ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ακριβά εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου

ktelΗ ομάδα “Όχι ακριβά εισιτήρια”, στην οποία συμμετέχουν φοιτητές αλλά και φορείς του Ηρακλείου, όπως το εργατικό κέντρο, η ΕΛΜΕ και σύλλογοι Γονέων, αποφάσισαν να λάβουν νέες πρωτοβουλίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ.

Βλέποντας ότι έχουν περάσει 3 μήνες από τις τελευταίες αυξήσεις στα εισιτήρια, οι συνθήκες ζωής ολοένα χειροτερεύουν και τόσο η πολιτεία όσο και ο δήμος Ηρακλείου δεν κάνουν καμία ενέργεια ώστε να διευκολύνουν με την καθιέρωση φτηνού εισιτηρίου για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, κλιμακώνουν τη δράση τους, και

καλούν όλους τους πολίτες σε μαζική εξόρμηση την Τρίτη 12 Απριλίου στις 6.30 στο Μειντάνι.

Παράλληλα, ετοιμάζουν και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ.

Είμαστε πολλοί!” , αναφέρουν. “Έχουν μαζευτεί πάνω από 1800 υπογραφές, συμμετέχουν στην κίνηση πάρα πολλοί φορείς,  έχουν στείλει επιστολές στήριξης βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν επιτέλους!

Από το στόμα σας λοιπόν, και ..στων αρμοδίων το αυτί!!!

Χρεοκρατία - DeptOcracy

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.


Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.



Debtocracy (temp) from ThePressProject on Vimeo.

http://www.debtocracy.gr/

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πιάστηκαν στα χέρια ο πρώην δήμαρχος Ν. Αλικαρνασσού κος Σισαμάκης και δημότης

image Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο δημοτικό  κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, κατά τη σύσκεψη δημοτικών παραγόντων, μελετητών και δημοτών της Νέας Αλικαρνασσού για την υλοποίηση της ανάπλασης της Λεωφόρου Ικάρου από την οδό Σταδίου μέχρι την είσοδο του αεροδρομίου.

Η δημοτική αρχή, σε μια προσπάθεια να εφαρμόσει τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, ζήτησε τη συναίνεση των κατοίκων της οδού, να παραχωρήσουν δηλαδή οικειοθελώς το τμήμα της ιδιοκτησίας τους που ρυμοτομείται, μέχρι να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης που δεν έχει εγκριθεί ακόμα. Σε αντάλλαγμα, η δημοτική αρχή θα τους παράσχει έγγραφες βεβαιώσεις ότι το τμήμα που παραχωρούν θα μετρήσει στην εισφορά σε γη κατά την υλοποίηση του σχεδίου πόλης, όποτε αυτό εγκριθεί και εφαρμοστεί.

Κουβέντα στην κουβέντα, και ενώ αρκετοί δημότες εξέφραζαν και τη διαφωνία τους για τη μελέτη, άναψαν τα αίματα μεταξύ του πρώην δημάρχου Νέας Αλικαρνασσού και ενός από τους παρευρισκόμενους δημότες. Βγήκαν έξω από την αίθουσα που γινόταν η σύσκεψη, και πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια!! Τους χώρισαν κάνα δύο από τους παρευρισκόμενους, αλλά το θέμα δεν έληξε εκεί.

Όπως μου αναφέρει φίλος του ιστολογίου, ακούστηκαν πολύ βαριές εκφράσεις από τον δημότη για τον κο Σισαμάκη.   “Κλέφτη” τον ανέβαζε ο δημότης,  “λαμόγιο” τον κατέβαζε! Ο αντιδήμαρχος (πλέον) Ηρακλείου κρατιότανε με το ζόρι για να μην ανταποδώσει, ενώ τον φώναζε συνέχεια “ψεύτη” και του έλεγε να φύγει από τη σύσκεψη! “Πουλήσατε τη μισή Αλικαρνασσό” του φώναζε ο δημότης…

Τα πράγματα ηρέμησαν με την αποχώρηση του τελευταίου… Η σύσκεψη δε γνωρίζω αν συνεχίστηκε, και αν οι δημότες συναίνεσαν ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Το σίγουρο είναι ότι το γεγονός αυτό θα το θυμάται για αρκετό καιρό ο κος Σισαμάκης!!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Κλειστό παραμένει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Ν. Αλικαρνασσό λόγω έλλειψης … ενός ατόμου!

Στη δημοτική ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού, στη θέση των παλιών σφαγείων, έχει κατασκευαστεί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ένας χώρος 8 στρεμμάτων, που θα μπορούσε να αποτελεί ένα πεδίο εκπαίδευσης και διδασκαλίας της οδικής ασφάλειας. Ουσιαστικά είναι ένας χώρος στον οποίο προσομοιάζεται η κυκλοφορία οχημάτων, ποδηλάτων και πεζών σε ένα περιβάλλον, αποτελούμενο από ένα δίκτυο οδών, ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, που συνυπάρχουν με όρους αντίστοιχους της πραγματικότητας. Όχι του Ηρακλείου, αφού περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομους, αλλά γενικότερα…

Το πάρκο έχει κατασκευαστεί αν δεν κάνω λάθος το 2008, και από τότε έχει δεχτεί πάρα πολλές επισκέψεις σχολείων, αλλά και οικογενειών με μικρά παιδιά. Το προηγούμενο σχολικό έτος είχαν πραγματοποιηθεί οι εξής επισκέψεις: τον Οκτώβριο: 2 Δημοτικά σχολεία, το Νοέμβριο: 13 σχολεία (12 Δημοτικά και 1 Ειδικό Σχολείο), το Δεκέμβριο: 10 Δημοτικά Σχολεία, τον Ιανουάριο: 4 σχολεία (3 Δημοτικά Σχολεία και 1 Νηπιαγωγείο), το Φεβρουάριο: 15 σχολεία (14 Δημοτικά και ένα Ειδικό Σχολείο), το Μάρτιο: 14 σχολεία (10 Δημοτικά και 4 Νηπιαγωγεία),τον Απρίλιο: 10 σχολεία (1 Ειδικό Σχολείο, 3 Νηπιαγωγεία, 7 Δημοτικά Σχολεία) και το Μάιο: 12 σχολεία (5 Δημοτικά Σχολεία και 7 Νηπιαγωγεία).

Τι γίνεται όμως τη φετινή σχολική χρονιά; Πόσα σχολεία έχουν επισκεφτεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό, που πλέον ανήκει στον Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου;

ΚΑΝΕΝΑ!!!

Μάλιστα, κανένα! Και όχι γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τη μεριά των σχολείων, αφού τα τηλέφωνα του δήμου Ηρακλείου χτυπάνε καθημερινά, με τους διευθυντές των σχολείων να λαμβάνουν την απάντηση ότι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!

Ένας συμβασιούχος γυμναστής είχε αναλάβει τη λειτουργία του το προηγούμενο έτος. Αλλά η σύμβασή του τελείωσε, και μαζί με αυτή τελείωσαν και οι επισκέψεις των σχολείων. Με άλλα λόγια, χρειάζεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ για να λειτουργήσει το Πάρκο, και ολόκληρος δήμος Ηρακλείου δεν μπορεί να το διαθέσει!!! Και τα 8 στρέμματα  του πάρκου ερημώνουν, την ίδια στιγμή που η κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά θα έπρεπε να είναι μάθημα στα σχολεία, και όχι απλή εκπαιδευτική εκδρομή!

Ακόμα και η ταμπέλα στην είσοδο του πάρκου δείχνει την πλήρη εγκατάλειψη του χώρου, με τα μισά γράμματα να λείπουν και τα υπόλοιπα να δηλώνουν ότι το πάρκο ανήκει στο δήμο…Νέας Αλικαρνασσού!! Το γκαζόν έχει ξεραθεί, στην άμμο της παιδικής χαράς έχουν φυτρώσει χόρτα και τα κάγκελα έχουν σκουριάσει…

DSC03109

DSC03114

Καλό θα ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος να ασχοληθεί με το θέμα, και αν δεν μπορεί να κάνει πρόσληψη κάποιου ατόμου για να λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, να προχωρήσει άμεσα στη διάθεση ενός από τους γυμναστές που δουλεύουν είτε στο δημοτικό γυμναστήριο των Πατελών είτε στο αντίστοιχο του Παγκρητίου σταδίου. Να κάνει μια στοιχειώδη εκπαίδευση, και να ξεκινήσει να λειτουργεί το πάρκο τώρα που μπαίνει η Άνοιξη, και θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα σχολεία για να το επισκεφτούν. Και να γίνει και μια ψιλοσυντήρηση στο χώρο. Μπορεί να μην πλήρωσε ο δήμος για το πάρκο, αλλά αυτό δε σημαίνει δεν πρέπει να το πονάει και να το αφήνει στο έλεος του χρόνου και της αλμύρας της θάλασσας…

Δε χρειάζεται να αποδίδει κέρδη ΚΑΘΕ δραστηριότητα και υπηρεσία του δήμου για να λειτουργεί. Νομίζω ότι ο μισθός ενός ατόμου αξίζει τη χαρά, αλλά κυρίως την εκπαίδευση που θα λάβουν εκατοντάδες μικρά παιδιά κατά την επίσκεψή τους στο πάρκο. Γιατί έχει αποδειχτεί πολλές φορές, ότι οι γερές βάσεις σε όλα τα θέματα γνώσης και παιδείας μπαίνουν από την παιδική ηλικία…

Εικαστικές παρεμβάσεις χαμηλής αισθητικής

Έχουμε συνηθίσει η αλήθεια είναι σε κακόγουστες εικαστικές παρεμβάσεις σε αυτήν την πόλη. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην σχολιάσω άλλη μία παρέμβαση «εξαιρετικού κάλλους» πάνω στην όποια κυριολεκτικά σκόνταψα χθες.

HPIM2241

HPIM2242

Κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν λίγο χρώμα σε μία από τις πολλές κακοτεχνίες που έχουν γίνει κατά την διαμόρφωση της σημερινής πλατείας Καλλεργών, μπροστά στη Λοτζιά. Έβαψαν έτσι με έντονο φούξια σπρέι τους κοιλοδουκούς που έχουν τοποθετηθεί για άγνωστο λόγο περιμετρικά των δέντρων της πλατείας. Δεν γνωρίζω εάν αυτό υπήρξε πρωτοβουλία του δήμου μας ή κάποιου δημότη που είχε «κουραστεί» να σκοντάφτει επάνω τους. Εάν πρόκειται για πρωτοβουλία του δήμου πραγματικά εντυπωσιάζομαι (ή μήπως δε θα έπρεπε;) από την αφελή αντιμετώπιση του κατασκευαστικού λάθους.

Εάν πρόκειται για παρέμβαση κάποιου δημότη ελπίζω το «μήνυμα» όχι μόνο να φτάσει στα αφτιά αυτών που πρέπει αλλά και να γίνει κατανοητό.

Eupalinos2810

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

635.000 ευρώ σε ενοίκια θα πληρώσει το 2011 ο δήμος Ηρακλείου!

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε σήμερα ο Πίνακας Μισθωμάτων για ακίνητα που χρησιμοποιούνται από το δήμο Ηρακλείου για το έτος 2011. Από τον πίνακα αυτό προκύπτει ότι ο δήμος Ηρακλείου για το 2011 θα πληρώσει για ενοίκια το εξωφρενικό ποσό των 635.000 ευρώ!

image

Πιο αναλυτικά, ο δήμος Ηρακλείου το 2011 θα ξοδέψει σε ενοίκια υπηρεσιών:

_ Για τη Δημοτική Αστυνομία, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 172, για ακίνητο 1260 τ.μ. το ποσό των  7.900 ευρώ το μήνα  ή 94.800 ευρώ το χρόνο

_ Για τη Φιλαρμονική, επί της οδού Άλμπερτ 73, για ακίνητα 195 τ.μ. το ποσό των 2.603,02 ευρώ το μήνα  ή 31.236,24 ευρώ το χρόνο

_Για τη Βικελαία, επί της οδού Χορτατσών και Κυδωνίας, για ακίνητο  427  τ.μ. το ποσό των 3.842,69 ευρώ το μήνα  ή 46.112,28 ευρώ το χρόνο

_Για τα Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο - Βικελαία, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 158 , για ισόγειο 279  τ.μ., πατάρι 140 τ.μ και υπόγειο 439 τ.μ το ποσό των 3.734,39 ευρώ το μήνα  ή 44.812,68 ευρώ το χρόνο

_Για τη Βικελαία, επί της οδού Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 30, για ισόγειο 220 τ.μ., α’ όροφο 180 τ.μ και υπόγειο 80 τ.μ το ποσό των 2.124,29 ευρώ το μήνα  ή 25.491,48 ευρώ το χρόνο

_Για την Πολεοδομία και λοιπές υπηρεσίες επί της οδού Ιδομενέως 22, για ακίνητο  1850 τ.μ. και υπόγειο 600 τ.μ το ποσό των 15.095,13 ευρώ το μήνα  ή 181.141,56 ευρώ το χρόνο

_Για την Πολεοδομία (αρχείο) και το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα, επί της οδού Ν. πλαστήρα 27, για ακίνητο  341,14 τ.μ το ποσό των 2.076,52 ευρώ το μήνα  ή 24.918,24 ευρώ το χρόνο

_Για το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα, επί της οδού Φλωρίνης και Δαβάκη, για ακίνητο  100 τ.μ το ποσό των 668,34 ευρώ το μήνα  ή 8.020,08 ευρώ το χρόνο

_Για το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα, επί της οδού Λ.62Μαρτύρων 146, για ακίνητο  100 τ.μ το ποσό των 835,43 ευρώ το μήνα  ή 10.025,16 ευρώ το χρόνο

_Για το 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα, επί της οδού Θέμου Κορνάρου και Μ.Αλεξάνδρου, για ακίνητο  120 τ.μ το ποσό των 668,34 ευρώ το μήνα  ή 8.020,08 ευρώ το χρόνο

_Για το Μουσείο Μάχης Κρήτης, επί της οδού Ι.Χατζηδάκη και Δουκός
Μποφώρ, για ακίνητο  217,88, τ.μ το ποσό των 505,05 ευρώ το μήνα  ή 6.060,06 ευρώ το χρόνο

Το καλύτερο σας το φύλαγα για το τέλος όμως: ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΛΥΔΑΚΗ, έκτασης 26.318,51 τ.μ. επί της οδού Ιτάνου και Ξυλούρη, που χρησιμοποιείται για τη Λαϊκή Αγορά και για στάθμευση οχημάτων, ο δήμος Ηρακλείου πληρώνει - κρατηθείτε!! – το ποσό των 12.890,00 ευρώ το μήνα ή 154.680,00 ευρώ το χρόνο!!!

Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί ο δήμος πρέπει να πληρώνει ένα οικόπεδο 155.000 ευρώ περίπου το χρόνο, για να γίνεται η Λαϊκή του Σαββάτου!!! Τις υπόλοιπες ημέρες που η Λαϊκή γίνεται στους δρόμους, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ, είναι μια χαρά!! Προκειμένου να γλυτώνει ο δήμος, δηλαδή εμείς τόσα χρήματα, ας ζοριστούμε λίγο το Σάββατο, και ας κλείσουμε κάποιους δρόμους.

Τέλος, θα ήθελα να σχολιάσω για άλλη μία φορά το ότι ο δήμος Ηρακλείου παραχωρεί ένα ολόκληρο όροφο , και ίσως και περισσότερο, από το κτίριο της πλατείας Δασκαλογιάννη, για να στεγαστεί το εφετείο, την ίδια στιγμή που για την Πολεοδομία πληρώνει ενοίκιο περίπου 15.000 ευρώ το μήνα (δείτε εδώ)! Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει διαμορφωθεί ειδικά γι να καλύψει τις ανάγκες της Πολεοδομίας!

Ο δήμος Ηρακλείου βέβαια έχει προσαρμόσει τα μισθώματά του προς τα κάτω για φέτος. Αυτό όμως δε φτάνει. Θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα δικά του ακίνητα για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, και να αφήσει την πολιτική και τα κουβαρνταλίκια κατά μέρος. Και να επανεξετάσει το θέμα του οικοπέδου Λυδάκη, που στοιχίζει στους δημότες από μόνο του κάτι λιγότερο από το 1/4 όλων των υπολοίπων ακινήτων!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΚΡΗΤΗ1 ΤΗΣ ΑΝΕΚ!

Μια απίστευτη καταγγελία φέρνει στο φως σήμερα το blog “Αντίπαλοι”! Στο εστιατόριο του πλοίου ΚΡΗΤΗ1 των ΑΝΕΚ lines, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της 3ης Απριλίου 2011 (προς 4 Απριλίου) από Πειραιά προς Ηράκλειο, πάρα πολλοί επιβάτες διαπίστωσαν ότι στους πάγκους του εστιατορίου self service της οικονομικής θέσης έκαναν βόλτες εκατοντάδες κατσαρίδες!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΕΚ 2ΥΠΟΓΡΑΦΕΣΟι καταγγέλλοντες, που ταξίδευαν με τα μικρά τους παιδιά  γυρνώντας από εκπαιδευτική εκδρομή τους σχολείου τους στην Αθήνα, έμειναν έκπληκτοι όταν, πηγαίνοντας στο εστιατόριο για να πάρουν το βραδινό τους, αντίκρισαν στους πάγκους εκατοντάδες κατσαρίδες!! Οι πρώτοι που πήγαν φώναξαν και τους υπόλοιπους, και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου απαίτησε εξηγήσεις, μπαίνοντας μέσα στο εστιατόριο και πίσω από τις βιτρίνες. Ο σερβιτόρος που ήταν εκεί αδιαφόρησε, και η πρόεδρος απαίτησε να δει τον υπεύθυνο.

Όταν ο υπεύθυνος πήγε, και αφού του έδειξε επιδεικτικά τις κατσαρίδες , ρίχνοντας μερικές δεκάδες κάτω με … το κλειδί της, ένας υπάλληλος πήγε με ένα σκουπάκι και τις μάζεψε σαν να μην έτρεχε τίποτα!!! Ο υπεύθυνος δε, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας στην αρχή ότι έγινε απεντόμωση το μεσημέρι, η οποία …δεν έπιασε!!! Όταν όμως η κυρία του είπε “Κάνατε απεντόμωση το μεσημέρι, και το βράδυ σερβίρετε; Θα έπρεπε να μη λειτουργήσει για 3 ημέρες το εστιατόριο!!!” , ο υπεύθυνος της είπε “δεν κάναμε ακόμα, θα την κάνουμε αύριο το πρωί”!!!

Και όλα αυτά, αφού ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΦΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ!!!

Και, επειδή οι επιβάτες υποπτεύθηκαν ότι μπορεί το θέμα να προσπαθήσουν να το υποβαθμίσουν, ή ακόμα και να το κουκουλώσουν, τράβηξαν και φωτογραφίες! Τις βλέπετε παρακάτω. Στην πρώτη φωτογραφία, είναι μια γενική άποψη του πάγκου και των βιτρινών του εστιατορίου, με επισήμανση στο σημείο που έχουν εστιάσει οι επόμενες φωτογραφίες:

estiatorio1

Στις επόμενες φωτογραφίες, βλέπετε … τις κατσαρίδες!!!!

katsarida1

katsarida22

image

Η καταγγελία όπως βλέπετε έχει γίνει επώνυμα στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου το πρωί της 4ης Απριλίου 2011. Επειδή όμως οι φωτογραφίες που βλέπετε δεν είχαν εκτυπωθεί ακόμα, οι Λιμενικοί δεν έδωσαν αριθμό πρωτοκόλλου στους καταγγέλλοντες, και θα το έκαναν σήμερα το πρωί, αφού τους προσκομιστούν οι φωτογραφίες. Αυτό βέβαια δεν το καταλαβαίνω, και μου δημιουργεί κάποιες υποψίες. Δε χρειάζονται οι φωτογραφίες για να κάνεις καταγγελία, ειδικά όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί μάρτυρες (και όχι μόνο οι 5 που υπογράφουν, αλλά όλα τα παιδιά του σχολείου και οι συνοδοί τους). Έδωσαν όμως φωτοτυπία την ίδια την καταγγελία, την οποία βλέπετε στην αρχή της ανάρτησης.

Νομίζω ότι είναι περιττό να αναφέρω πόσο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ μια εταιρία τέτοιας εμβέλειας όπως η ΑΝΕΚ, να μη δίνει σημασία στην καθαριότητα του εστιατορίου, και να μην τηρεί τους ΣΤΟΙΧΕΙΏΔΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ στους χώρους εστίασης του πλοίου της, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των επιβατών...

Ελπίζω να μην πάει για κουκούλωμα το θέμα. Το γεγονός που καταγγέλλεται είναι πέρα για πέρα αληθινό, και μου το περιέγραψαν με ακόμα πιο γλαφυρό τρόπο. Δεν ξέρω ποιας υπηρεσίας αρμοδιότητα είναι να ελέγξει το συγκεκριμένο πλοίο και την εταιρία. Είτε ο ΕΦΕΤ, είτε το Λιμεναρχείο, είτε το Υγειονομικό, είτε όλοι μαζί θα πρέπει αν κινηθούν άμεσα, ώστε ανάλογα περιστατικά να μην επαναληφθούν, και μάλιστα ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Και φυσικά, να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στην εταιρία, προς συμμόρφωση!!

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ένα διαφορετικό πανό στο γήπεδο από φίλους του Εργοτέλη!

Ένα διαφορετικό πανό από αυτά που βλέπουμε συνήθως στα γήπεδα, αναρτήθηκε στο χτεσινό αγώνα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Οι “Alternative funs of Ergotelis” σε μια προσπάθειά τους για ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας και του πραγματικού νοήματος του αθλητισμού, αλλά και ως απάντηση στα πρόσφατα φαινόμενα οπαδικής βίας,  ανάρτησαν το πανό που βλέπετε στη φωτογραφία, με το σύνθημα : “Μην ψάχνεις για εχθρούς σε άλλα σωματεία, έλα να παλέψουμε για άλλη κοινωνία” .

ergotelis

Σε ανακοίνωσή τους, οι “Αlternatives” αναφέρουν:

“Σε μια περίοδο που η κοινωνία οδηγείται κυριολεκτικά στο περιθώριο,η νεολαία αναζητά να βρει εναλλακτικούς τρόπους διεξόδου,να βρει λόγο ύπαρξης σε ένα σύστημα που της αρνείται τα πάντα και της διαγράφει το μέλλον. Πολλοί βρίσκουν αυτή τη διέξοδο στον χουλιγκανισμό, το μίσος και τη βία σε άλλους οπαδούς, στα ναρκωτικά,στην παραίτηση από τη ζωή. Πράξεις βλαβερές τόσο για τους ίδιους όσο και την κοινωνία και ανώδυνες για το σύστημα. Καλούμε όλη την νεολαία να αναζητήσει την διέξοδο αυτή στη ανάπτυξη αντιστάσεων για την δημιουργία μέσα από συλλογική δράση όλων μας κοινωνικών αγώνων που θα φέρουν μια άλλη κοινωνία αισιοδοξίας με τους νέους στο προσκήνιο και την μιζέρια και τη παραίτηση στο περιθώριο.

Αντίπαλοι για 90 λεπτά στο γήπεδο ενωμένοι στους αγώνες για μιαν άλλη κοινωνία”.

Συγχαρητήρια για την ενέργειά τους αυτή. Είναι γνωστό βέβαια ότι ο Εργοτέλης και οι φίλαθλοί του αντιπροσωπεύουν το ποδόσφαιρο που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην Ελλάδα . Αλλά με ενέργειες όπως αυτή, το επιβεβαιώνουν συνεχώς…

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τη θεσμική και κτιριακή αποκατάσταση της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

[BIKELAIA_WEB[1][3].jpg]Το Σάββατο 9 Απριλίου στη 13:00, διοργανώνεται στην πλατεία των Λιονταριών συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τη θεσμική και κτηριακή αποκατάσταση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου. Τη συγκέντρωση διοργανώνει η ομάδα Πολίτες για τη Βικελαία, μια άτυπη συλλογικότητα από μεμονωμένους δημότες Ηρακλείου.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για τη διαμαρτυρία, ήταν η πολυετής καθυστέρηση της ανάπλασης του κτηρίου «Ακτάρικα», η θεσμική απαξίωση της Βικελαίας βιβλιοθήκης, η ανεπανόρθωτη φυσική φθορά που χρόνια τώρα υφίστανται τα βιβλία και τα αρχεία της, η στέρηση από τους δημότες του πολύτιμου αρχειακού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού υλικού της βιβλιοθήκης, και η γενικότερη υποβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης που προκύπτει όχι απλώς από την αδράνεια, αλλά από την υποβάθμιση αυτού του τεράστιας σημασίας πνευματικού θεσμού.
Όσα χρόνια διαρκεί η ανάπλαση του «Ακτάρικα», ο δήμος Ηρακλείου ως υπεύθυνος φορέας για την εκτέλεση του έργου, αδυνατεί να παράσχει σαφείς, ολοκληρωμένες και πειστικές προτάσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη αποδοτικότερη δυνατή λειτουργία της βιβλιοθήκης ως πνευματικό ίδρυμα, παρά το επίμονο ενδιαφέρον που δείχνουν πολίτες και φορείς της πόλης. Ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση του έργου, την εγκατάσταση των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης, και την υλικοτεχνική υποδομή της, παραμένουν στην καλύτερη περίπτωση ασαφή αν όχι αναπάντητα, ενώ μόνο έπειτα από πρόσφατη πίεση δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο η δημοτική αρχή θυμήθηκε το ζήτημα και προχώρησε σε κινήσεις που μπορούν να εκληφθούν μόνο ως κινήσεις εντυπωσιασμού.
Αντιθέτως, αυτά που απομένει να παρουσιάσει και να εγγυηθεί ο δήμος με σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είναι:

Καταγγελία για καταπάτηση δημόσιας γης στην περιοχή του Εσταυρωμένου

Μία καταγγελία έγινε από συμπολίτη μας τις προηγούμενες ημέρες στο cretalive, και σήμερα αναδημοσιεύεται στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. Εν συντομία, έχει ως εξής:
DSC03322Ιδιοκτήτης 4όροφης πολυκατοικίας στη διασταύρωση της οδού Αθητάκη (δρόμος προς ΤΕΙ) με την εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών έχει καταπατήσει και περιφράξει το απαλλοτριωμένο τμήμα του οικοπέδου του, δηλαδή τη δημόσια γη, και την έχει μάλιστα περιφράξει. Από την μεριά της Αθητάκη έχει κάνει την είσοδο για το υπόγειο γκαράζ του, και από την πίσω μεριά έχει κάνει ένα τοίχο από τσιμεντόλιθους. Οι περίοικοι που έχουν καταγγείλει την καταπάτηση σε διάφορες υπηρεσίες δε βρίσκουν ανταπόκριση, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο εμπλέκονται 3 φορείς: Δήμος Ηρακλείου, ΒΟΑΚ και Περιφέρεια, αφού η περιοχή βρίσκεται σε προτεινόμενο σχέδιο πόλης, και επί της εθνικής οδού. Και ως συνήθως, ο ένας τους στέλνει στον άλλο!
Τις μέρες αυτές εκτελείτε όμως το έργο της κατασκευή αγωγού ομβρίων επί της Εθνικής οδού από την Δ/νση Ελέγχου Κατασκευών Έργων (Δ.Ε.Κ.Ε.) της Περιφέρειας Κρήτης. Και ο αγωγός περνάει φυσικά από τη δημόσια έκταση, που ο ιδιώτης έχει περιφράξει και οικειοποιηθεί! Η υπηρεσία λοιπόν, αφού σημάδεψε τα όρια της έκτασης που έχουν απαλλοτριωθεί , κατασκεύασε τον αγωγό , χαλώντας και την είσοδο της αυλής, και τμήμα αυτής, αλλά και τον πίσω τοίχο.
ΑΘΗΤΑΚΗ1
DSC03325
Οι περίοικοι όμως καταγγέλλουν ότι...