ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου: “Η Δαμανάκη ήθελε να στείλει μήνυμα”! Πραγματικά το έστειλε!

Παπακωνσταντίνου: Η Δαμανάκη ήθελε να στείλει μήνυμαΟ υπουργό οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου σχολίασε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη που είπε  “Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή” , επισημαίνοντας ότι η Ελληνίδα Επίτροπος ήθελε να στείλει ηχηρό μήνυμα στα κόμματα και την ελληνική κοινωνία.

Η αλήθεια είναι βέβαια αυτή. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Το έκανε. Και ο κόσμος το έλαβε.

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ (1.000.000.000) ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Και, παρόλα αυτά, ο υπουργός θεωρεί ότι ήθελε απλά να στείλει μήνυμα! Τι να πει κανείς…

Θα μου πείτε, φυσιολογικό είναι να τη στηρίζει, αφού τις προηγούμενες ημέρες και  ο ίδιος είχε στείλει παρόμοιο μήνυμα: ότι τα χρήματα φτάνουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου! Και η δική του δήλωση το ίδιο αποτέλεσμα είχε.

Γι’ αυτές τις εγκληματικές δηλώσεις, δεν θα παρέμβει εισαγγελέας; Ή παρεμβαίνει μόνο ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

Στις πλατείες να δείξουμε στον Πάγκαλο αν είναι μόδα το κίνημα των αγανακτισμένων

"Μόδα των τεχνολογιών" χαρακτηρίζει το κίνημα των “Αγανακτισμένων” σε συνέντευξή του στο αυριανό Έθνος της Κυριακής και κάνει λόγο για “ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική”. Όπως λέει χαρακτηριστικά, “η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook”.

Φαίνεται ο Πάγκαλος είχε καιρό να προκαλέσει, και βρήκε το θέμα που είναι στην επικαιρότητα για να το κάνει. Και οι δηλώσεις του δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά ότι τον αφήνει αδιάφορο το κίνημα. Γιατί πολύ απλά αν κάτι σε αφήνει αδιάφορο, δεν ασχολείσαι καν μαζί του…

Εγώ αν ήμουν πολιτικός, με την πραγματική σημασία της λέξης, δηλαδή ενεργός πολίτης, αντιπρόσωπος του λαού, που ενδιαφέρομαι για τα κοινά και την πρόοδο της χώρας μου, θα χαιρόμουν αν έβλεπα τους Έλληνες να βγαίνουν ειρηνικά στους δρόμους, να διεκδικούν την αλλαγή του συστήματος που κατά γενική ομολογία ακόμα και των ίδιων των πολιτικών  έχει αποτύχει, και έχει φέρει τη χώρα σε αδιέξοδο.

Όχι όμως ο Πάγκαλος. Αυτός διαλέγει για άλλη μια φορά να καταφερθεί ενάντια στους πολίτες. Φυσικά έχει ανάγκη να υποστηρίξει το σύστημα που τον θρέφει 30+ χρόνια τώρα. Και σπεύδει να απαξιώσει το κίνημα των αγανακτισμένων, για να αποθαρρύνει τον υπόλοιπο κόσμο που ακόμα δεν έχει βγει στους δρόμους να διαδηλώσει.

Προφανώς ο αντιπρόεδρος δε θέλει “ανώδυνες” συγκεντρώσεις. Προτιμάει αυτές με τα επεισόδια, για να μπορεί να τα φορτώνει όπου τον βολεύει.  Δεν του απαντώ καν. Του έχει απαντήσει ήδη ο κόσμος που κατεβαίνει στις πλατείες, με την παρουσία του και τη συμπεριφορά του.

Και αύριο, την ίδια μέρα που δημοσιεύεται η συνέντευξή του αυτή, Κυριακή 29 Μαΐου, μετά τις 6 το απόγευμα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης, θα λάβει την απάντηση που του αξίζει. Με την αυξημένη συμμετοχή των πολιτών, που σαφώς έχουν πολιτική άποψη.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

DSC03443

Υ.Γ.: Η κόρη του είναι ακόμα στο τεράστιο και σπάταλο δημόσιο, χωρίς να έχει μπει με καμία αξιολόγηση και καμία αξιοκρατική διαδικασία;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΗ εικόνα από τη συγκέντρωση των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ στην πλατεία Ελευθερίας

Επειδή κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς και κάθε μέρα στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τους υπόλοιπους αγανακτισμένους του Ηρακλείου, στήθηκε από κάποια παιδιά μια web κάμερα, η οποία μεταδίδει ζωντανή εικόνα από την πλατεία.

Μπορείτε λοιπόν να δείτε ζωντανά από εδώ τι γίνεται στην πλατεία Ελευθερίας.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τι δουλειά έχει ο δήμαρχος με τους …αγανακτισμένους;

Στη χτεσινή συγκέντρωση των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπως έγραψα κι εχτές, ήταν άνθρωποι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις επαγγελματικές ομάδες. Δεν περίμενα να δω όμως ανάμεσα στους αγανακτισμένους ένα… ΔΗΜΑΡΧΟ!

DSC03430

Από την αρχή σχεδόν της συνάντησης, και μέχρι και μετά τις 9 μ.μ, ανάμεσα στο πλήθος βρέθηκε ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κος Ρούσσος Κυπριωτάκης.

Δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς ζητούσε εκεί, και ποια αγανάκτηση ήθελε να δηλώσει και να διαδηλώσει. Ο απλός κόσμος που βρέθηκε εχτές στην πλατεία, ήθελε να δηλώσει την αγανάκτησή του συνολικά για το πολιτικό σύστημα. Ένα πολιτικό σύστημα το οποίο ο κος Κυπριωτάκης υπηρετεί για πολλά χρόνια τώρα. Εξάλλου, είναι δήμαρχος για 5η θητεία, προερχόμενος και στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ (στηριζόμενος επίσημα τις 4). Εκτός και αν ο κος Κυπριωτάκης νομίζει ότι, επειδή στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δεν είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (αλλά την ανεπίσημη στήριξη πολλών στελεχών του), έγινε ξαφνικά ανεξάρτητος, και προερχόμενος απευθείας από το λαό…

Ευτυχώς δεν αντιλήφθηκα άλλες πολιτικές παρουσίες στο χώρο, πλην κάποιον δημοτικών συμβούλων της ευρύτερης αριστεράς, οι οποίοι αφενός έχουν αρκετούς λόγους να είναι αγανακτισμένοι και αφετέρου ΕΥΤΥΧΩΣ δεν προσπάθησαν να οικειοποιηθούν την εκδήλωση.

Δε νομίζω ότι οι δήμαρχοι έχουν θέση στις συγκεντρώσεις αυτές, πολύ περισσότερο οι προερχόμενοι από τα δύο μεγάλα κόμματα. Είναι μέρος του συστήματος, το οποίο επιθυμούμε να αλλάξει επιτέλους. Κι επειδή τις επόμενες μέρες, στις επόμενες συγκεντρώσεις μπορεί να ξεθαρρέψουν κι άλλοι, και να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους στην πλατεία, καλό είναι να το αποφύγουν.

Γιατί οι συγκεντρώσεις είναι ειρηνικές, αλλά δεν πρέπει να προκαλούνε και τον κόσμο τα πολιτικά πρόσωπα με την παρουσία τους.

Αναγνώστης: Αυτός είναι ο υπουργός που αποφασίζει για την υγεία μας!

φωτο flashnewsΑποκλεισμένη μια ολόκληρη περιοχή ακτίνας ενός χιλιόμετρου γύρω από το ξενοδοχείο που θα έδινε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός υγείας Α.Λοβερδος. Μια κλούβα των ΜΑΤ αριστερά και μια κλούβα δεξιά κάθετα στο δρόμο της εισόδου του ξενοδοχείου με συνωδά τα ΜΑΤ φυσικά, 6 τζιπ της αστυνομίας (τουλάχιστον) , ένας γερανός και η κλούβα μεταφορών κρατούμενων... Όλα αυτά για να μην δεχτεί να μιλήσει με ιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Κρήτης!!!

Ούτε για αρχηγό κράτους δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια μετρά ασφάλειας, ούτε στους ολυμπιακούς του 2004!!! Δακρυγόνα και ασπίδες για ιατρούς και νοσηλευτές!!!!

Αυτός είναι ο υπουργός υγείας!!! Αυτός είναι ο υπουργός που αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον μας!!! Αυτός είναι που αποφασίζει για την υγεία του ελληνικού λαού!!! Και όλα αυτά σε ένα νησί που η παράταξη του παίρνει από 50 έως 70% στις εκάστοτε εκλογές!!! Σούργελλο στους τουρίστες, σε απόγνωση οι καταστηματάρχες για όσα έγιναν για μια απλή  συνέντευξη τύπου!!!

Σημειώστε δε ότι ενώ αρνήθηκε να συναντήσει εκπροσώπους ιατρών και εργαζομένων ( ζήτησε να τους δει μετά την ρίψη δακρυγόνων και τους τραυματισμούς συναδέλφων...),  ακολουθεί συνάντηση με εκπροσώπους του ΟΦΗ για να δώσει λύση!!!

Αναγνώστης, ιατρός.

Η Αμμουδάρα δεν είναι τσιφλίκι σου Λοβέρδο!

φώτο flashnewsΤο θράσος σου Λοβέρδο δεν έχει όρια! Γιατί με τέτοια συμπεριφορά, ούτε το κύριος δε σου αξίζει! 

Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ένας πολιτικός που ΕΜΕΙΣ σε βγάλαμε βουλευτή. Με ποιο δικαίωμα αποκλείεις μια ολόκληρη περιοχή; Και ποιος πληρώνει όλους αυτούς τους αστυνομικούς να σε φιλάνε, μην τυχόν και συναντήσεις κατά λάθος κανά γιατρό και σου πει αυτά που σου αξίζουν; 

Άντε να τα κάνεις αυτά τα κόλπα στην πατρίδα σου την Κεφαλονιά και στην Πάτρα, και όχι στην Κρήτη. Η ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ!

Και αν δεν έχεις τα… @@@ κότσια να μιλήσεις με τους εργαζόμενους των οποίων τη ζωή επηρεάζεις άμεσα με τις αποφάσεις σου, να πας στο σπιτάκι σου, στη γυναικούλα σου και στα παιδάκια σου! Και να απαγορέψεις σε αυτούς να διαταράξουν το λήθαργο στον οποίο βρίσκεσαι!

Τι νόμιζες, ότι θα έρθεις να συγχωνεύσεις μερικά νοσοκομεία στην Κρήτη, να καταργήσεις εκατοντάδες θέσεις εργασίας, και θα σε υποδεχτούμε με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές; Ή ότι θα καθυστερείς τις πτήσεις μισή ώρα επειδή έτσι γουστάρεις, και θα σε περιμένουμε υπομονετικά, λες και δεν έχουμε τίποτε άλλο καλύτερο να κάνουμε;

ΞΥΠΝΑ ΛΟΒΕΡΔΟ! ΕΜΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ! ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ; ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ! ΕΧΕΤΕ ΜΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ  ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ!

Καλά, ποιος εγκέφαλος της αστυνομίας και της εισαγγελίας διέταξε να αποκλειστεί μια ολόκληρη περιοχή, για χάρη του Λοβέρδου, και του κάθε Λοβέρδου; Και με ποιανού εντολή άραγε; Θα το βγάλουν αυτό τα τσακάλια οι δημοσιογράφοι, που τους έτσουξε που δεν επέτρεψαν ούτε σε αυτούς την είσοδο; 

Υ.Γ.: Ξέρεις Λοβέρδο τι κακό έκανες στον τουρισμό αποκλείοντας την Αμμουδάρα από τον κόσμο και από τους τουρίστες; Μας έχουν που μας έχουν στη μπούκα με τους αποκλεισμούς του Λιμανιού, ήρθες κι εσύ να αποκλείσεις μια άκρως τουριστική περιοχή. Δε θέλουν και πολύ να μας σιχτιρίσουν και να μην ξανάρθουνε!

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε το cretalive

Να παρέμβει εισαγγελέας για τις δηλώσεις Δαμανάκη περί επιστροφής στη δραχμή!

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».

Αυτά είπε χτες η επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κα Μαρία Δαμανάκη, και ξεσήκωσε όπως ήταν φυσικό πλήθος διαμαρτυριών για το νέο αυτό, ξεκάθαρο εκβιασμό του λαού να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας. Οι δηλώσεις τις αυτές  όχι μόνο διαψεύστηκαν άμεσα, αλλά προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση της Κομισιόν. «Δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε επίπεδο Ευρωζώνης ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν έχει τεθεί από κανένα κράτος μέλος και ο επίτροπος Όλι Ρεν δεν έχει ακούσει καν να γίνεται λόγος για τέτοιου είδους συζήτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.

Και ρωτώ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ; Δε θα πάρουν όσοι έχουν αφήσει μια δεκάρα στη χώρα μας , να την πάνε και πάλι στο εξωτερικό; Δε θα ανέβουν τα spreads;

Ή μόνο για τους τορναδόρους, τα στελέχη επιχειρήσεων και τα περιοδικά ισχύουν οι νόμοι;

Εκτός αυτού βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα, προφανώς είτε γιατί υπήρξε συνεννόηση με την κα Δαμανάκη για τις δηλώσεις, είτε ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΒΟΛΕΨΑΝ !

ΑΝΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Το … κίτρινο είναι μόδα στο Ηράκλειο!

Ότι το κίτρινο είναι μόδα φαίνεται να προσπαθεί να μας πείσει ο Δήμος Ηρακλείου τον τελευταίο καιρό. Μετά τις κίτρινες διαβάσεις πεζών και τα κίτρινα πλαίσια «σκοτώστρες» στα δέντρα, τώρα ήρθαν και τα κίτρινα κολωνάκια να συμπληρώσουν την αισθητική της πόλης μας. Δε γίνεται να μην προσέξει κανείς τις νέες πραγματικά εντυπωσιακές «ενδυματολογικές» προτάσεις του αστικού χώρου που προτείνει ο Δήμος Ηρακλείου.

IMG_4181

Τα κολωνάκια αυτά για πρώτη φορά λανσάρονται στο Ηράκλειο στην οδό Ταξιάρχου Μαρκοπούλου στο ύψος του Αγίου Ματθαίου.

Είναι αλήθεια ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη να τοποθετηθούν κολωνάκια στο συγκεκριμένο, σχετικά πρόσφατα, διαμορφωμένο πεζόδρομο (με ήπια κυκλοφορίας οχημάτων), αφού η παράνομη στάθμευση δημιουργούσε πρόβλημα στην κυκλοφορία των πεζών. Επιτρέψτε μου ωστόσο να αμφιβάλω για την ορθότητα της επιλογή των εμποδίων ως προς την μορφολογία και αισθητική τους, δεδομένου ότι ο πεζόδρομος βρίσκεται εντός των τειχών της πόλης και γειτνιάζει άμεσα με μνημείο (Άγιος Ματθαίος).

Θα έπρεπε, μεταξύ άλλων, ο Δήμος και οι εργαζόμενοι σε αυτόν να γνωρίζουν ότι τα τόσο έντονα χρώματα συνήθως χρησιμοποιούνται είτε, προσωρινά, σε περιπτώσεις ύπαρξης εργοταξίου που δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τους πεζούς και τα οχήματα, είτε σε παιδικές χαρές. Ο Δήμος Ηρακλείου όμως, αδιαφορεί για μνημεία, κανόνες και αισθητική και πάντα πρωτοπόρος δημιουργεί νέες τάσεις και στη μόδα του αστικού χώρα!

Eupalinos2810

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αναγνώστης: Σχετικά με τους αγανακτισμένους του Ηρακλείου

Νομίζω ότι σχετικά με τους αγανακτισμένους της πλατείας Ελευθερίας αξίζει να σημειωθούν τα παρακάτω  :

Ο κόσμος έμεινε συγκεντρωμένος μέχρι αργά το βράδυ. Εγώ έφυγα 10:30 και φαινόταν να υπάρχει μέλλον. Μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή Ο Ρος Ντειλι , η Κέλυ Θωμά και οι παρέα τους , και είχε ανέβει ο Φραγκιαδάκης με κάποιους άλλους μουσικούς. Είχαν στηθεί σκηνές στην πλατεία που σημαίνει ότι κάποιοι έχουν σκοπό να διανυκτερεύσουν. Δημιουργήθηκαν ανοιχτές επιτροπές τόσο για την οργάνωση των επόμενων δράσεων, όσο και για τη διαχείριση κάποιων χρημάτων που συγκεντρώθηκαν. Αφορμή για τη συγκέντρωση των χρημάτων υπήρξε η ανάγκη για μικροφωνική εγκατάσταση που διαπιστώθηκε μετά την προσέλευση του κόσμου. Το σημαντικότερο είναι ότι έγινε κάλεσμα για επανάληψη της συγκέντρωσης και αύριο.

DSC03439

Η αστυνομία νομίζω ότι ήταν βασικά συγκεντρωμενη για να αντιμετωπίσει τους ΟΦΗτζίδες (αχ πόσο τους συμπαθώ). Αφού πέρασαν δίπλα από το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι που το έκλεισαν τελικά και σήμερα με αποτέλεσμα τα πλοία ούτε να δένουν ούτε να φεύγουν.

Αναγνώστης

Αυτοί είναι οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ του Ηρακλείου (βίντεο)

Η αρχή έγινε! Εκατοντάδες πολίτες του Ηρακλείου, χωρίς κομματικές ταμπέλες, αλλά με πολιτική συνείδηση και σκέψη, συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, να δηλώσουν την αγανάκτησή τους για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, και την έλλειψη εκπροσώπησης της δικής τους γνώμης από τους εκλεγμένους ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ πολιτικούς.

Ήταν εκεί άνθρωποι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, και όλους τους εργασιακούς χώρους. Είδα στο πλήθος φοιτητές, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε καταστήματα, δημοσίους υπαλλήλους, καλλιτέχνες, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, μαμάδες με μωρά, παππούδες με εγγόνια.. Όλοι με τον ίδιο στόχο: να στείλουμε το μήνυμα ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΜΕΤΟΧΟΙ!

Κάποιοι έφυγαν λίγο νωρίτερα. Άλλοι έμειναν μέχρι αργά, και ενώθηκαν με αυτούς που ήρθαν αργότερα… Το μήνυμα ήταν πολύ ελπιδοφόρο. Η συνέχεια θα δοθεί και πάλι στις πλατείες και στους δρόμους, μέχρι να το βάλλουν καλά στο κεφάλι τους οι κυβερνόντες, αλλά και όλοι οι πολιτικοί:

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, και όχι όπως την έχουν καταντήσει. Δημοκρατία δε σημαίνει αποφασίζω εγώ και ας διαφωνεί το 70% του λαού. Και αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Και θα αλλάξει μόνο με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ μας…

Ραντεβού ξανά στις πλατείες αύριο, μεθαύριο, και όποτε χρειαστεί…

DSC03447DSC03443DSC03439DSC03444DSC03431DSC03448DSC03445DSC03450DSC03427DSC03451DSC03452

Αγανακτισμένοι στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, και στο Ρέθυμνο

Δεν ξέρω αν είναι μόδα, αν μας πείραξε το σύνθημα που ακούστηκε χτες στις γεμάτες πλατείες της Ισπανίας που έλεγε "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες", ή αν μας πόνεσαν τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. Ότι και να συμβαίνει από τα παραπάνω, σημασία έχει ότι κάτι πάει να ξεκινήσει και στην Ελλάδα…

Σε πολλές πόλεις της χώρας μας οργανώνονται πλέον συγκεντρώσεις πολιτών, που θέλουν να δηλώσουν ειρηνικά την αγανάκτησή τους για την οικονομία, την πολιτική και τις κοινωνικές ανισότητες που ζουν καθημερινά. Για την πόλη του Ηρακλείου,  οι “αγανακτισμένοι” έχουμε  δώσει ραντεβού σήμερα στις 6:00μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Ειρηνικά θα διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας. Και κυρίως, θα δείξουμε ότι και οι Ηρακλειώτες δε μένουμε αμέτοχοι σε ότι σχεδιάζουν για εμάς , χωρίς εμάς!

Η διοργάνωση της συγκέντρωσης γίνεται μέσω facebook. Επειδή όμως κάποιες σελίδες γεγονότων που αφορούν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις (π.χ. στην Αθήνα στο Σύνταγμα) έχουν ήδη “καταργηθεί”, καλό είναι να το διαδώσουμε και με ηλεκτρονικά μηνύματα, ή με ανάρτηση στον τοίχο μας στο facebook.

Ραντεβού σε λίγο στην πλατεία Ελευθερίας. Χωρίς βία, χωρίς κομματικά συνθήματα, αλλά με όση αγανάκτηση έχετε κρατήσει μέσα σας τόσο καιρό, και θέλετε να την εκφράσετε δημόσια!

Αντίστοιχη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στα Χανιά (δείτε εδώ) στην πλατεία Αγοράς στις 6:00, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και στο Ρέθυμνο, στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη (δείτε εδώ).

Εκβιαστικό δίλλημα από Παπακωνσταντίνου για νέα μέτρα ή στάση πληρωμών, σε αναληθή βάση!

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 είδαμε τον Υπουργό Οικονομικών κο Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή “Νέοι Φάκελοι” του Αλέξη Παπαχελά στην ουσία να εκβιάζει τον Ελληνικό λαό να δεχτεί τα νέα, σκληρά, φοροεισπρακτικά μέτρα και τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις κρατικών οργανισμών, για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου της Τρόικας και να μη γίνει στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι ακριβώς; Ή έτσι βολεύει την κυβέρνηση; Ισχύει ότι δε θα μπορεί η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις αν δεν πάρει τα χρήματα του δανείου; Και αν τα πάρει, θα πάνε σε μισθούς και συντάξεις, ή αλλού; 

Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο!

 

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πραγματική Δημοκρατία Τώρα, και στο Ηράκλειο

Το κίνημα Πραγματική Δημοκρατία Τώρα (DEMOCRACIA REAL YA), που αυτές τις μέρες έχει γεμίσει με κόσμο τις πλατείες και τους δρόμους των μεγάλων πόλεων στην Ισπανία, προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Στο facebook υπάρχει σελίδα που αριθμεί αυτή την ώρα που γράφω 6.628 μέλη, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που οργανώνονται στο Ηράκλειο.

Η πρώτη συνάντηση στην πόλη μας θα γίνει αύριο Τετάρτη, 25 Μαΐου στις  6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ., στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Όσοι πιστεύετε ότι ένα τέτοιο κίνημα θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα μας, δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε. Ήδη στην Αθήνα μαζεύεται κόσμος καθημερινά στο Θησείο. Στο Ηράκλειο η αρχή θα γίνει αύριο, κυρίως για συζήτηση και για να υπάρξει μια στοιχειώδης οργάνωση για τη συνέχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, σας παραθέτω τους συνδέσμους για τις σχετικές ομάδες στο facebook:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ – ΚΡΗΤΗ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Αν είχαμε σε όλα το πάθος που έχουμε για το ποδόσφαιρο…

φώτο cretalive

Χτες βράδυ ξεχύθηκαν ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ στους δρόμους του Ηρακλείου  2500 χιλιάδες Ηρακλειώτες – φίλοι του ΟΦΗ για τη μη αδειοδότηση της ομάδας να παίξει στην Α’ Εθνική.  Τόσο κόσμο στο Ηράκλειο είχαμε να δούμε από… τη συγκέντρωση για τη Βικελαία!

Μάλιστα, ένα παιδί έχει ανέβει και στην στην κορυφή της βασιλικής του Αγίου Μάρκου, περιμένοντας την απάντηση του Πιλάβιου!

Κάτι αντίστοιχο βέβαια είχε γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στην ίδια υπόθεση του Ηρακλή! Κι εκεί χιλιάδες κόσμος ξεχύθηκε αυθόρμητα στους δρόμους, και διαμαρτυρήθηκε εντονότατα!

Και σκέφτομαι: στην πρόσφατη απεργία-πορεία για τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ζωή μας,  πόσοι κατέβηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου; Σίγουρα λιγότεροι!

Αν το πάθος που έχουμε ως Έλληνες για το ποδόσφαιρο και την ομάδα μας, το είχαμε και στα υπόλοιπα ζητήματα της κοινωνίας μας, που επηρεάζουν πολύ πιο άμεσα τη ζωή μας, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά!

Αν χτες το απόγευμα που ανακοινώθηκε η νέα φοροεπιδρομή, σε κάθε πόλη έβγαιναν ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ στους δρόμους χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς καμία οργάνωση και κομματική ταμπέλα, σίγουρα η κυβέρνηση θα το σκεφτόταν λίγο παραπάνω…

Να παλέψουμε για τον ΟΦΗ βρε παιδιά. Να παλέψουμε όμως και για να διατηρήσουμε ένα στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο. Να παλέψουμε και για τα παιδιά μας , και για την αξιοπρέπειά μας.

Να σώσουμε όχι μόνο τον ΟΦΗ, αλλά και τους εαυτούς μας!

Καταγγελία για “υπενοικίαση” νέων μηχανικών από τους ενεργειακούς επιθεωρητές!

image “Η κατάσταση με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις έχει φτάσει στο απροχώρητο”, καταγγέλλουν στο ΥΠΕΚΑ μια ομάδα νέων μηχανικών- μελών της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, ανάμεσά τους και Ηρακλειώτες.

Σύμφωνα με το ψήφισμα που κατατέθηκε, ενώ οι αρμόδιοι φορείς, με πρώτο το ΥΠΕΚΑ, έχουν δώσει άδεια για ενεργειακές επιθεωρήσεις μόνο σε μηχανικούς με 10ετή εμπειρία, έχουν «ξεχάσει» να προχωρήσουν τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την εκπαίδευση και την πιστοποίηση ενεργειακών επιθεωρητών σε μηχανικούς με λιγότερα από 10 χρόνια εμπειρία. Έτσι, στην πράξη, το Υπουργείο  δείχνει να μονιμοποιεί τους «προσωρινούς» επιθεωρητές και να αποκλείει ουσιαστικά όλους τους νέους μηχανικούς από τις ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Κάνουν όμως και μία σοβαρότατη καταγγελία:  Μηχανικοί που είχαν τα 10 και πλέον χρόνια εμπειρίας ώστε να γίνουν «προσωρινοί» επιθεωρητές, έχουν προσλάβει έναντι εξευτελιστικών αμοιβών νέους μηχανικούς να κάνουν όλη τη δουλειά της επιθεώρησης και τους αμοίβουν με όχι παραπάνω από 10% της αμοιβής, με το υπόλοιπο 90% να καταλήγει στον «προσωρινό» επιθεωρητή ο οποίος βάζει απλά και μόνο την υπογραφή του καθώς είναι ο μόνος που χει το δικαίωμα αυτό!

Άλλο ένα θέμα στο οποίο η Ελληνική Πολιτεία έχει αδρανήσει. Και την αδράνεια αυτή την πληρώνουν και πάλι οι νέοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι νέοι μηχανικοί, οι οποίοι πλήττονται και αυτοί από μεγάλη ανεργία, αφού η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα μας ως γνωστόν έχει πέσει κατακόρυφα!

Ας ελπίσουμε ότι η παρέμβασή τους αυτή θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από το Υπουργείο. Αν και, μεταξύ μας, νομίζω πως και αυτό το υπουργείο έχει ρίξει το βάρος του σε θέματα “εισπρακτικού χαρακτήρα”, όπως τα αυθαίρετα, με όλα τα υπόλοιπα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αυτό όμως που κάποιοι καρεκλοκένταυροι θεωρούν δευτερεύον, για άλλους δυστυχώς είναι θέμα επιβίωσης…

Δ.Τ.: Maydays Festival 2011

MAYDAYS AFISA - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Για 4η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Maydays (delayed) είναι γεγονός .Στις 3 και 4 Ιούνη το πάρκο Γεωργιάδη θα ζωντανέψει με πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο χώρο του φεστιβάλ το οποίο θα έχει τίτλο «1 χρόνος μνημόνιο είναι αρκετός. Ως εδώ
Στην εποχή που η ελληνική κοινωνία βιώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το φετινό φεστιβάλ θέλει να συμβάλλει στην ανάδειξη της άλλης πορείας για τη χώρα, στη σύνδεση των κοινωνικών κινημάτων, στην προβολή μιας διαφορετικής πολιτιστικής δημιουργίας. Ο 1 χρόνος μνημόνιο είναι αρκετός, ήρθε η ώρα ο τόπος να γυρίσει μια νέα σελίδα.
Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Γιατί θα αποτύχουν τα νέα μέτρα, με απλά παραδείγματα…

image Έστω ότι είσαι μέσος, τυχερός Έλληνας, είτε μισθωτός είτε μικρομεσαίος επιχειρηματίας, με δουλειά εσύ και η γυναίκα σου, με οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ. Πέρσι ήταν 35.000, αλλά αυτό το προσπερνάω. Η κυβέρνηση, με τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, θα επιχειρήσει και πάλι από ΕΣΕΝΑ να καλύψει τις τρύπες, επιβάλλοντας είτε έκτακτη εισφορά, είτε με νέες μειώσεις μισθών, είτε με αύξηση των τελών κυκλοφορίας, είτε με αύξηση του ΦΠΑ και του φόρου στα καύσιμα.

Εσύ όμως έχεις και ένα δάνειο να τρέχει εδώ και 5-6 χρόνια, τότε που λεφτά υπήρχαν, και που το εισόδημά σου ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Αυτό δεν μπορείς να κάνει αλλιώς παρά να το πληρώνεις. Επίσης αναγκαστικά θα αγοράζεις τα προς το ζην, δηλαδή φαγητό, κρέας 1-2 φορές την εβδομάδα, ψάρι μία, και τις υπόλοιπες λαχανικά και όσπρια. Θα πάρεις τα φρούτα και το γάλα για τα παιδιά σου, τα ρούχα τους, και θα τα πας και σε μία δραστηριότητα αν είναι μικρά, ή θα πληρώσεις και το φροντιστήριο τους και τον καφέ τους αν είναι μεγαλύτερα. Διακοπές έχεις ήδη κόψει, και με το ζόρι κάνεις κάνα μπάνιο στις κοντινές παραλίες το καλοκαίρι. Φτάνουν τα 30.000 το χρόνο για όλα αυτά; Μετά βίας!

Τι θα κάνεις λοιπόν τώρα; Πολύ απλά:

-  Αν είχες την πολυτέλεια του 2ου αμαξιού, το Δεκέμβριο θα παραδώσεις τις πινακίδες του μεγαλύτερου σε κυβικά, για να μην πληρώσεις 20% αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, 20% αυξημένα ασφάλιστρα, και ένα σέρβις κοντά στα 300-400 ευρώ.

-  Θα κόψεις τα πολλά ποτά, αναψυκτικά, και άλλα τέτοια “περιττά” είδη από το σουπερ μάρκετ, που τώρα αυξήθηκε η τιμή τους λόγω μετάταξης στο υψηλό ΦΠΑ.

-   Θα μειώσεις ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στο ελάχιστο την κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου, χαμηλώνοντας το θερμοστάτη 1 βαθμό, ή αξιοποιώντας στο έπακρο το τζάκι και την ξυλόσομπα.

-  Θα κόψεις την ταβέρνα τη μια φορά την εβδομάδα, και θα βρεις για φαγητό μία φορά το μήνα. Το ίδιο θα μειώσεις και τους καφέδες, και τα ψώνια για ρούχα, και πολλά άλλα… Κι έτσι θα μειωθεί ο τζίρος σε πολλές επιχειρήσεις, που θα αποδώσουν μειωμένο ΦΠΑ, αν καταφέρουν να μην κλείσουν!

-   Αν δεν μπορείς να πληρώσεις την έκτακτη εισφορά, θα το κλείσεις το μαγαζάκι, και θα πάς γι’ άλλα…

Και σε κάθε μέτρο που περιορίζει περεταίρω το εισόδημά σου, άρα και την αγοραστική σου δύναμη, θα υπάρχει η αντίστοιχη διορθωτική κίνηση από μέρους σου… Πολύ απλά, γιατί υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις που δεν μπορείς να αποφύγεις, και θα κόψεις από όλα τα υπόλοιπα, ακόμα και από τη θέρμανση!

Και εξέτασα την περίπτωση που είσαι από τους τυχερούς, με ένα εισόδημα που πολλοί ζηλεύουν στις μέρες μας! Φανταστείτε τι θα γίνει με συνταξιούχους, ανέργους, και οικογένειες με εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ!

Είχα γράψει πέρσι τέτοιο καιρό ένα αρθράκι, με τίτλο “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. Ένα χρόνο μετά, η φράση αυτή παραμένει επίκαιρη… Και δυστυχώς θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμα… Μόνο που κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν. Και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι μας κυβερνούν!

Ποιος θα πληρώσει τώρα για τις ψεύτικες ελπίδες που δημιούργησαν στον κόσμο του ΟΦΗ;

no superleague Όλο το προηγούμενο διάστημα που άκουγα ραδιόφωνο, διάβαζα εφημερίδες, και έβλεπα τηλεόραση, σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ,  διέκρινα μια αδικαιολόγητη αισιοδοξία. Μια αισιοδοξία, η οποία καλλιεργούνταν σκόπιμα απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, αφού μέχρι και 2 μέρες πριν την εξέταση της ένστασης, έψαχναν τα χρήματα που απαιτούνταν, ή τους παίχτες που τους όφειλε ο ΟΦΗ για να υπογράψουν! Κι όμως, όλοι οι σπουδαίοι δημοσιογράφοι, αλλά και οι μεγαλοπαράγοντες, ΗΤΑΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ!

Δημιούργησαν όλοι αυτοί οι κύριοι ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο του Ηρακλείου και του ΟΦΗ! Και τώρα που η ένσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ απορρίφθηκε, και η ιστορική ομάδα της Κρήτης, παρά την καλή πορεία στη football league,  δε θα αγωνιστεί του χρόνου στη superleague, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΣΤΟ ΜΠΕΟ, ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ… ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΤΟ: ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟΨΕ, ‘Η ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Υ.Γ.: Όχι ότι δεν υπάρχουν κυκλώματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το αντίθετο μάλιστα! Όμως καλό είναι να κοιτάμε πρώτα την καμπούρα μας, και μετά των άλλων..

Ξεκίνησε από την Ισπανία, αλλά θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα! (;)

Ένα πολύ διαφωτιστικό βίντεο για το κίνημα Μ15 στην Ισπανία. Θα δείτε ότι όλα όσα αναφέρονται σ’ αυτό, αφορούν και τη χώρα μας.

Έστω κι αν χρειαστεί να αντιγράψουμε τους Ισπανούς, να εμπνευστούμε από αυτούς, κα γιατί όχι, να παρασυρθούμε από αυτούς που ήδη έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα και οι νέοι της Ελλάδας να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται: τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων για το μέλλον τους!

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν! Διεκδικούν! Οι Έλληνες μπορούν;

Αν αυτοί είναι οι πολιτικοί του μέλλοντος, ζήτω που καήκαμε!

Είναι πραγματικά να απογοητεύεσαι, όταν βλέπεις βίντεο όπως το παρακάτω... Να απογοητεύεσαι από τη νέα γενιά, στην οποία εναποθέτεις τις ελπίδες σου για ένα καλύτερο αύριο. Όχι για σένα, γιατί έχουν φροντίσει οι αντίστοιχοι της δικής σου γενιάς να το καταστρέψουν, αλλά για τη δική τους γενιά, τη γενιά των παιδιών μας...

Οι παρακάτω σκηνές είναι από αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πειραιά, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών, που έφεραν την ΔΑΠ  νικήτρια.  Υβριστικά συνθήματα, απρεπείς συμπεριφορές, ακόμα και ... πράσινες κότες και μια πλαστική κούκλα ως  σεξιστικό αντικείμενο επιστρατεύτηκαν προφανώς όχι για να εκδηλώσουν οι φοιτητές τη χαρά τους για τη νίκη της παράταξής τους, αλλά σαφώς για να ταπεινώσουν τον ηττημένο αντίπαλό τους. Παρόμοια συνθήματα βέβαια ακούστηκαν και σε πολλά άλλα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ  της χώρας, ακόμα και στο Ηράκλειο.

Από αυτά τα παιδιά, και δεν εννοώ μόνο της ΔΑΠ, αλλά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, κάποιοι θα κάνουν καριέρα πολιτικού. Και θα αποφασίζουν για το μέλλον του δήμου, της περιφέρειας, και της χώρας μας!  Άσχετα όμως και από αυτό, οι εικόνες αυτές δεν συνάδουν με τη λειτουργία κανενός εκπαιδευτικού ιδρύματος. Άλλη μια απόδειξη ότι η παιδεία στη χώρα μας "πάσχει"...



ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 by fon1972

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης στους κατηγορούμενους για παρακώληση συγκοινωνιών στις Γούρνες

clip_image002

Οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Σουλιωτάκη Δ., Αλεξάκη Β. και Βρύσαλη Δ. που σύρονται σε δίκη τη Δευτέρα 23 Μάη 2011 κατηγορούμενοι για παρακώληση συγκοινωνιών.

Η κατηγορία που έχει να κάνει με το ολιγόωρο συμβολικό κλείσιμο της παλαιάς Εθνικής Οδού, στις 9/12/2007, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο χώρος της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, εκδικάζεται σε μια περίοδο που εκδηλώνεται η νέα προσπάθεια της εκποίησης του χώρου και της παράδοσής του στους ιδιώτες.

Οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών, διεκδικούν ο χώρος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Κοινής Ωφέλειας και της Αναψυχής και καταδικάζουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης, εκφοβισμού, καταστολής των αντιδράσεων και «συμμόρφωσης» όσων υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία.

Πάλι απ’ την αρχή…

Πάλι απ’ την αρχή, με νέο μνημόνιο και νέα μέτρα…

Πάλι απ’ την αρχή, με την εύκολη λύση…

Πάλι απ’ την αρχή, με αυξήσεις φορολογικών συντελεστών…

Πάλι απ’ την αρχή, με έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, πιθανότατα και στις επιχειρήσεις…

Πάλι απ’ την αρχή, με αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας…

Πάλι απ’ την αρχή, με περικοπές μισθών στο δημόσιο συνολικού ύψους 1 δις ευρώ μέσω ενιαίου μισθολογίου, παρά τις άπειρες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από πρωθυπουργό, υπουργό οικονομικών και υπουργό εσωτερικών εδώ και 1 χρόνο….

Πάλι απ’ την αρχή, με πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, ενάντια στη λογική της “εξομοίωσης” δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αφού στον ιδιωτικό οι μισθοί είναι και παραμένουν 14…

Πάλι απ’ την αρχή, με μειώσεις συντάξεων μέσω των επικουρικών ταμείων…

Πάλι απ’ την αρχή, με μειώσεις αφορολογήτων ορίων…

Πάλι απ’ την αρχή, στην ίδια συνταγή που πριν 1 χρόνο εφαρμόστηκε, και οδήγησε στον κίνδυνο μη καταβολής της 5ης δόσης του δανείου…

Μυαλό δε θα βάλει τελικά αυτό το “κεφάλι”… Μα, κεφάλι που δε βάζει μυαλό, μάλλον θέλει σπάσιμο…

πηγή Ελευθεροτυπία