ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Θέλουμε τελικά έργα ή την ησυχία μας;

DSC00138

Σήμερα πέρασα από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, πηγαίνοντας από το κέντρο προς το Γιόφυρο. Είδα λοιπόν λίγο μετά το Τάλως , να έχει κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας με πλέγμα, και η μία κατεύθυνση της Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου να έχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας διαθέσιμη, χωρίς να γίνονται έργα επί της οδού!! Μάλιστα, και πέρα από την άκρη του οδοστρώματος υπήρχε μια ζώνη γύρω στα 2 μέτρα ως “πεζοδρόμιο”, αλλά  και τα μηχανήματα που εκτελούσαν εργασίες στο παραλιακό μέτωπο, φαίνονταν όπως βλέπετε κι εσείς στη φωτογραφία αρκετά μακριά από την άκρη του δρόμου!

“Πάλι τζάμπα κλείσανε το δρόμο”, σκέφτηκα αμέσως ως κλασικός Έλληνας, έτοιμος να τα βάλω με μηχανικούς και δημοτικούς παράγοντες, που έδωσαν τη σχετική άδεια χωρίς λόγο, για να ταλαιπωρείται ο κόσμος. Σταμάτησα αμέσως στην άκρη να δω ακριβώς τι γίνεται…

Μόλις πλησίασα πιο κοντά,  στην άκρη του πρανούς, είδα πράγματα που δε φαίνονται καθώς κυκλοφορείς με το αυτοκίνητο πάνω στο δρόμο. Και το πράγμα ξεκαθάρισε αμέσως: Το πρανές στο σημείο εκείνο είναι πολύ αποσαρθρωμένο, και έχει αρκετά μεγάλο ύψος. Προφανώς θα γίνουν εργασίες αντιστήριξής του, και η κυκλοφορία στην άκρη της οδού κρίθηκε επικίνδυνη από τους αρμόδιους μηχανικούς. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ότι έχουν απόλυτο δίκιο!!

paraliaki

Για την ασφάλειά μας λοιπόν αποκλείστηκε πολύ σωστά η μία λωρίδα κυκλοφορίας στη Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου (παραλιακή) για 350 μέτρα περίπου. Και είμαι σίγουρος ότι όπως την πάτησα κι εγώ βλέποντας απλά “επιφανειακά” το θέμα αυτό, και κοιτάζοντάς το ως οδηγός που ξεβολεύεται, την πάτησαν κι άλλοι.

Η εκτέλεση των δημοσίων έργων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Και πολύ περισσότερο σε οδούς μεγάλης κυκλοφορίας ή μέσα στην πόλη.    Φαντάζομαι και εκτιμώ ότι οι αρμόδιοι που αποφασίζουν να κλείσουν ένα ρεύμα κυκλοφορίας σ’ ένα δρόμο, ή να αποκλείσουν εντελώς ένα τμήμα του (πολύ θόρυβος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με την Ούλαφ Πάλμε) , δεν έχουν “στόχο” να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο.  Όμως αυτοί γνωρίζουν τεχνικά ζητήματα και λεπτομέρειες, που εμείς ως απλοί πολίτες  δε γνωρίζουμε, και τα οποία τους οδηγούν αναπόφευκτα σε λύσεις οι οποίες μας ταλαιπωρούν για κάποιο διάστημα.

Πρέπει ως πολίτες κι εμείς να αποφασίσουμε αν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε κάποια ταλαιπωρία, προκειμένου να εκτελεστεί ένα κοινωφελές έργο στην περιοχή που ζούμε. Αν θέλουμε έργα, ή απλά την ησυχία μας. Γιατί είναι σίγουρο μεσοπρόθεσμα να υποστούμε ταλαιπωρία, ακόμα και οικονομική ζημία αν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Είναι όμως επίσης σίγουρο ότι μακροπρόθεσμα το έργο θα δώσει πνοή στην περιοχή μας, και οι όποιες ζημιές θα καλυφτούν. Απλά χρειάζεται αρκετή υπομονή. 

Και οι αρμόδιες υπηρεσίες όμως θα πρέπει να προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Οι καιροί είναι δύσκολοι, και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση. Ας μην τους επιβαρύνουν περισσότερο, αν δεν έχουν εξετάσει όλες τις πιθανές λύσεις για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας, συνυπολογίζοντας την ασφάλεια, την ποιότητα του έργου, την οικονομία και την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τιμή στο “Κατινάκη τη μαμή” από το “Σύνδεσμό Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου”

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο “Σύνδεσμός Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου” οργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί η 95χρονη Κατίνα Σηφακάκη, μία ακούραστη έφηβη που ακόμα και σήμερα συμμετέχει ενεργά στον ύμνο της ζωής.

Ομιλήτρια θα είναι η Ελπινίκη Νικολουδάκη αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Μουσικό Σύνολο από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, υπό τον μαέστρο Νίκο Αντωνακάκη.

imageΠιστεύω και σήμερα, ότι αν σμίξουνε οι λαοί θ’ αλλάξουνε τον κόσμο. Ο λαός ν’ αποφασίζει για τον λαό και να πάψει να είναι πρόβατο επί σφαγή. Οι αγώνες και τα οράματα της ανθρωπότητας, ούτε τουφεκίζονται, ούτε σκοτώνονται. Οι αγώνες δεν σβήνουν...” , δηλώνει “Το Κατινάκι η Μαμή” , όπως επικράτησε να τη φωνάζουν από την κατοχή. Και συνεχίζει:

“Θέλω να ζήσω για να ακολουθήσω αυτά τα παιδιά που τα βλέπεις και θέλουν να ακολουθήσουν εμένα... Είμαι ένας απλός άνθρωπος και αγωνίζομαι και αγκαλιάζω τους ανθρώπους οπουδήποτε κι αν ανήκουν, αρκεί να είναι άνθρωποι για να γκρεμίσομε το σύστημα. Έχω δύναμη τώρα, δύναμη που δεν την είχα γιατί δεν ήξερα...”.

Η Κατίνα Σηφακάκη από τον Μέρωνα Αμαρίου, έζησε στο πετσί της τον πόλεμο του ‘40, ύστερα στους αγώνες απέναντι στο χιτλερικό φασισμό και στη συνέχεια στη μαύρη περίοδο του καθοδηγούμενου εμφυλίου και στις ξέρες των νησιών του Αιγαίου, που άντεξε και νίκησε. Όταν, μετά από εφτά χρόνια εξορίας επανήλθε, βούτηξε στη λαίλαπα της βιοπάλης και τις τελευταίες δεκαετίες συμμετέχει ενεργά στις πανευρωπαϊκές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και συνεχίζει να ονειρεύεται μαζί με τους νέους ένα κόσμο ειρηνικό που τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ο άνθρωπος...

με πληροφορίες από το goodnet

Ανοικτή επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου προς τον Υπουργό Υγείας

Κε Υπουργέ,

Mε έκπληξη, πικρία και θλίψη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την δήλωση σας Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις οφειλές του ΟΠΑΔ στην οποία δεν κάνετε καμία αναφορά, κανένα σχόλιο για της οφειλές του ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον Ελληνικό λαό, τον ανώνυμο ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ ότι οι οφειλές του ταμείου προς τους συμβεβλημένους ιατρούς αγγίζουν τους δεκατρείς (13) μήνες. Χρήματα για τα οποία οι ιατροί φορολογούνται χωρίς να τα έχουν εισπράξει. Χρήματα που αν κάποιος πολίτης τα όφειλε στο κράτος θα ήταν ήδη… φυλακή. Κι όμως συνεχίζουμε, χωρίς απειλές, να παρέχουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας αναλογιζόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας. Θα θέλαμε τέλος να πληροφορήσουμε τον ανώνυμο ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ ότι οι «διαρθρωτικές αλλαγές» που ξεκίνησαν με το Π.Δ.146,10/2/2011 "απλά" υποβαθμίζουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ΟΠΑΔ.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε κε Υπουργέ, ότι με «χαρτάκια» (εντολές πληρωμών) δεν καλύπτονται οι καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις μας. Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε επίσης ότι η αξιοπιστία στις ημέρες μας προσμετράται με έργα και όχι με λόγια. Θα θέλαμε τέλος να σας πούμε ότι η σιωπή δεν αποτελεί πάντα ένδειξη αδυναμίας.

Απαιτούμε σεβασμό για την προσφορά μας στην κοινωνία, και προσωπική δέσμευση για την άμεση καταβολή των οφειλομένων, από τον ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, χρήματα.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε….

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γρ.Πασπάτης                                            Χ.Χ.Βαβουρανάκης

Γιατί έπεσαν όλοι από τα σύννεφα με την ανακοίνωση του Ολι Ρεν για περικοπή των επιδοτούμενων ανέργων;

image Βασικό θέμα σε όλες τις σημερινές εφημερίδες ,αλλά και στις ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι η δήλωση του Όλι Ρεν ότι το 2012 θα περικοπούν 500 εκατομμύρια ευρώ από το κονδύλι του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας, και ότι η περικοπή αυτή θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια. Δεν ξέρω όμως γιατί όλοι πέφτουν από τα σύννεφα με αυτή την ανακοίνωση. Η ουσιαστική ανακοίνωση έχει γίνει από τις αρχές Οκτώβρη του 2010, με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2011-2012 στη βουλή.

Από αυτό εδώ το ιστολόγιο είχε δοθεί μεγάλη έμφαση και προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα. Στις 6 Οκτώβρη 2010 η σχετική ανάρτηση είχε τίτλο: “ Προϋπολογισμός: ανεργία στο 15%, αλλά προβλέπονται 500 εκατομμύρια λιγότερο για επιδόματα ανεργίας!! ” .

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση, πέρα φυσικά από το ότι κάποιοι άνθρωποι θα βρεθούν και απολυμένοι και χωρίς επίδομα επειδή π.χ. έχουν κληρονομιά ένα σπίτι 80 τ.μ. από τον παππού τους, είναι ότι για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση επιλέγεται ο εύκολος τρόπος μείωσης του χρέους. Τη μία είναι οι περικοπές μισθών και συντάξεων, την άλλη η αυξήσεις φόρων, και την επόμενη οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Και αν νομίζεται ότι ετούτη η κυβέρνηση θα μείνει μόνο στα επιδόματα ανεργίας, είσαστε γελασμένοι. Θα ακολουθήσουν και τα άλλα κοινωνικά επιδόματα, όπως αυτά των τριτέκνων και των πολυτέκνων!! Και για αυτά έχει γίνει ανακοίνωση στο παρελθόν!

Εδώ και 1,5 χρόνο όμως, δεν είδαμε να γίνεται μείωση του ελλείμματος από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής! Εκεί βρίσκεται ένα από τα τρία  μαγικά κουμπάκια, που αν τα πατήσει η κυβέρνηση θα αρχίσει να μειώνεται σημαντικά το χρέος! Τα άλλα δύο είναι η μείωση του κόστους προμηθειών κάθε φύσης και η ανάπτυξη.

Σημειωτέον ότι η απάντηση του Όλι Ρεν (σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ) ότι «από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία», έρχεται την ίδια μέρα που ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την αύξηση του αριθμού των ανέργων τον Ιανουάριο στα  689.558 άτομα! Τι ατυχής συγκυρία!!!

Υ.Γ.: Ο Όλι Ρεν είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος;;;

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Παράνομη η μη αποστολή προστίμων για τα αυθαίρετα λέει η Περιφέρεια Κρήτης

Ακυρώθηκε από την  Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Κρήτης η 33/2011Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που πάγωνε την αποστολή 500 περίπου ειδοποιήσεων σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, τα πρόστιμα των οποίων έχουν βεβαιωθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου .

image 

Το θέμα έχει απασχολήσει κι άλλη φορά βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2010. Αλλά και η τότε απόφαση που είχε ληφθεί (527/2010) είχε επίσης ακυρωθεί από το Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης!  Επίσης, για το θέμα αυτό έχουν “μπει” στο Δήμο Ηρακλείου και Οικονομικοί Επιθεωρητές, που έχουν αποφανθεί ότι τα ειδοποιητήρια πρέπει να αποσταλούν, αλλά και να ελεγχθεί γιατί και με ποιου εντολή δεν απεστάλησαν έως σήμερα! Τέλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων!!!

Όπως καταλαβαίνετε, το θέμα αυτό έχει πολλές διαστάσεις. Από τη μία μεριά βρίσκονται οι ‘Οικιστές”, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, οι οποίοι έχουν σαφώς παρανομήσει. Εκτός από τη δική τους, μεγάλη ευθύνη, υπάρχει ευθύνη και στην πολιτεία και στο δήμο, που ενώ έβλεπε το μεγάλο ρεύμα αστυφιλίας τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για εγκρίσεις επεκτάσεων του σχεδίου πόλης.

Εκτός όμως από αυτό, έχει παιχτεί κι ένα παιχνίδι στις πλάτες αυτών των ανθρώπων από τη δημοτική αρχή (αλλά και από την αντιπολίτευση που συντάσσεται πολλές φορές), η οποία επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να εμφανίζεται ως ή “καλή” της υπόθεσης, αυτή που δε θέλει να πληρώσουν πρόστιμα οι “οικιστές”. Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνονται αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο οι οποίες γνωρίζει από την αρχή ότι στερούνται νομιμότητας, αλλά δίνονταν και προφορικές εντολές σε υπαλλήλους της πολεοδομίας (κατά το παρελθόν) να μην προχωρούν στη διαβίβαση των προστίμων στην οικονομική υπηρεσία. Αυτοί οι υπάλληλοι τώρα πιθανόν να βρεθούνε μπλεγμένοι, ενώ οι αιρετοί βγαίνουν “λάδι”, και αρεστοί στον κόσμο!

Για να μην πω ότι το ενδεχόμενο να τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι που στο ταμείο του δήμου θα μπουν 7 εκατομμύρια ευρώ από τα πρόστιμα αυτά είναι πολύ μεγάλο!! Ειδικά τώρα που ο δήμος έχει χρέος 15 εκατομμύρια!

Προσωπική μου άποψη είναι ότι από τη στιγμή πού υπάρχει παρανομία, πρέπει να επιβληθεί και πρόστιμο. Το γνώριζαν όσοι έχτιζαν χωρίς άδεια, το γνωρίζουν καλά και όλοι οι αιρετοί, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε είναι βουλευτές, είτε είναι υπουργοί. Η διαιώνιση αυτού του προβλήματος  μόνο πρόσθετα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Καλό είναι λοιπόν να λήξει αυτό το ζήτημα, έστω και με τρόπο που θα επιβαρύνει κάποιους συμπολίτες μας. Μαζί με αυτό όμως, θα λήξει και οι κοροϊδία που αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί από τους πολιτευτές, ότι “θα τακτοποιηθεί” θετικά το θέμα τους. 

Τελευταία ημέρα υποβολής αιτημάτων από δήμους και Περιφέρειες προς το Υπουργείο για προσλήψεις προσωπικού

image Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας των αιτημάτων τους προς το αρμόδιο υπουργείο για προσλήψεις προσωπικού για τις άμεσες επείγουσες ανάγκες τους. Αυτό ορίζει εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε στις 24-2-2011.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  • Για προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τα αιτήματα των φορέων θα πρέπει να περιέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών διά των υπηρεσιών της αντίστοιχης Αποκεντρωμένης Περιφέρειας το αργότερο έως 3-3-2011, συνοδευόμενα από:
    α) Απόφαση δημοτικού, περιφερειακού ή διοικητικού συμβουλίου (ανάλογα αν πρόκειται για δήμο, Περιφέρεια, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, σύνδεσμο κ.λ.π.), με την οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη τέτοιου είδους προσωπικού, κατά βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότητα.
    β) Αντίγραφο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εφόσον πρόκειται για ΟΤΑ α΄ βαθμού, στον οποίο θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί οι θέσεις του αιτούμενου προσωπικού, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 205 του ΚΚΔΚΥ (ν.3584/2007).
    γ) Βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας των παραπάνω φορέων ότι θα προβλεφθούν στον προϋπολογισμό τους οι σχετικές πιστώσεις για το έτος προγραμματισμού.
    δ) Το Παράρτημα Β που επισυνάπτεται στην εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου  συμπληρωμένο.

Εν συνεχεία, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού διαπιστώσει, έπειτα από έλεγχο όλων των δικαιολογητικών, ότι πρόκειται πράγματι για ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν μόνο με την πρόσληψη τέτοιου προσωπικού, προβαίνει στη σύνταξη εισηγητικής έκθεσης, στην οποία αιτιολογείται πλήρως και με σαφήνεια η αναγκαιότητα χορήγησης της σχετικής έγκρισης. Εάν ο Γενικός Γραμματέας διαπιστώσει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη σύναψη τέτοιων συμβάσεων, δεν θα προωθεί τα σχετικά αιτήματα.

  • Για προσωπικό με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα πρέπει να
    αποσταλούν έως τις 3-3-2011 στις υπηρεσίες της αντίστοιχης Αποκεντρωμένης Περιφέρειας  συνοδευόμενα από:
    α) Απόφαση δημοτικού, περιφερειακού ή διοικητικού συμβουλίου, με την οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η ανάθεση τέτοιου έργου
    β) Βεβαίωση της οικείας οικονομικής υπηρεσίας ότι θα προβλεφθούν στον προϋπολογισμό των οικείων φορέων οι σχετικές πιστώσεις για το τρέχον έτος
    γ) Το Παράρτημα Γ της εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    δ) Αντίγραφο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του φορέα, ώστε να διαπιστωθεί εάν προβλέπονται θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας με τις αιτούμενες, και αναλόγως να
    ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 10 ν.3812/2009 ή του άρθρου 14 παρ.1α του ίδιου νόμου για την έγκριση των αιτημάτων.

Εν συνεχεία, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού διαπιστώσει,έπειτα από έλεγχο όλων των δικαιολογητικών, ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις έργου που δεν υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και δεν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προβαίνει στη σύνταξη εισηγητικής έκθεσης, στην οποία αιτιολογείται πλήρως και με σαφήνεια η αναγκαιότητα χορήγησης της σχετικής έγκρισης.

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, όποιος Δήμος ή Περιφέρεια της χώρας δεν έχει λάβει έγκαιρα τις απαραίτητες αποφάσεις, ή δεν πληροί τις πολύ σφιχτές προϋποθέσεις,  απλά θα μείνει χωρίς προσωπικό!!!

Προσωπικά θεωρώ σε γενικές γραμμές πολύ σωστές τις ρυθμίσεις, αφού μέχρι τώρα ο κάθε δήμαρχος όποτε ήθελε, προσλάμβανε κόσμο, χωρίς κανένα προγραμματισμό. Να μπει τουλάχιστον μια τάξη σε αυτό το ζήτημα. Το παράδειγμα του δήμου Ηρακλείου είναι χαρακτηριστικό, που το προσωπικό με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου είχε φτάσει τα 700 άτομα μια χρονική περίοδο (πριν 2-3 χρόνια). Αλλά απ’ ότι έχω διαβάσει, και ο δήμος Αθηναίων  και άλλοι μεγάλοι δήμοι δεν πήγαιναν πίσω…

Προσοχή λοιπόν, γιατί αν δεν έχουν ήδη ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις μέχρι σήμερα, μη σας παραμυθιάσει κανένας δήμαρχος ότι θα προσλάβει κόσμο για να καλύψει έκτακτες ανάγκες! Όποιοι προλάβανε, προλάβανε. Οι υπόλοιποι του χρόνου πάλι!!!

Διαβάστε ολόκληρη της εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών εδώ.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

“Μπαγάσας” ο δήμαρχος, “μπαγάσας” και ο δημοσιογράφος!!

Διαβάζω σήμερα στο cretalive ότι ένα από τα πολυτελέστατα αυτοκίνητα των δημάρχων των πρώην καποδιστριακών δήμων, που μεταφέρθηκε στον ΟΔΔΥ από την Κρήτη για να πωληθεί, είχε στο κοντέρ του 27.500 χλμ μέσα σ’ ένα χρόνο!!!

Εύλογη η απορία του συντάκτη, που ρωτάει πότε πρόλαβε ο “μπαγάσας” ο δήμαρχος να κάνει τόσα χιλιόμετρα σ’ ένα χρόνο, αφού απαγορεύεται το δημοτικό όχημα να μετακινείται εκτός των ορίων του δήμου του. Αλλά πιο σημαντική είναι η απορία: ποιος πλήρωνε τη βενζίνη!!!

Στο τελευταίο θα σου απαντήσω εγώ: φυσικά οι δημότες!!! Λες να έβαζε ο δήμαρχος λεφτά από την τσέπη του για βενζίνη στο όχημα του δήμου; Δε νομίζω!

Αυτό όμως που δε μας λέει ο άλλος “μπαγάσας”, ο δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο, είναι ποιος είναι αυτός ο δήμαρχος!! Τον γνωρίζει σίγουρα, αφού ξέρει σε πιο αμάξι το κοντέρ γράφει 27.500 χλμ. Γιατί λοιπόν τον καλύπτει; Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου; Ή να αποκαλύπτει στον κόσμο τα σκάνδαλα, και να παρουσιάζει στους αναγνώστες πραγματικά γεγονότα;

Αυτή η κάλυψη στους δημάρχους από τους δημοσιογράφους είναι που κάνει τους τελευταίους τόσο αλαζόνες. Αφού δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος από τον τύπο, παρά μόνο χάδια για τα αυτιά τους, μήπως πάρουν καμιά διαφήμιση ή καμιά αποκλειστικότητα (για να μην το προχωρήσω παραπέρα), κάνουν κι αυτοί ότι γουστάρουν!

Έχετε αντιληφθεί λάθος το ρόλο σας φίλοι δημοσιογράφοι.Η 4η εξουσία που εκπροσωπείτε  μάλλον τα έχει κάνει πλακάκια με την 1η και την 2η. Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα, παρόλο που είναι υπερβολή να πούμε ότι δημιουργείται η 5η εξουσία, τα blogs παίζουν το ρόλο που θα έπρεπε να παίζετε εσείς. Μην παραπονιέστε λοιπόν όταν οι πωλήσεις των έντυπων μέσων ενημέρωσης πέφτουν, και οι εφημερίδες κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Πάρτε το ρόλο σας στα σοβαρά, για να σας πάρει κι εσάς ο κόσμος στα σοβαρά.

Υ.Γ.: Κάποιες φορές βέβαια την πληρώνουν και αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους πιο σωστά από άλλους. Τρανταχτό παράδειγμα η εφημερίδα ΤΟΛΜΗ, που ανέστειλε την ημερήσια έκδοση της. Μάλλον ήταν έξω από τα κυκλώματα της διαφήμισης, του πληρωμένου άρθρου και .. των δημοσιεύσεων των κρατικών και δημοτικών διακηρύξεων!!!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πως επιβιώνουμε ακόμα;;;

Δείτε τι μπορεί να ψαρέψει κανείς στην ιστοσελίδα της “Διαύγειας”. Μου φαίνεται ότι και επί Γιωργάκη, μας δουλεύουν κάποιοι ψιλό γαζί. Μαζί με αυτούς και ο Γιωργάκης…

  • Το Βαρβάκειο  Ίδρυμα προϋπολογίζει τη μελλοντική  υπερωριακή  εργασία των εργαζομένων, με ακρίβεια εκατοστού του ευρώ!!! Αυτή είναι οργάνωση …

“Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους εξήντα έξι χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα οκτώ ευρώ και ογδόντα λεπτών (66.868,80 €) για την πληρωμή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2011 ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων οικον. έτους 2011
του Βαρβακείου Ιδρύματος με Κ.Α.Ε. 0261 «Αποζημίωση για υπερωριακή εργασία».

  • Έγκριση 43.500€ για χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των εργαζομένων του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών!!!

Τα δικά μας παιδιά τίποτα;;;

  • Το Γ. ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ«ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ» πλήρωσε στην εταιρία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε (σίγουρα έπειτα από διαγωνισμό) για      ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011    132.717,00

Άρα η Οικολογική ΑΕ πρέπει να απασχολεί περί τους 80-100  εργαζόμενους στην καθαριότητα του νοσοκομείου… Πόσοι άραγε να είναι οι ασθενείς;;;

  • Τον Ιανουάριο του 2011 το Πανεπιστήμιο Αθηνών πλήρωσε 300.000€ για την καθαριότητα των κτιρίων του…

Τα κτήρια θα πρέπει να έλαμπαν κατά το συγκεκριμένο μήνα!!!

  • Δίνεται Εντολή Πληρωμής στο όνομα ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. με ΑΦΜ 093145577 , ποσού 172.801,64 από τον
    προϋπολογισμό του έτους 2011 για τον καθαρισμό διαφόρων κτηρίων του Παν/μίου για το μήνα Ιανουάριο 2011,
    σύμφωνα με την από 1/2/2008 σύμβαση και την από 4/12/2009 απόφαση του Πρυτ. Συμβουλίου, ως τα αναφερόμενα τιμολόγια στη συνημμένη συγκεντρωτική κατάσταση.
    Δίνεται Εντολή Πληρωμής στο όνομα ΑΛΦΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. με ΑΦΜ 099604539 , ποσού 120.926,21 από τον προϋπολογισμό του έτους 2011 Για τον καθαρισμό διαφόρων κτηρίων του Παν/μίου για το Μήνα Ιανουάριο 2011, σύμφωνα με την από1/2/2008 σύμβαση ….

Και με τιμές του 2008 συμφέρει… Λέτε να πλουτίσανε οι καθαρίστριες;;;

  • Στο Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» 27.075€  για την δαπάνη είδη καθαριότητας και  ευπρεπισμού Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2010.

Πρόκειται κυρίως για χαρτοπετσέτες … Ευπρεπίστηκαν σίγουρα ασθενείς και προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες του έτους.

Αυτά και άλλα πολλά (πατήστε εδώ) … ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ;

Δελτίο τύπου για τη χτεσινή συγκέντρωση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες

imageΗ υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και η αποτροπή του ξεπουλήματος της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συγκέντρωσης που οργάνωσαν οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μ. Κριτσωτάκης, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Γ. Χειρακάκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ. Σ. Χερσονήσου κ. Ν. Μπελιβάνης, ο πρώην Δήμαρχος Γουβών κ. Γ. Νικολακάκης, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των περιφερειακών κινήσεων «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» και «Μία Κρήτη, Περιβάλλον-Άνθρωπος», του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου, της ΕΛΜΕ, της Ο.Π.Η., της κίνησης πολιτών «ΣΠΙΘΑ» του Μίκη Θεοδωράκη, μέλη Συλλόγων Γονέων και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, εργαζόμενοι του ΕΛΚΕΘΕ και πλήθος πολιτών.

Τόσο από τις εισηγήσεις των οργανωτών όσο και από τις τοποθετήσεις των παρισταμένων διαφάνηκε η θέληση να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί και να εμποδιστεί το ξεπούλημα της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθούν ευρύτερες δυνάμεις απέναντι στην ανάλγητη άποψη για το ξεπούλημα της Βάσης και να συσπειρωθεί η τοπική κοινωνία ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε πολιτιστικό-παιδαγωγικό πνεύμονα.

Από τη συζήτηση διαφάνηκε η χρησιμότητα του ψηφισμένου ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Γουβών ως εργαλείου υπεράσπισης του χώρου και τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσει και να εγκριθεί μελέτη πολεοδόμησης της περιοχής.

Εκφράστηκαν τέλος απόψεις όπως

· Να περάσει η έκταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας αφού υποβληθούν προτάσεις για χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

· Να προκηρυχτεί μελέτη για τα υφιστάμενα κτίρια που θα αξιολογήσει και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους.

Οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» θα αξιολογήσουν τις προτάσεις που κατατέθηκαν δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να διατυπωθεί η κοινή πρόταση και οριοθετηθεί ο “κοινός δρόμος” ώστε να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του χώρου της πρώην αμερικάνικης βάσης, να αναθεωρηθεί η άποψη για το ξεπούλημά της και να αναστραφεί η σημερινή εικόνα της εγκατάλειψής της.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη δημιουργία εκείνων των υποδομών και την ανάπτυξη εκείνων των δράσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της κοινωνίας μας στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Κοινής Ωφέλειας και της Αναψυχής.

1/3/2011

ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

660.000 ευρώ για έξοδα κηδείας οικογενειών​ μελών υπαλλήλων το 2010!!

Πραγματοποιήθηκαν χτες με ημερομηνία 28/2/2010 εκταμιεύσεις 200.000.000€ από τον κρατικό προϋπολογισμό για πληρωμές οφειλών του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων) . Τα παραπάνω αφορούν κυρίως ιατρικές δαπάνες των ασφαλισμένων για το έτος 2010 (πληρωμές Νοσοκομείων, Φαρμάκων, Νοσηλίων σε Ιδιωτικές μονάδες κυρίως εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού). Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό . . .

Δεν θα εξετάσουμε κατά πόσο η δαπάνες αυτές είναι υπέρογκες και πόσο μας επιβαρύνουν όλους ή το κατά πόσο είναι ορθολογικά κοστολογημένες (άποψη μου είναι ότι το πραγματικό κόστος για τις υπηρεσίες αυτές είναι στο 1/3/) ...
Τουλάχιστον τα ποσά αυτά που θα διοχετευτούν στην αγορά  θα φέρουν μεγάλη ανακούφιση στον ιατρικό κλάδο και θα πληρωθούν μισθοί μηνών που οφείλουν οι ιδιωτικές κλινικές σε εργαζόμενους και τα νοσοκομεία θα πληρώσουν προμηθευτές και υλικά ετών.

Ανάμεσα στα ποσά αυτό που μου προκάλεσε έκπληξη είναι ένα κονδύλι 660.000 (εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό με κωδικό Κ.Α.Ε 0534). Πρόκειται για  Έξοδα κηδείας οικογενειών μελών υπαλλήλων του ΟΠΑΔ !!!!
Η πρώτη ερώτηση είναι πόσοι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν αυτό το προνόμιο να κηδεύουν τους συγγενείς τους με έξοδα του Ελληνικού λαού ..Και το δεύτερο:  Τι επιτέλους  θάψανε μέσα στο 2010 και κόστισε 660.000€ !!!

Δεν θα πάμε ποτέ μπροστά ...
Ευτυχώς που έχει έρθει η Διαύγεια για να διαπιστώνουμε καθημερινά ..από τα μικρά έως τα μεγάλα ποσά γιατί δεν θα πάει ποτέ μπροστά αυτό το κράτος.

Όλες οι δαπάνες έχουν αναρτηθεί στο site του ΟΠΑΔ στον τομέα Διαύγεια

ΚΗΔΕΙΕΣ ΟΠΑΔ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αυξήθηκε 4,9 ο πληθωρισμός λέει η ΕΛΣΤΑΤ, φθηνότερο το καλάθι της νοικοκυράς λέει το υπουργείο. Ένας από τους δύο λέει ψέματα..

image Στο 4,9% αυξήθηκε ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιανουάριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2010, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Όμως, τις προηγούμενες ημέρες, το Παρατηρητήριο Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία  φθηνότερα από 6,6% έως 9,36% , κατά μέσο όρο, πωλούνται φέτος σε σχέση με πέρυσι, τα προϊόντα τα οποία αποτελούν το μεγάλο καλάθι μιας τετραμελούς οικογένειας.

Πως γίνεται αυτό βρε παιδιά του υπουργείου; Δεν είναι αυτά αντίθετα; Γίνεται να κοστίζουν φθηνότερα όσα αγοράζουμε για να ζήσουμε, αλλά ταυτόχρονα να ανεβαίνει ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ή κοινώς ο πληθωρισμός;  Ή το πετρέλαιο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την άνοδό του; Φυσικά και όχι…; Ένας από τους δύο λέει ψέματα, και είναι εύκολο να καταλάβουμε ποιος…

Αλλά ας το θέσω αλλιώς το ζήτημα: Έχετε αγοράσει τελευταία πατάτες, κύριοι του υπουργείου; Ή μήπως ψωμί; Ή αγγουράκια; Ή ντομάτες; Είναι φθηνότερα από πέρσι; Το αντίθετο φυσικά…

Με τα παπαγαλάκια δεν πέφτουν οι τιμές. Όσο κι αν προβλήθηκε το θέμα με το δήθεν “φθηνότερο καλάθι της νοικοκυράς”, δεν πέρασε η προπαγάνδα σας. Ο κόσμος το πήρε χαμπάρι. Αλλά το διάψευσε και άμεσα μάλιστα και η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για άνοδο του πληθωρισμού. Για να πέσουν οι τιμές, χρειάζεται ενθάρρυνση του υγιούς ανταγωνισμού, να σπάσουν τα μονοπώλια, να γίνεται τακτικός και αυστηρός έλεγχος σε όλα τα στάδια παραγωγής ενός προϊόντος, και φυσικά έλεγχος στους χονδρεμπόρους .

Τέλος, χρειάζεται και ένα σχέδιο από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που όσο κι αν υποστηρίζει από την αρχή της θητείας του ο υπουργός ότι το έχει, τα αποτελέσματα δείχνουν εντελώς το αντίθετο.

Ευλογημένη Αρχιτεκτονική: η νέα πλατεία Αγίου Μηνά

image

Είδα σε φύλλο της εφημερίδας Πατρίδας της προηγούμενη εβδομάδα να δημοσιεύεται η αρχιτεκτονική μελέτη που πρόκειται να εφαρμοστεί στην περιοχή της Πλατείας Αγίου Μηνά και Αγίας Αικατερίνης. Για όσους δεν το γνωρίζουν θα πω ότι η μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή μίας υπόγειας(!) αίθουσας της Αρχιεπισκοπής στον προαύλιο χώρο του Αγίου Μηνά και τη συνολική αναδιαμόρφωση των γύρω πλατειών.

Είναι αλήθεια πως η πλατεία Αγίας Αικατερίνης παρουσιάζει σήμερα μια εικόνα εγκατάλειψης και πως χρήζει κάποιου είδους επέμβασης που θα εξασφαλίσει την ασφαλή συνύπαρξη ανθρώπων και αυτοκίνητων. Όσο για την πλατεία Αγίου Μηνά επιτρέψτε μου να αμφιβάλω για την ιδιαίτερη ανάγκη αναδιαμόρφωσης αυτής. Όχι τόσο γιατί πρόκειται για μία τέλεια πλατεία αλλά γιατί, από τη μία, μου φαίνεται πολύ αλαζονική η επιθυμία της Αρχιεπισκοπής να κατασκευάσει έναν ακόμα ιδιόκτητο χώρο και μάλιστα υπόγειο μπροστά στην ιστορική περιοχή του Αγίου Μηνά, και από την άλλη, γιατί αυτή η νέα διαμόρφωση προϋποθέτει την καταστροφή του υπάρχοντος δαπέδου της πλατειάς που είναι ένα από τα λίγα δείγματα ενδιαφέρουσας πλακόστρωσης που υπάρχουν στην πόλη μας.

Ελπίζω η νέα μελέτη, της οποίας τις λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε, να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις απαιτήσεις μιας τέτοιας επέμβασης σε μια τόσο σημαντική ιστορικά και αρχιτεκτονικά περιοχή της πόλης του Ηρακλείου και να μην είναι όλη η μελέτη ανάλογου ύφους της μάλλον ναΐφ ακτινωτής πλακόστρωσης που διακρίνεται στα σχέδια που δημοσιεύονται στην εφημερίδα.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο που η μελέτη προβλέπει την κατασκευή της υπόγειας αίθουσας εκτελούνται διερευνητικές τομές από την 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η όποια σύμφωνα με πληροφορίες «κάνει το σταυρό της» να βρεθούν αρχαιότητες στη περιοχή ώστε να αποφευχθεί η κατασκευή της. Δεν ξέρω βέβαια σε τι ωφελούν οι σταυροί από τη στιγμή που έχει ήδη δώσει την έγκριση της.

Εupalinos 2810

Σεισμός πριν λίγο στην Κρήτη 5.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ!!!

Σεισμική δόνηση 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:49 το πρωί της Δευτέρας 28/2/2011 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Tο επίκεντρο εντοπίζεται 73 χλμ  νότια- νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 32,2 χλμ.

Ο σεισμός ήταν αρκετά αισθητός στο Ηράκλειο. Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μας δώσουν στοιχεία για το που έγινε αισθητός ο σεισμός, ή για το αν υπάρχουν κάποιες ζημιές.

image

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Φραστική επίθεση και στον κο Πάγκαλο στο Παρίσι από Έλληνες φοιτητές

Έντονο φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε αυτή τη φορά στο Παρίσι, μεταξύ φοιτητών και του Θόδωρου Πάγκαλου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  παρευρέθηκε στο “Ελληνικό Σπίτι” στο Παρίσι, προσκεκλημένος σε πολιτιστική εκδήλωση για το έργο του Κώστα Γαβρά.  Μόλις έφθασε στην αίθουσα ο Θεόδωρος Πάγκαλος ομάδα Ελλήνων φοιτητών τού επιτέθηκε φραστικά, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφε «Στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά». Βέβαια απεύθυναν στον αντιπρόεδρο και ερωτήσεις τύπου “μαζί τα φάγαμε;”, ενώ όταν οι φοιτητές αναφέρθηκαν στη φράση “κοπρίτες” που είχε πει ο αντιπρόεδρος για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κος Πάγκαλος προσπάθησε να απαντήσει, και κάλεσε τους φοιτητές σε άλλη συνάντηση για να τους το αναλύσει.
“Εγώ εδώ ήρθα για το Γαβρά, σέβομαι το Γαβρά και και σέβομαι και τους άλλους”, είπε ο κος Πάγκαλος δείχνοντας το κοινό, για να πάρει την απάντηση “Εμείς δε σεβόμαστε εσένα. Είσαι ανεπιθύμητος”. Μετά από αυτό, ο κος Πάγκαλος αποχώρησε εν μέσω χειροκροτημάτων από τους φοιτητές. Τον ακολούθησαν ο Κώστας Γαβράς, ο πρέσβυς Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η πρόξενος Κατερίνα Κόικα.
Δείτε το βίντεο με τη φραστική επίθεση στον κο Πάγκαλο στο Παρίσι.
Οι φοιτητές εξέδωσαν ανακοίνωση για το συμβάν, που έχει ως εξής:
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Σήμερα 33ή μέρα της απεργίας πείνας των μεταναστών στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας είχε αποφασίσει να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην Fondation Héllenique (Ελληνική φοιτητική εστία στο Παρίσι).