ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Έχουν σταματήσει οι προσεισμικοί έλεγχοι σχολικών κτιρίων, λόγω…μνημονίου!!

Χτες ανησυχήσαμε όλη στην Κρήτη, την Κάρπαθο, την Κάσο και τη Ρόδο με το μεγάλο σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Μας έσωσε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε θαλάσσιο χώρο, με αποτέλεσμα οι συνέπειες στην ξηρά να είναι μηδαμινές.
Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι για ένα σεισμό αναλόγου μεγέθους στη στεριά. Περισσότερο απ’ όλους βέβαια, πρέπει να είναι έτοιμες οι αρμόδιες υπηρεσίες, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην κορυφή, και τα κατά τόπους τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων να ακολουθούν.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο, πολύ μεγάλο θέμα, στο όποιο πρέπει να δοθεί λύση άμεσα, πριν να είναι αργά. Και δεν είναι άλλο από τον ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ!
Είναι γνωστό ότι πάρα πολλά δημόσια κτίρια στη χώρα μας είναι παλιές κατασκευές. Ειδικότερα, αυτά που είναι χτισμένα πριν το 1985, θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να υποστούν προσεισμικό έλεγχο. Ή μάλλον, θα έπρεπε να έχουν ήδη ελεγχθεί! Και προτεραιότητα φυσικά αποτελούν τα σχολικά κτίρια!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 6,2 ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ

Σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:29 το απόγευμα της Παρασκευής 1/4/2011 στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου και 361 χλμ νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 11 χλμ. (το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το εστιακό βάθος στα 60 χλμ).

Η διάρκεια του σεισμού ήταν σχετικά μεγάλη, και έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη.

image

imageimage 

 

 

 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει στη σελίδα του ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΕΙΣΜΟ στις 16:45 το απόγευμα, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ , 56 χλμ Βορειοανατολικά της Σητείας, ενώ για τον πρώτο σεισμό δίνει μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Στην παρακάτω εικόνα, βλέπετε πως κατέγραψε ο σεισμογράφος της Ζάκρου το σεισμό στις 16:29 αλλά και το μετασεισμό στις 16:45.

image

Επεισόδια έξω από το Επιμελητήριο. Τα ΜΑΤ εμπόδισαν την είσοδο εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου.

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο αμφιθέατρο του οποίου πραγματοποιούνταν συνάντηση φορέων με την υπουργό εργασίας κα Κατσέλη. Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ όταν κατόπιν τα μέλη του ΕΚΗ επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη σύσκεψη, εμποδίστηκαν από μια διμοιρία ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο.

Στον ίδιο χώρο ήταν συγκεντρωμένοι και μέλη του ΠΑΜΕ, αλλά και μέλη της ομάδας “ΔΙΚΑΙΩΜΑ”, που ανάρτησαν πανό που έγραφε "Ανεπιθύμητη η Υπουργός - 30.000 Ηρακλειώτες στο βωμό της ανεργίας"

Δείτε τι ακριβώς έγινε στο παρακάτω βίντεο.  Αυτό που εγώ κράτησα και δύσκολα θα βγει από το μυαλό μου είναι στη χρονική στιγμή 0:46 του βίντεο η ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ ενός ανθρώπου από τους συγκεντρωμένους που είπε: “Έχω τέσσερα παιδιά και πεινάνε”!  Ο τόνος της φωνής του τα λέει όλα.

Αυτόν έπρεπε να βάλουν να συζητήσει με την υπουργό, και όχι τους βολεμένους εργατοπατέρες…

Tο βίντεο είναι από το cretalive και η φωτογραφία από το flashnews.

Χρόνια πολλά στους πολιτικούς μας!!

Σήμερα θα διαβάσουμε πολλές ειδήσεις που θα μας κάνουν να νιώσουμε ευχάριστα! Θα δούμε τίτλους σε εφημερίδες και ιστοσελίδες τύπου: “ Στη δικαιοσύνη υπουργός για μίζες” ή “Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις” ή “Αύξηση εσόδων το Μάρτιο αποτρέπει νέα μέτρα”, ή “Έτοιμο σε 2 μήνες το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου” ή “Οι βουλευτές δωρίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους” (θα μπορούσα να γράφω όλη μέρα, αλλά ας σταματήσω εδώ)! Πριν χαρούμε όμως, ας έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι… είναι Πρωταπριλιά!

Αυτή τη μέρα, που έχει καθιερωθεί να τιμάται ιδιαίτερα το ψέμα, δεν μπορώ παρά να ευχηθώ χρόνια πολλά ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της χώρας μας! Ιδιαίτερα βέβαια στον Πρωθυπουργό του “Λεφτά Υπάρχουν”, τον υπουργό οικονομίας του “Δε θα αυξήσουμε το ΦΠΑ, δε θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις” , τη υπουργό εργασίας του “Η Κρήτη δεν έχει πρόβλημα ανεργίας”, και σε όλους όσους έχουν περάσει από βουλευτικά έδρανα τα τελευταία 20 χρόνια.

Ένα όμως δεν είναι ψέμα, και αυτό είναι η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται όχι η χώρα μας, αλλά ο λαός της. Και αυτό δεν αλλάζει πλέον με νέα ψέματα, αλλά ούτε και με εύκολες λύσεις περικοπών μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων. Πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος ζωής μας με συμμάζεμα των δαπανών μας φυσικά, αλλά όχι οδηγώντας στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες ελλήνων.

Ας αντιμετωπίσουμε όλοι την αλήθεια λοιπόν, και ιδιαίτερα οι κυβερνώντες.  Ας ξεκινήσουν βλέποντας ότι τα νούμερα δε βγαίνουν γιατί αρμενίζουμε στραβά, και ας αλλάξουν πορεία σύντομα. Και ας αφήσουν επιτέλους τα ψέματα, που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Γιατί, όσο εύκολο είναι να πεις ψέματα, άλλο τόσο εύκολο δυστυχώς είναι να τα πιστέψει ο πολύς κόσμος!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ομάδα “Δικαίωμα” για την επίσκεψη Κατσέλη στο Ηράκλειο

Αυτές τις μέρες η υπουργός εργασίας είναι στο Ηράκλειο. Αύριο θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης. Αυτή η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων προγραμμάτων του υπουργείου για την "καταπολέμηση της ανεργίας".

Η ομάδα Δικαίωμα Ηρακλείου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για την άφιξη της Υπουργού Ανεργίας με συγκέντρωση στο πάρκο Θεοτοκοπούλου στις 11.00

Το κείμενο που θα μοιράζεται αύριο στο Ηράκλειο από τα μέλη της ομάδας, το βλέπετε παρακάτω:

image

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις χρημάτων των δήμων από εργολάβους. Τα χειρότερα έρχονται…

Μετά από 6 χρόνια δικαστικού αγώνα, εργολάβος που είχε εκτελέσει έργα στον παιδικό σταθμό της περιοχής χωρίς να πληρωθεί, απέσπασε τελεσίδικη απόφαση για την είσπραξη της οφειλής του και κατέσχεσε τελικά το ποσό των 20.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Βιάννου.

Αυτή η απόφαση δυστυχώς θα έχει και συνέχεια, και θα επαναληφθεί και σε άλλους δήμους του νομού ηρακλείου, της Κρήτης, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας. Πολλοί εργολάβοι έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια, και μάλιστα δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς των δήμων με ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να εξοφληθούν για εργασίες που έχουν εκτελέσει και δεν έχουν πληρωθεί.

Κι αν αυτό ακούγεται σοβαρό, δυστυχώς υπάρχει και χειρότερο: Μέχρι τον Ιούνιο,  η μισθοδοσία των υπαλλήλων των δήμων καταγράφεται σε ξεχωριστό κωδικό στον προϋπολογισμό κάθε δήμου, και τα χρήματα είναι δεσμευμένα γι’ αυτό και μόνο το σκοπό. Τα χρήματα δε των μονίμων υπαλλήλων έρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργολάβοι ότι πρόβλημα και να έχουν με τους δήμους, δεν μπορούν να δεσμεύσουν αυτόν τον κωδικό, άρα οι υπάλληλοι θα πληρώνονται ότι και να γίνει.

Από τον Ιούλιο όμως, αυτό θα σταματήσει. Ο Καλλικράτης προβλέπει ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτεί τους δήμους με κάποια ποσά, και οι δήμοι θα αναλαμβάνουν αυτοί να καλύπτουν τα έξοδα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους. Η μισθοδοσία δηλαδή δε θα ξεχωρίζεται από τα υπόλοιπα έξοδα των δήμων. Έτσι, αν κάποιος εργολάβος κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά κάποιου δήμου, και δεσμεύσει το λογαριασμό του δήμου, οι υπάλληλοι δε θα μπορούν να πληρωθούν! Αν δε με δικαστικές αποφάσεις κάνει και κατάσχεση των χρημάτων (όπως καλή ώρα τώρα με το δήμο Βιάννου), θα υπάρχει γενικότερο πρόβλημα πληρωμών για μεγάλο διάστημα!!!

Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα για τους δήμους είναι μπροστά, και όχι τόσο μακριά. Οι οφειλές τους προς τρίτους είναι πάρα πολλές, και αυτό φάνηκε από την πρόσφατη απογραφή των οικονομικών τους. Αλλά επειδή και οι προμηθευτές και οι εργολάβοι δεν είναι σε καλύτερη θέση, προβλέπω να πληρώνουν τη νύφη οι δημοτικοί υπάλληλοι, που θα κάνουν μήνες να πληρωθούν.

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά τα δείγματα δεν είναι καλά…

Επιτέλους συλλήψεις για τη μαφία της νύχτας. Τα ονόματα των 217 κατηγορουμένων

Επιτέλους, μετά από πάρα πολλά χρόνια απραξίας στον τομές της μαφίας της νύχτας, είχαμε τις πρώτες συλλήψεις, και την εξάρθρωση τεσσάρων συμμοριών. Φυσικά η Κρήτη δε θα μπορούσε να λείψει από αυτή την ιστορία, καθώς οι προμηθευτές όπλων των συμμοριών αυτών ήταν Κρητικοί.

Οι συμμορίες αυτές είχαν προβεί σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Κόρινθο, Λουτράκι, Χαλκίδα και άλλες επαρχιακές πόλεις της Ηλείας και της Κρήτης, με αντίτιμο 1000 - 3000 ευρώ το μήνα και συνολικά έσοδα, μόνο από αυτή την δραστηριότητα, που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ το μήνα. Επίσης προέβαιναν σε εκρήξεις και εμπρησμούς καταστημάτων, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, προμήθεια, κατοχή και διάθεση εκρηκτικών υλών, ληστείες, απάτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ένας υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επτά αστυνομικοί, υπάλληλοι της Τράπεζας Ελλάδος (για ξέπλυμα παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ), καθώς και άλλοι κρατικοί λειτουργοί είναι μεταξύ των κατηγορουμένων.

Όλα τα ονόματα των 217 κατηγορουμένων δημοσιεύονται σε γνωστή ιστοσελίδα, παρά το ότι δεν επιτρέπεται από το νόμο. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να τα διαβάσει εδώ.

Η επιτυχία αυτή της αστυνομίας ήρθε μετά από 2 ολόκληρα χρόνια παρακολουθήσεων και  227.238 καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Περιμένουμε να δούμε και στην Κρήτη ειδικότερα μια τέτοια επιτυχία, αφού είναι γνωστό ότι εδώ δρουν πάρα πολλές συμμορίες, αλλά δεν υπάρχει καμία σύλληψη τα τελευταία χρόνια, παρά μόνο πάρα πολλά χτυπήματα και δολοφονίες…

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί κάθε αυτοκτονίας για χρέη στη χώρα μας!

Πάνω από 10% του ΑΕΠ κλείνει το έλλειμμα του 2010, αντί του 9,4% που προέβλεπε η κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, που επικαλούνται πηγές της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η αναθεώρηση αυτή του ελλείμματος, που θα ανακοινωθεί επίσημα σήμερα, οφείλεται  στην καταγραφής φορέων του δημοσίου στο έλλειμμα αλλά και των μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών που αυτοί έχουν (5,35 δισ. ευρώ).

Σε συνδυασμό όμως με την υστέρηση εσόδων των πρώτων μηνών του 2011, αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ένα πράγμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ!!! Μάλιστα, αυτά μπορεί να φτάσουν και τα 3,5 δις!

Προσωπικά έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω για πρόσθετα μέτρα! Που θα πάει πια αυτή η κατάσταση; Θέλουν να μας κάνουν όλους εν δυνάμει αυτόχειρες; Κάθε μέρα διαβάζουμε και για 2 αυτοκτονίες στη χώρα μας, λόγω χρεών! Δεν μπορούμε πλέον να δώσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω! Ας το πάρουν επιτέλους χαμπάρι!

Ας ψάξουν αλλού για έσοδα, σε αυτούς που τόσα χρόνια δήλωναν 12.000 ευρώ το χρόνο, και είχαν 3 βίλες , 2 κότερα, και 3 εταιρίες ή καταστήματα! Ας κόψουν από τα υποβρύχια, από τις φρεγάτες και από τα f16. Ας κόψουν από τις μίζες που παίρνουν για να υπογράφουν συμβάσεις. Ας κόψουν από τους συμβούλους τους!

Ας αφήσουν όμως τον κόσμο στη φτώχεια του, να βάλει ένα πρόγραμμα επιτέλους στα χρέη του! Όταν μειώνεται συνεχώς κάθε 3 μήνες το εισόδημα του, δεν μπορεί να κανονίσει τις δόσεις του και τα έξοδά του! Και τον σπρώχνουν συνεχώς λίγο – λίγο πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού!

Ο Πάγκαλος πριν μερικές ημέρες είπε ότι ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος για την όποια δολοφονική απόπειρα γίνει εναντίον του. Ε λοιπόν, με την ίδια λογική, ο Πάγκαλος , ο Παπακωνσταντίνου, ο Παπανδρέου, η κυβέρνηση ολόκληρη, αλλά και η προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι υπεύθυνες για την κάθε αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας που γίνεται στη χώρα μας! Αυτοί μας έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο, με τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.

Ας καταλάβουν έστω και αυτή την ύστατη στιγμή οι κυβερνώντες  ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ! Και ας αλλάξουν πολιτική, πριν θρηνήσουμε πολύ περισσότερα θύματα!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Βικελαία

BIKELAIA_WEB[1]

Μια άτυπη πρωτοβουλία πολιτών λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες  στο Ηράκλειο, αφυπνίζοντας τους πολίτες για να λάβουν δράση για το θέμα της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. Έτσι, με σύνθημα “Ολόκληρο το Αχτάρικα στη Βικελαία” , και με τη βοήθεια του διαδικτύου, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρία στα Λιοντάρια το Σάββατο 9 Απριλίου 2001 και ώρα  13:00 το μεσημέρι.

Στο facebook έχει ήδη δημιουργηθεί εκδήλωση με τίτλο “Μπαράκια αντί της Βικελαίας; Λέμε όχι ενεργά”, και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω, έχουν δηλώσει συμμετοχή 833 άτομα, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν άλλοι 7.500 !!! Μένει να δούμε πόσοι από αυτούς που δηλώνουν συμμετοχή θα παραστούν πραγματικά…

Το πρόγραμμα με τις δράσεις τις ημέρας θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όσο για τις δικές μου απόψεις για το θέμα, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ κι εδώ.

Δικαστική δικαίωση για 166 συμβασιούχους στο δήμο Αθηναίων

image Δικαιώνονται, με δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων), 166 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων. Κρίθηκε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο τομέα της καθαριότητας και οι συμβάσεις τους θα πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Οι 166 εργαζόμενοι διατηρούν με τις αποφάσεις αυτές το δικαίωμα εργασίας τους, μέχρι την έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι είναι μόλις ένα μέρος από τους περίπου 2000 που εργάζονται στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, και που σύμφωνα με τους ίδιους, οι περισσότεροι εργάζονται 5, 10, 15 χρόνια μαζεύοντας τα σκουπίδια, είτε κάνοντας άλλες εργασίες στον δήμο. «Είμαστε οι εργαζόμενοι, που επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της Αθήνας, είμαστε οι εργαζόμενοι, που προσφέρουν αγωγή και φύλαξη στα παιδιά των δημοτών, είμαστε οι εργαζόμενοι, που στηρίζουν την άθληση, είμαστε οι εργαζόμενοι, που διατηρούμε το λιγοστό πράσινο της πόλης μας, είμαστε οι εργαζόμενοι, που διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις όλων των κατοίκων αυτής της πόλης», δηλώνουν οι συμβασιούχοι, ζητώντας πολιτική και νομοθετική λύση και ρύθμιση για το θέμα τους.

Το θέμα των συμβασιούχων, και ειδικά των συμβασιούχων στους δήμους, είναι πολύπλευρο, και θεωρώ ότι υπάρχουν ευθύνες και από τις δύο πλευρές. Από τη μία, έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι, αφού για χρόνια, με συνεχόμενες ανανεώσεις συμβάσεων, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με εντολές των δημοτικών αρχόντων.

Από την άλλη, οι διαδικασίες με τις οποίες αυτοί οι άνθρωποι προσλήφθηκαν αρχικά δεν ήταν κατά κανόνα και τόσο διαφανείς, ούτε γινόταν τα χρόνια εκείνα με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Και δεν ξέρω κατά πόσο είναι δίκαιο να γίνονται αορίστου χρόνου κάποιοι που δεν προσλήφθηκαν με απόλυτα αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, την ίδια στιγμή που η ανεργία έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Τέλος, όταν έχεις μια σύμβαση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, θα πρέπει να έχεις και στην άκρη του μυαλού σου ότι κάποια στιγμή θα λήξει.

Σε κάθε περίπτωση όμως, γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι οι συμβασιούχοι έχουν πέσει θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης κάποιων, που τώρα εκ του ασφαλούς κάνουν και τους υποστηρικτές τους, είτε γνωρίζοντας ότι η νομοθεσία δεν αφήνει πολλά περιθώρια, είτε επειδή δεν είναι πλέον στη δημοτική αρχή. Και δυστυχώς, γι’ αυτούς που τόσα χρόνια εκμεταλλεύτηκαν χιλιάδες ανθρώπους, δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει ποτέ καμία παραπομπή στη δικαιοσύνη, ούτε καν πολιτική τους διαπόμπευση…

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συμβασιούχοι στον πρώην δήμο Ν. Αλικαρνασσού που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ, πληρώνονται με …δικαστικές αποφάσεις!!

Πιθανότατα να έχετε διαβάσει το τελευταίο διάστημα για 15 συμβασιούχους του πρώην δήμου Ν. Αλικαρνασσού και νυν δήμου Ηρακλείου που δουλεύουν στην καθαριότητα, και μένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες από το δήμο.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, παρόλο που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Παρά το ότι προσελήφθησαν με διαφανείς διαδικασίες, αρχικά τους πρώτους μήνες παρουσιάζονταν κάποιο πρόβλημα με τις πληρωμές τους στο ελεγκτικό, αλλά ξεπεράστηκαν, για να βρεθούν στη συνέχεια νέα εμπόδια στη Λότζια.

Έτσι, οι 15 συμβασιούχοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που έχουν επάξια δουλέψει . Η έκβαση της δικαστικής  διαδικασίας ήταν επιτυχής γι’ αυτούς, με συνέπεια να εκδοθούν  (15) διαταγές πληρωμής του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου (με αριθμούς διαταγής 772/2011, 773/2011, 803/2011, 774/2011, 778/2011,775/2011, 776/2011, 777/2011, 801/2011, 802/20011,804/2011, 805/2011, 806/2011,807/2011 και 826/2011 ).

Προς τιμήν του βέβαια ο δήμος Ηρακλείου, αφού ταλαιπώρησε φυσικά και άφησε απλήρωτους για 3 μήνες τους νόμιμα εργαζόμενους, αποφάσισε με την υπ’ αρ. 57 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τη μη άσκηση ανακοπών των παραπάνω ενταλμάτων πληρωμής. Έτσι, φαίνεται ότι οι 15 εργαζόμενοι θα λάβουν σύντομα τα χρήματα που αναλογούν στους 2 πρώτους μήνες του 2011.

image

Το λυπηρό είναι όμως ότι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αναγκάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να ξοδέψουν χρήματα που δεν έχουν σε δικηγόρους, για να διεκδικήσουν τον κόπο τους και τα δεδουλευμένα τους. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο δήμο Ηρακλείου με συμβασιούχους. Υπάρχουν πολλές περιπτώσει συμβασιούχων που ακόμα, μετά από 4 και 5 χρόνια, τραβιούνται ακόμα στα δικαστήρια για να πληρωθούν.

Ας ελπίσουμε ότι με τις αυστηρές διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί πλέον με τον Καλλικράτη, τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν.  Άλλωστε, από εδώ και στο εξής, θα βλέπουμε ολοένα και λιγότερους συμβασιούχους στους δήμους!!!

Λέτε να γίνει το θαύμα με το πετρέλαιο θέρμανσης;

βήμα ΑλιαρτούΔιάβαζα εδώ και κανά – δυο μέρες ότι “κύκλοι” του υπουργείου οικονομικών διαδίδουν ότι εξετάζεται να μη γίνει φέτος η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης. Να σας πω την αλήθεια δεν το σπουδαιολόγησα. Μέχρι πριν από λίγο, που διάβασα ότι το ίδιο δήλωσε και ο υπουργός οικονομικών.

Λέτε να γίνει το θαύμα; Λέτε να τη γλυτώσουμε για άλλη μια χρονιά; Δεν είναι και λίγο πράγμα να γλυτώνει ένα νοικοκυριό από 1200 μέχρι και 2500 ευρώ τη σεζόν από το πετρέλαιο! Γιατί τόση θα είναι περίπου η επιβάρυνση αν γίνει η εξίσωση, ανάλογα με την περιοχή και το είδος της κατοικίας φυσικά!

Βέβαια οι απόψεις που έχουν γραφτεί για να εξηγήσουν το λόγο που το ξανασκέφτεται το υπουργείο, είναι διαφορετικές. Το πολιτικό κόστος σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές λένε οι μεν, η υψηλή διεθνούς τιμής του πετρελαίου λένε οι δεν… Και να σας πω την αλήθεια, λίγο μ’ ενδιαφέρει.. Αρκεί να μην υπάρξει εξίσωση!!!

Βέβαια υποψιάζομαι ότι από κάλου αλλού θα βγάλουν τα “σπασμένα”. Ας ελπίσουμε όμως ότι θα επιλέξουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή σε αυτόν τον τομέα, που είναι πάρα πολύ εκτεταμένη, και να μη βάλουν άλλους έμμεσους φόρους στους πολίτες.

Σημαίες της “Ανεξάρτητης Κρήτης” πωλούνται και σε καταστήματα του νησιού!!!

Μετά τη διαφήμιση της vodafone, στην οποία εμφανιζόταν η σημαία της “Ανεξάρτητης Κρήτης”, αλλά και την πώλησή της ηλεκτρονικά από Γερμανικές ιστοσελίδες, η σημαία πωλείται πλέον και σε καταστήματα του νησιού!!!

Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης, η σημαία διατίθεται σε κατάστημα στον παραλιακό δρόμο της Ιεράπετρας.

shmaia2

Προφανώς η προπαγάνδα που κάποιοι ξεκίνησαν περί ανεξαρτησίας του νησιού της Κρήτης είναι καλά οργανωμένη, και αρχίζει πλέον να αποκτά και παρακλάδια σε όλο το νησί. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον απώτερο σκοπό όλης αυτής της προσπάθειας. Γνωρίζω καλά όμως ότι πλέον στο διεθνές στερέωμα δεν μπορούν να σταθούν πολύ μεγαλύτερα κράτη και από την Ελλάδα, και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αυτό είναι πολύ εμφανές.

Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει μια και καλή. Και πρέπει να τελειώνει από εμάς του ίδιους τους Κρητικούς, που δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι όσο θέλουν να νομίζουν κάποιοι. Γνωρίζουμε καλά, οι περισσότεροι τουλάχιστον, ότι το συμφέρον του τόπου μας είναι συνδεμένο με αυτό της ενωμένης Ελλάδας. Νομίζω δε ότι και οι λίγοι που υποστηρίζουν την ιδέα ανεξάρτητης Κρήτης στο νησί μας, είναι άτομα που δρουν στα όρια της παρανομίας, και νομίζουν ότι ανεξάρτητη Κρήτη σημαίνει οπλοκατοχή, 4χ4 και… ανομία!! Και φυσικά, δε γνωρίζουν καλά - καλά τι έπεται μιας ανεξαρτησίας, όμως γίνονται έρμαια των ορέξεων και των οραμάτων μιας μειοψηφίας που πιθανότατα έχει τους δικούς της σκοπούς να εξυπηρετήσει από κάτι τέτοιο!

Ας μείνουν στα αζήτητα λοιπόν αυτές οι σημαίες, μαζί με τις ανθελληνικές ιδέες που πρεσβεύουν!!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

H Ελλάδα πήρε παράταση… Οι Έλληνες έχουν ήδη χρεοκοπήσει!

Επιβεβαιώθηκε στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου η απόφαση για μείωση του επιτοκίου δανεισμού από την Τρόικα κατά 1%, αλλά και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Με την απόφαση αυτή, δόθηκε ουσιαστικά παράταση στη χώρα μας, προκειμένου να κάνει την ύστατη προσπάθεια αποφυγής οποιουδήποτε είδους χρεοκοπίας.

Δε συμβαίνει δυστυχώς όμως το ίδιο στην ελληνική κοινωνία. Ο Έλληνας πολίτης δυστυχώς έχει ήδη πτωχεύσει, καθώς καθημερινά ολοένα περισσότερες επιχειρήσεις και νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, δηλώνοντας “στάση πληρωμών”. Και το φαινόμενο αυτό είναι αλυσιδωτό, αφού η “χρεοκοπία” του ενός οδηγεί μοιραία στη “χρεοκοπία” του άλλου. Και δυστυχώς οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο, τον οποίο θα περιγράψω παρακάτω:

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων τους οδηγεί στο  να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα τρόφιμα, ενώ μένουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί όχι μόνο των δανείων, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, αλλά και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ. Από τα στοιχεία της ΔΕΗ προκύπτει πως το 2,1% των λογαριασμών, δηλαδή περίπου 150.000 καταναλωτές, βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς έχουν να πληρώσουν πάνω από έξι μήνες, ενώ οι συνολικές οφειλές τους υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 23 εκατ. ευρώ (6% του συνόλου). Από τις εμπορικές επιχειρήσεις τα φέσια προς τη ΔΕΗ έχουν αυξηθεί κατά 60%.

Συνέπεια τούτου είναι χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν ή πρόκειται να κλείσουν τις επόμενες εβδομάδες, αφού σημαντική πτώση κατά 19,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων (συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων) στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σε μέσα επίπεδα το 2010 ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 6,2%. Ακόμα και κλάδοι της αγοράς που παραδοσιακά ήταν ισχυροί, παρουσιάζουν σημαντική κάμψη.

Η πτώση κατά 19,2% οφείλεται κυρίως στη μείωση των πωλήσεων σε έπιπλα-ηλεκτρικά είδη-οικιακό εξοπλισμό (-34,6%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-20,7%), βιβλία-χαρτικά-λοιπά είδη (-16,7%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (-14,4%) και φαρμακευτικά-καλλυντικά (-9,5%).

Ειδικά για τα καύσιμα καταγράφεται κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις τον Φεβρουάριο, καθώς η καθίζηση στην αγορά καυσίμων, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, άγγιξε το 20%. Πέρυσι είχαμε πτώση των πωλήσεων 8,4% για τις βενζίνες, 11,2% για το πετρέλαιο κίνησης και 12,6% για το ντίζελ θέρμανσης, ενώ περισσότερα από 1.000 πρατήρια έχουν κλείσει, υπολειτουργούν ή λειτουργούν περιστασιακά και οι πιστώσεις από την πλευρά των εταιρειών εμπορίας δίνονται με φειδώ.

Οι ακάλυπτες επιταγές έχουν γεμίσει την αγορά, καθώς τον Φεβρουάριο του 2011 ανήλθαν σε 182 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 365% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 και αύξηση 5,64% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία σε 354,3 εκατ. ευρώ και σε τεμάχια σε 34.514.

Και συνέπεια της πτώχευσης των επιχειρήσεων είναι η αύξηση της ανεργίας, η οποία οδηγεί εκ νέου σε περεταίρω μείωση της αγοραστική δύναμη των ελληνικών νοικοκυριών. Και ξανά από την αρχή…

image

Το αν μπορούμε να βγούμε ποτέ από τον κύκλο αυτό, θα πρέπει να είναι το πρώτο ζητούμενο της κυβέρνησης . Τα μέχρι τώρα δείγματα όμως επιβεβαιώνουν μάλλον το αντίθετο. Μπροστά στη σωτηρία των δανειστών μας, οι πολίτες έρχονται συνεχώς σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό όμως που δε δείχνει να συνειδητοποιεί η κυβέρνηση, είναι ότι όταν πτωχεύει ουσιαστικά ο πολίτης, δεν εισπράττει και το κράτος τους αναμενόμενους φόρους. Και αυτό το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχει αποδειχτεί περίτρανα. Αντί λοιπόν τα επερχόμενα μέτρα να έχουν στόχο τουλάχιστον τη διατήρηση του (όποιου) εισοδήματος των πολιτών σε σταθερά επίπεδα,  καθημερινά διαβάζουμε για λιγότερους δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων, κόψιμο φοροαπαλλαγών, και νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο.

Με αυτή την πολιτική, πολύ φοβάμαι ότι την πτώχευση των Ελλήνων θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα και η πτώχευση της χώρας. Εκτός και αν την ύστατη στιγμή δούμε δραματικές αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή..της ΤΡΟΙΚΑ, που την υπαγορεύει. Το εύχομαι, αλλά δεν το βλέπω…