωρία των ανέργων – Να δοθούν χωρίς άλλη χρονοτριβή επιδόματα, ανανεώσεις, βεβαιώσεις.

  2. Άμεση στελέχωση των καταστημάτων του ΟΑΕΔ – Δεν μας φταίνε οι ούτως ή άλλως υποαμοιβόμενοι και ελάχιστοι πλέον υπάλληλοι.

  3. Άρση της γραφειοκρατίας – Επιμήκυνση των χρονικών ορίων καταβολής αιτήσεων όπου χρειάζεται

Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου