ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αναγνώστης: Εργασιακός μεσαίωνας στα ξενοδοχεία

Tα ξενοδοχεία, ενώ έχουν αβάντες από τη κυβέρνηση όπως μειωμένο φπα, με τα τέλη παρεπιδημούντων σχεδόν δικά τους και όχι στους δήμους, το ευχαριστώ τους είναι να προσλαμβάνουν προσωπικό από τρίτες χώρες (Τσεχία, Ουγγαρία κλπ) χωρίς ένσημα. Εξάλλου τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος .

Γνωστή αλυσίδα απέλυσε προσωπικό με το έτσι γουστάρω ένα μήνα πριν ανοίξει. Άλλη μεγάλη μονάδα έχει το προσωπικό με 800 ευρώ και σου λένε αν θέλεις . Παρεμπιπτόντως τα ξενοδοχεία δεν περνάνε καμία κρίση ήδη πολλά είναι γεμάτα αλλά τον καφέ στον φέρνει αφρικανός και το φαγητό Σλοβάκος που το έχει μαγειρέψει Φιλιππινέζος …

Αναγνώστης

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συ είπας, κε Πάγκαλε…

«Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες…»

Όσο και να μην το πιστεύετε, η παραπάνω φράση ανήκει… στον κο Πάγκαλο!!! Ναι, τον εμπνευστή  του “μαζί τα φάγαμε”, τον δημιουργό του “οι κοπρίτες που μπαίνουν στο δημόσιο”, τον εκφραστή του “δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική το κίνημα των αγανακτισμένων”!!! Και την έκανε στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην 54η Μπιενάλε της Βενετίας, όταν δημοσιογράφοι του ζήτησαν να κάνει ένα σχόλιο.

Λέτε σήμερα, ανήμερα της Αναλήψεως, να έκανε το θαύμα του ο Κύριος;

Επειδή βέβαια στις μέρες μας τα θαύματα είναι κοματάκι δύσκολο να συμβούν, θα συμφωνήσω με τον κο Πάγκαλο… Ή μάλλον, για την ακρίβεια, θα κάνω τον αντίστροφο ακριβώς συλλογισμό:

Όποιος τον τελευταίο καιρό μιλάει πολύ, και έχει πει πολλές βλακείες, δεν είναι σώφρον άνθρωπος…

ΣΥ ΕΙΠΑΣ, κες Πάγκαλε… Εγώ απλά το αντέστρεψα…

Η κυβέρνηση των ημιυπαίθριων αποφάσεων

Πριν από ένα χρόνο, όταν η κυβέρνηση (καλή ώρα) έψαχνε για έσοδα, και (για να λέμε και του στραβού το δίκιο) αντέγραφε την πρόταση του Σουφλιά για την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων χώρων , είχε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι από τη δήλωση των χώρων αυτών δε θα προκύψει καμία πρόσθετη επιβάρυνση από αυτή την ιστορία, πέραν του τέλους τακτοποίησης. Για άλλη μια φορά όμως  αποδεικνύεται ότι οι δηλώσεις αυτές είχαν σκοπό να ξεγελάσουν τον κόσμο, αφού σύμφωνα με χτεσινή εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά,  η επιφάνεια των ημιυπαίθριων συνυπολογίζεται στα τεκμήρια απόκτησης ακινήτου, δηλαδή στο «πόθεν έσχες», και λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό της απαλλασσόμενης ή φορολογούμενης επιφάνειας του ακινήτου στη φορολογία εισοδήματος .

Πιο αναλυτικά, η δηλωμένη επιφάνεια των ημιυπαίθριων (ή υπογείων χώρων ή πυλωτών που άλλαξαν χρήση) χώρων θα προσμετράται στην υπόλοιπη επιφάνεια του κτιρίου, για να υπολογιστούν:

  1. Απαλλαγή από φόρο εισοδήματος του ακαθάριστου εισοδήματος ιδιοκατοίκησης.

  2. Τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση μιας κύριας κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. από γονείς σε παιδιά και αντίστροφα.

  3. Εκπτωση από εισόδημα δεδουλευμένων τόκων στεγαστικού δανείου που καταβάλλονται για απόκτηση πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τ.μ. και για δάνεια που συνήφθησαν μέχρι 31.12.2002. Η αύξηση της επιφάνειας και ο επιμερισμός των τόκων περιορίζει το αφορολόγητο για τα πρώτα 120 τ.μ.

  4. Μείωση φόρου από το 20% των τόκων στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τ.μ. για δάνεια που συνήφθησαν από 1.1.2003 και μετά.

  5. Αντικειμενικό εισόδημα βάσει της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης της ιδιοκατοικούμενης ή μισθούμενης ή δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας.

  6. Τεκμήριο για μία ή περισσότερες δευτερεύουσες κατοικίες.

  7. Η ετήσια δαπάνης βάσει των ποσών που πραγματικά καταβάλλονται για αγορά ή χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων ή ανέγερση οικοδομών (δεν αφορά πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ. και αξία μέχρι 200.000 ευρώ από 17.12.2010 έως 31.12.2012).

  8. Το εισόδημα από ακίνητα (σε εκμίσθωση, ιδιοχρησιμοποίηση και δωρεάν παραχώρηση συνυποβάλλεται η αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων, ειδικό έντυπο Ε2 μαζί με το Ε1).

Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, στο Νόμο 3843 του 2010 για τους ημιυπαίθριους, δεν αναφέρεται πουθενά ότι δε θα υπολογίζεται στα παραπάνω η επιφάνεια των ημιυπαίθριων που δηλώνονται. Όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, αναφέρεται ότι δεν οφείλονται αναδρομικά εισφορές σε ΙΚΑ ή άλλες επιβαρύνσεις, και ότι οι χώροι αυτοί δεν προσμετρώνται στους περιορισμούς δόμησης. Τίποτε άλλο.

 image

Όμως, πολύ έντεχνα, και χωρίς καμία αναφορά σε αυτά που μόλις χτες μας είπαν, οι κυβερνητικοί παράγοντες δήλωναν τότε ότι δε θα επιβαρυνθούν επιπλέον οι ιδιοκτήτες που θα δηλώσουν τους παράνομους αυτούς χώρους. Εκτιμώ ότι αυτό έγινε σκόπιμα, προκειμένου να τρέξουν όσο περισσότεροι γίνεται να δηλώσουν τους χώρους αυτούς.

Αν αυτή η κυβέρνηση ήταν έντιμή, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή στον ίδιο νόμο, ή λίγο αργότερα με μία εγκύκλιο, να ενημέρωνε πλήρως τους ιδιοκτήτες για το τι τους περιμένει. Και να επιλέξουν αυτοί τι θα κάνουν, γνωρίζοντας πλήρως τις προθέσεις της κυβέρνησης. Αντ’ αυτού όμως, και μόλις λίγες ημέρες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (μετά από διαδοχικές παρατάσεις), διάλεξε να στείλει τον αναλυτικό πλέον λογαριασμό σε αυτούς που διάλεξαν να φανούν ειλικρινείς απέναντί τους.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του κου Παπανδρέου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, αφού δεν μπορεί να πάρει μια ολοκληρωμένη απόφαση τη χρονική περίοδο που απαιτείται. Είναι η κυβέρνηση των..ημιυπαίθριων αποφάσεων!

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών εδώ.

Οργανωτική συνέλευση σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας

DSC03496

Μετά από αίτημα Ηρακλειωτών που επισκέφθηκαν το Σύνταγμα και είδαν ότι εκεί τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα, σήμερα 3/6/11 στις 9.00 θα γίνει Οργανωτική Συνέλευση των πολιτών της πλατείας Ελευθερίας προκειμένου να καθορισθεί ο τρόπος λειτουργίας της Πλατείας και των Συνελεύσεων, ώστε οι αγανακτισμένοι που θέλουν να πλαισιώσουν αυτό το κίνημα να τους εκφράσει ακόμα περισσότερο ο τρόπος λειτουργίας, και να μην τους αποτρέπει από τη συμμετοχή.

Η καλύτερη λειτουργία της πλατείας,  με οργανωτικές αρχές που θα καθορίσουν όλοι οι πολίτες και όχι οργανωμένες ομάδες, θα προσελκύσουν και περισσότερο κόσμο που θέλει να συμμετάσχει, αλλά δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα .

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να πλαισιώσουμε αυτή την Οργανωτική Συνέλευση σήμερα και να κάνουμε δημιουργικές προτάσεις.

Όλοι στην πλατεία Ελευθερίας απόψε στις 9,00μμ

Ελένη Ι. , από την πλατεία.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μετά την ανεπίσημη διακοπή εργασιών στα Αχτάρικα, ήρθε η επίσημη στη Λ. Δημοκρατίας!

imageΣας έχω ήδη ενημερώσει ότι, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής που διαβεβαίωναν για την σύντομη περαίωση των εργασιών, το έργο της στατικής ενίσχυσης του κτιρίου Αχτάρικα έχει σταματήσει εδώ και 2,5 μήνες. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις οφειλές του δήμου Ηρακλείου προς τον εργολάβο, που ξεπερνούν το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ!

Σήμερα έμαθα ότι και στο έργο της ανακατασκευής πεζοδρομίων και νησίδας της Λ. Δημοκρατίας, ο εργολάβος έχει κάνει ήδη ή πρόκειται να κάνει άμεσα και ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ! Ο λόγος όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι ακριβώς ο ίδιος: δεν έχει πληρωθεί εδώ και περίπου 4 μήνες κανένα λογαριασμό!

Βέβαια στην περίπτωση της Λ. Δημοκρατίας, το ποσό που οφείλει ο δήμος Ηρακλείου σε καμία περίπτωση δεν είναι της τάξης μεγέθους που οφείλεται στο έργο της ενίσχυσης του κτιρίου Αχτάρικα. Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου, το ποσό για τη Λ. Δημοκρατίας είναι κοντά στις 150.000 ευρώ. Όμως ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον κάθε εργολάβο, αν περάσουν 2 μήνες μετά την υπογραφή έστω και ενός λογαριασμού χωρίς να πληρωθεί, να κάνει ειδική δήλωση διακοπής εργασιών στην διευθύνουσα του έργου υπηρεσία. Και αυτό ακριβώς θα κάνει, αν δεν το έχει ήδη κάνει ο συγκεκριμένος εργολάβος.

Διακοπή εργασιών δε σημαίνει βέβαια και αντικατάσταση του εργολάβου. Απλά ο εργολάβος δε θα εκτελέσει άλλες εργασίες, μέχρι να του εξοφλήσει ο δήμος Ηρακλείου τις εργασίες που έχει ήδη εκτελέσει. Καταλαβαίνετε όμως ότι αυτό σημαίνει επιπλέον καθυστέρηση στην περάτωση του έργου, άρα και μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους δημότες, αλλά και τους καταστηματάρχες της οδού, που εδώ και καιρό μπαίνουν μετ’ εμποδίων στα σπίτια τους και στα καταστήματά τους.

Πίσω όμως από τις δύο αυτές περιπτώσεις (του κτιρίου Αχτάρικα και της Λ. δημοκρατίας) κρύβεται ένα πολύ μεγάλο κατά τη γνώμη μου θέμα, που δεν είναι άλλο από την ΑΔΥΝΑΜΙΑ του μεγαλύτερου δήμου της Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, να ανταποκριθεί οικονομικά στις ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις και οφειλές που έχει από την εκτέλεση των έργων που τρέχουν. Μεγάλη ευθύνη βέβαια σ’ αυτό φέρει και η κεντρική κυβέρνηση, που έχει δώσει πάρα πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις στους Καλλικρατικούς δήμους, χωρίς να έχει προβλέψει και τα ανάλογα κονδύλια.

Και, αφού συμβαίνει αυτό στο δήμο Ηρακλείου, φανταστείτε τι θα συμβαίνει στους υπόλοιπους δήμους! Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά στο προσεχές διάστημα, με την περαιτέρω συρρίκνωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που ήδη έχει εξαγγελθεί στα πλαίσια του νέου μνημονίου, αλλά και με το “εσωτερικό μνημόνιο” που θα εφαρμοστεί για τους υπερχρεωμένους δήμους, θα ακούσουμε πολλά κανόνια να σκάνε σε πολλά έργα!

Δ.Τ.: Οι αγροτικοί ιατροί δεν είναι Δούλοι

image Οι αγροτικοί ιατροί της Κρήτης αλλά και των υπολοίπων περιοχών της χώρας μας αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του εθνικού συστήματος υγείας, ιδιαίτερα όσον αφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της υπαίθρου. Σε καθημερινή βάση από τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου των περιφερειακών ιατρείων αλλά και των Κέντρων υγείας εξυπηρετείται ένας σημαντικός αριθμός ασθενών.

Επιπλέον, οι αγροτικοί ιατροί καλούνται να καλύψουν χρόνια κενά και παθογένειες του Ε.Σ.Υ. Είμαστε οι σχεδόν κατά αποκλειστικότητα υπεύθυνοι για τις διακομιδές ασθενών από τις περιφερειακές δομές υγείας προς τα νομαρχιακά νοσοκομεία του νησιού, ενώ καλούμαστε να αναλαμβάνουμε καθήκοντα νοσηλευτή, χειριστή μικροβιολογικού εργαστηρίου και τραυματιοφορέα ανάλογα με της ανάγκες της εξυπηρετούμενης περιοχής.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η στέρηση του δικαιώματος της αντισταθμιστικής ανάπαυσης (ρεπό) έπειτα από εφημερία, το οποίο είναι ένα κατοχυρωμένο νομοθετικά εργασιακό μας δικαίωμα (ΠΔ 88/1999 και 76/2005 που απορρέουν από τις κοινοτικές οδηγίες 93/104/ΕΚ και 2000/34/ΕΚ οι οποίες μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό δίκαιο).

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση την οποία αναπτύσσουν οι διοικήσεις των περιφερειακών νοσοκομείων της Κρήτης, οι οποίες αρνούνται τη χορήγηση του δικαιώματος μας στην αντισταθμιστική ανάπαυση έπειτα από εφημερία καθώς και τη διάκριση των ιατρών, καθώς αυτή τη στιγμή στα περισσότερα ΚΥ ρεπό έπειτα από εφημερία παίρνουν μόνο οι επιμελητές ιατροί, ενώ σύμφωνα με τα παραπάνω διατάγματα το δικαιούμαστε κι εμείς ως αγροτικοί ιατροί.

Η παραπάνω στάση των διοικήσεων των νοσοκομείων είναι όχι μόνο παράνομη, αλλά και επικίνδυνη αφού προσπαθούν να υποχρεώσουν ιατρούς να εργάζονται χωρίς την απαραίτητη αντισταθμιστική ξεκούραση, εις βάρος κυρίως των κατοίκων του νησιού μας. Η υγεία και η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι δικαίωμα όλων μας. Ταυτόχρονα, σε μια εποχή που όλο και περισσότερα εργασιακά δικαιώματα τίθενται υπό αμφισβήτηση είναι καθήκον μας να τα υπερασπιστούμε.

Κοινοποιούμε το παρόν, το οποίο συνυπογράφουμε οι αγροτικοί ιατροί των Κ.Υ. και Π.Ι. της Κρήτης με τη στήριξη των επιμελητών συναδέλφων μας, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και την ΔΥΠΕ Κρήτης. Ενημερώνουμε τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τη ΔΥΠΕ ότι έπειτα από κάθε εφημερία θα θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το ρεπό μας, όχι έπειτα από κάποια αυθαίρετη απόφαση, αλλά έπειτα από αναλυτική επισκόπηση της σχετικής νομοθεσίας με την οποία οφείλουν να εναρμονιστούν.

Οι αγροτικοί γιατροί:

Γεωργιλαδάκης Ιωάννης, Θανασία Άσπα, Κιούσης Νικόλαος, Κοκκινόπουλος Στέλιος, Μηλάκη Πόπη, Μουδατσάκη Μαρίνα, Μπαζάζο Γεώργιος, Ξημέρης Νικόλαος, Πασπαράκης Βασίλης, Πατεράκη Ουρανία, Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος, Τσόγκας Ιωάννης

* Γράμμα φοιτήτριας στην Αγγλία προς τους αγανακτισμένους της πλατείας Ελευθερίας

image Θέλω να σας γράψω, σε όλους εσάς που είστε στο σπίτι μου, στο Ηράκλειο, στην Κρήτη, στην Ελλάδα.

Είμαι Ελληνίδα που σπουδάζει στο εξωτερικό. Ακούω τόσα σχόλια καθημερινά από τους Άγγλους εδώ για την Ελλάδα, στην τβ όλη μέρα να δείχνουν πως βουλιάζουμε, πως ξεπουλιόμαστε. Ακούω να με λένε τεμπέλα ως ελληνίδα την ίδια ώρα που ο πατέρας μου φτύνει αίμα για να μπορώ να τελειώσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές.

Φοιτητές από όλο τον κόσμο (Burgina Faso, USA,UK, ακόμη και από μια χώρα που λέγεται Brunei – εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχει)και εγώ, η μόνη Ελληνίδα, όλοι μαζί μελετάμε τα αρχαιολογικά ευρήματα από το Ιδαίον Άντρον και από την Κνωσό και το σπίτι μου βρίσκεται 5 λεπτά από κει. Βλέπω την Κρήτη από έναν τεράστιο χάρτη που είναι στημένος στη μέση μιας αίθουσας για να μπορούν όλοι να ξέρουν που βρίσκεται η Ιεράπετρα, η Ελεύθερνα , η Βιάννος, το Ατσαλένιο, οι Μέλαμπες και όλα τα μικρά και μεγάλα χωριά της Κρήτης. Την ίδια ώρα, νοιώθω τόσο κοντά και τόσο μακριά από την πατρίδα.

Και την ίδια ώρα που φοιτητές από την Αμερική μελετάνε ένα μικρό νησί τον Άγιο Ευστράτιο με τα ευρήματα του, την ίδια στιγμή βλέπω να το ξεπουλάνε από τις ειδήσεις. Και δακρύζω, και πονάω…

Θέλω μια χάρη, μεγάλη. Επειδή δεν μπορώ να είμαι εκεί, ζητάω από έναν ή μία Ηρακλειώτη πολίτη, να είναι εκεί για μένα. Να είναι εκεί όσο περισσότερο μπορεί. Να με αντικαταστήσει μέχρι να μπορέσω να έρθω όσο πιο σύντομα μπορώ. Και υπόσχομαι πως όταν γυρίσω θα τον αποδεσμεύσω αν έχει κουραστεί και θα πάω στη θέση μου, εκεί που θέλω να βρίσκομαι. Δε με νοιάζει να είναι μαύρος, άσπρος μελαμψός, χοντρός, κοντός. Θέλω να νοιώθει Έλληνας και Κρητικός. Και δε θέλω να έχει καμία σημαία, παρά μόνο την ελληνική. μόνο αυτά τα ‘προσόντα’ θέλω να έχει. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος, όχι για να κάνει τη δική μου δουλειά, αλλά να βοηθήσει στη δουλειά όλων μας.

Και θέλω να μπορώ, να βλέπω εγώ και όλοι το χάρτη της Κρήτης και της Ελλάδας και να χαμογελάω. Όχι για να μπορώ να λέω ότι οι πρόγονοι μας, έδειξαν τον πολιτισμό, αλλά για να λέω ότι οι σημερινοί Έλληνες, έδειξαν το δρόμο για την Ελευθερία, την ελεύθερη ψυχή.
Εις το επανειδήν…

* από τις συζητήσεις του blog των αγανακτισμένων της πλατείας Ελευθερίας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πόσο ακόμα…

Έντονα έχει προβληματίσει απ’ ότι διαβάζω όλους τους πολιτικούς το γεγονός ότι χτες βράδυ μια μερίδα       “Αγανακτισμένων” της πλατείας Συντάγματος απέκλεισαν την έξοδο της Βουλής, και χρειάστηκε να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να μπορέσουν να “διαφύγουν” βουλευτές και εργαζόμενοι. Μάλιστα, κάποιοι βουλευτές έφυγαν συνοδεία αστυνομικών μέσα από τον Εθνικό κήπο, με φακούς στα χέρια…

Δεν είδα όμως να προβληματίζονταν ιδιαίτερα τις προηγούμενες ημέρες, όταν χιλιάδες κόσμου μαζεύονταν κάθε βράδυ και διαδήλωναν ειρηνικά. Μάλιστα, πολλοί απ’ αυτούς, με αρχηγό φυσικά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, απαξίωναν με συνεντεύξεις τους και δηλώσεις τους το κίνημα. Δεν προβληματίζονταν βλέποντας τα πανό να γράφουν “δεν τα φάγαμε μαζί”, “Ξυπνήσαμε”, “θα φύγετε νύχτα”, ή   όταν άκουγαν τους ήχους από τις κατσαρόλες…

Καλά κάνουν έστω κι έτσι να προβληματίζονται. γιατί η αγανάκτηση όλο και συσσωρεύεται. Και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, κάθε φορά που διαρρέουν κι ένα νέο μέτρο, που θα κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολή. Και, παρόλο που το κίνημα έχει ξεκινήσει με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να διατηρήσει αυτό το χαρακτήρα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να χαλιναγωγήσει την αγανάκτησή του ο άνεργος, που ψάχνει τώρα μήνες για δουλειά, και συντηρείται από την οικογένειά του…

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να χαλιναγωγήσει την αγανάκτησή του ο νέος, που του λένε ότι ΑΝ καταφέρει να βρει μια δουλειά, θα αμείβεται 592 ευρώ και θα πρέπει να δουλεύει και 10 ώρες την ημέρα χωρίς υπερωρίες, όποτε κρίνει ο εργοδότης του…

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να χαλιναγωγήσει την αγανάκτησή του ο συνταξιούχος, που του λένε ότι θα μειωθεί το ΕΚΑΣ, θα πληρώσει νέο ΛΑΦΚΑ, θα μειωθεί το ΕΦΑΠΑΞ για το οποίο πλήρωνε μια ζωή…

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να χαλιναγωγήσει την αγανάκτησή του ο κάθε γονιός, που βλέπει ότι δεν μπορεί να προσφέρει τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα στα παιδιά του…

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να χαλιναγωγήσει την αγανάκτησή του ο εργαζόμενος που βλέπει ότι χάνει το σπίτι του από τις τράπεζες…

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να χαλιναγωγήσει την αγανάκτησή του ο δημόσιος υπάλληλος, που θα μειωθεί ο μισθός του ΞΑΝΑ άλλο 20%-30%…

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να χαλιναγωγήσει την αγανάκτησή του ο επιχειρηματίας που κλείνει την επιχείρησή του, και κινδυνεύει να μπει φυλακή από τα χρέη…

Δεν είμαι σίγουρος για κανέναν πια, και για τίποτα. Αλλά και κανένας δεν είναι σίγουρος που θα τον βγάλει αυτή η κατάσταση, και πως θα εκφράσει την αγανάκτησή του… Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τους πολιτικούς, αλλά όλους μας…

Δ.Τ.: Ευθύνες απέναντι στους πολίτες και την ιστορία του ΟΦΗ

clip_image002Στο ελληνικό ποδόσφαιρο της «κασετολογίας» και των μεγαλοπαραγόντων, όπου μπορεί ένας οπαδός να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να χειροδικήσει έναντι ενός ποδοσφαιριστή, όπου το άθλημα εξευτελίζεται κάθε τόσο, βγαίνοντας «οφσάιντ» από την κοινωνία, τους έφταιξε ο ΟΦΗ. Τον οποίο ενοχοποιούν ουσιαστικά γιατί διάλεξε να αγωνιστεί στο γήπεδο και όχι στα «στέκια» της ΕΠΟ. Με αποτέλεσμα την άδικη απόφαση εις βάρος του.

Τα ζητούμενα από δω και πέρα είναι δυο:

Αρχικά οι φίλοι της ομάδας να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και την ιστορία του Συλλόγου. Το δίκαιο ξέσπασμα τους, το οποίο συμμεριζόμαστε, να είναι υπόδειγμα ειρηνικής διαδήλωσης και να μην συνοδευτεί από καταδικαστέα έκτροπα, όπως τα προχθεσινά, που θα δώσουν άλλοθι στα κέντρα αποφάσεων και θα στιγματίσουν την αξιοπρέπεια των φίλων και της ομάδας του ΟΦΗ.

Το βασικότερο, οι αρμόδιοι φορείς της πόλης έχουν χρέος απέναντι στους πολίτες να διαφυλάξουν την Δημοτική και Δημόσια περιουσία. Να διατηρήσουν την ατμόσφαιρα καθαρή, εφαρμόζοντας λελογισμένο σχεδιασμό, ώστε ο καθένας μας να μπορεί να κυκλοφορεί άνετα και όχι με δάκρυα στα μάτια(!). Να μην επιτρέψουν σε κάποιους «λίγους» με συμπεριφορές που δεν εκπροσωπούν επ’ ουδενί το σύνολο των φίλων του Συλλόγου, να διαταράξουν την κοινωνική συνοχή και να αποκλείσουν την πρόσβαση συμπολιτών μας από σημεία της πόλης.

Ευελπιστούμε στη άμεση Δικαίωση του ΟΦΗ και μακροπρόθεσμα στην δικαίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με συνέπεια, το ποδόσφαιρο να επανέλθει πραγματικά ως το άθλημα του λαού, να γίνει παράδειγμα για τους νέους αποτρέποντας τους από τα επικίνδυνα μονοπάτια του χουλιγκανισμού και των ναρκωτικών!

Τμήμα Νέων Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

*Γράμμα από τον υπουργό εργασίας στον Έλληνα νέο..

Είσαι νέος, ζεις στην Ελλάδα, και είσαι κάτω από 25 ετών; Έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου; Θέλεις να αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου, τη δημιουργικότητά σου, την ενέργειά σου, και να δουλέψεις; Να βάλεις τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, να ζήσεις μόνος σου ή να φτιάξεις οικογένεια;

 Η Κυβέρνηση είναι εδώ για σένα!

Όμως, δε χρειάζεται να ξεκινήσεις λαμβάνοντας ως μισθό το ιλιγγιώδες ποσό των 700 ευρώ!! Μα τι να τα κάνεις τόσα χρήματα; Δεν έχουν οι γονείς σου δουλέψει τόσα χρόνια; Μπορούν να σε φιλοξενούν στο σπίτι τους μέχρι να βγει η χώρα από την κρίση. Να σε ταΐζουν, να σε ντύνουν, και πότε πότε να σε χαρτζιλικώνουν κιόλας. Υποχρέωσή τους είναι άλλωστε…

Γι’ αυτό αποφάσισα ότι μπορείς να ζήσεις άνετα με τον κατά 20% μειωμένο από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μισθό . Και να δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα, χωρίς να πληρώνεσαι υπερωρίες… Το κάνω για το καλό της χώρας… Για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.. Αλλά υπόσχομαι μόλις βγούμε από την κρίση, ότι όλα θα γίνουν όπως πριν… Κάποια στιγμή, θα παίρνεις και πάλι 700 ευρώ. Και τότε θα μπορέσεις να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι…

Με τιμή, ο Υπουργός Εργασίας

* Φυσικά αυτό το γράμμα δε γράφτηκε ποτέ από τον υπουργό. Πιθανότατα όμως αποτυπώνει το σκεπτικό της (σύμφωνα με δημοσιεύματα ειλημμένης) απόφασης να μειωθεί ο μισθός νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας, μέχρι 25 ετών, στο 80% του βασικού μισθού που προβλέπεται στην εκάστοτε ΣΣΕ.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ήμαρτον Κύριε!!

Αυτό είναι μυστήριο… hi-tech!  Το ευαγγέλιο σε…ipad!  Ήμαρτον Κύριε….

image

Τώρα και εκφοβισμός πολιτών από πολιτικούς! Αυτό είναι το ήθος τους!

image Πραγματικά ήθελα να ήξερα ποιος είναι αυτός ο πολιτικός στον οποίο αναφέρεται το οπισθόφυλλο της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, ο οποίος δημιούργησε πρόβλημα σε επιβάτη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, επειδή ο τελευταίος ΤΟΛΜΗΣΕ να πει τη φράση : “ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ”! Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που είχε έρθει στο Ηράκλειο για να προετοιμάσει την επίσκεψη Σαμαρά.

Ο πολιτικός αυτός εξοργίστηκε (σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα) όταν ο πολίτης είπε τη φράση “Για όλα φταίνε οι πολιτικοί”, επειδή υπήρχε μια καθυστέρηση στο αεροπλάνο. Μάλιστα, απείλησε τον επιβάτη με μήνυση, άκουσον – άκουσον, για εξύβριση! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου! Οι αστυνομικοί όμως, όταν ζήτησαν από τον πολιτικό να τους πει ποιες ήταν οι ύβρεις, προκειμένου να συντάξουν το κείμενο της μήνυσης, δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Και γιατί δεν έλαβαν απάντηση; Πολύ απλά, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΕ!!! Ο πολιτικός αυτός όμως, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ, ο οποίος ΕΙΠΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ: ότι για το χάλι της χώρας μας, φταίνε οι πολιτικοί!

Με τη βοήθεια και των αστυνομικών όμως, ανάγκασε με την απειλή της μήνυσης τον πολίτη να του ζητήσει δημόσια συγνώμη, μπροστά σε όλους τους επιβάτες της πτήσης!

Θίχτηκε ο “κύριος”… Δεν ξέρω και ποιος είναι, να τον στολίσω κατάλληλα… Βλέπετε, μάλλον και η εφημερίδα φοβάται να γράψει το όνομά του, μη φάει και αυτή καμιά μήνυση για..συκοφαντία! Όποιος και να είναι όμως, κάποιος θα πρέπει να του πει ότι ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΞΙΑ! ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ!

Για μπες λιγάκι στο διαδίκτυο “κύριε” πολιτικέ (γιατί για να βγεις στο δρόμο είναι λίγο δύσκολο, το καταλαβαίνω) , να δεις τι λέει ο κόσμος στις πλατείες… Όχι μόνο ότι για όλα φταίνε οι πολιτικοί, αλλά και ότι εσείς τα φάγατε μόνοι σας, ότι έχετε καταστρέψει τη χώρα, ότι πρέπει να μπείτε οι μισοί φυλακή, ότι ζείτε εις βάρος του λαού, και πολλά άλλα. Μήπως θες να κάνεις μήνυση και στους 100.000 αγανακτισμένους της πλατείας συντάγματος, και τους χιλιάδες των άλλων πόλεων που επί 6 ημέρες τώρα διαδηλώνουν; Ή μήπως στα 7.000.000 αγανακτισμένους με το πολιτικό σύστημα Έλληνες ; Βρήκες όμως ένα ανθρωπάκο και κατάφερες να τον εκφοβίσεις… Μήπως νιώθεις τώρα περισσότερο άντρας ή λιγότερο υπεύθυνος για το χάλι της χώρας;

Για βάλτε επιτέλους λίγο μυαλό, και κατεβάστε το κεφάλι… Και ακούστε τον κόσμο τι λέει για εσάς, χωρίς να το παίζετε συνεχώς έξυπνοι. Γιατί “κύριε” πολιτικέ, κι εσύ προσωπικά να μην έχεις κλέψει, ή να μην έχεις φάει,  έχεις δει και έχεις αφήσει το συνάδελφό σου να φάει, και δεν έχεις κάνει τίποτε γι’ αυτό. Και σίγουρα έχεις ψηφίσει και όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες, που εμποδίζουν οποιονδήποτε να τον τιμωρήσει. Μην το παίζεις λοιπόν αθώα περιστερά, και θιγόμενος…

Το κωμικοτραγικό βέβαια στην όλη υπόθεση είναι ότι ο κύριος που απλά είπε ότι λέει όλη η Ελλάδα, επέδειξε στον πολιτικό και την κομματική του ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, για να τον ηρεμίσει!!!

Ε ρε τι τραβάτε κι εσείς τα κομματικά στελέχη!!

Καπνίστε να σωθεί η χώρα!

Θα θυμάστε βέβαια ότι στη χώρα μας ισχύει ένας αντικαπνιστικός νόμος! και λέω θα θυμάστε, γιατί στην καθημερινότητάς μας δεν υπάρχει τίποτα που να μας το θυμίζει πλέον! Σε όλες τις καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, αλλά και σε χώρους εργασίας, το κάπνισμα πάει σύννεφο!

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου… Τον προηγούμενο Ιούλιο λοιπόν, είχαμε ακούσει τα απίστευτα επιχειρήματα από τον υπουργό υγείας κο Λοβέρδο, κατά την ψήφιση του σχετικού νόμου: ότι η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα και ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει, επειδή έχει επιβαρυνθεί τα μέγιστα από τους χρόνιους καπνιστές.

Τώρα που η κυβέρνηση αναζητά νέους τρόπους για να βάλει χρήματα στα (άδεια) ταμεία της, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκε είναι φυσικά η αύξηση φόρου στα τσιγάρα! Για να μπουν όμως χρήματα στα ταμεία, θα πρέπει ο κόσμος να καπνίζει! Και αν καπνίζει, θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ, όταν οι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα κοστίζουν ήδη 2,14 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως!!

Αν αυτή η κυβέρνηση νομίζει ότι με το κάπνισμα θα σωθεί η χώρα, τότε είμαστε χαμένοι από πρώτο χέρι! Και η εξήγηση βρίσκεται στην παρακάτω φωτογραφία, που τραβήχτηκε σε περίπτερο του Ηρακλείου…

DSC00203 

Έτσι ακριβώς! Πολύς κόσμος δεν μπορεί πλέον να αγοράσει ούτε ένα ένα πακέτο τσιγάρα, και τα αγοράζει χύμα! Και η κυβέρνηση θα αυξήσει και άλλο το φόρο, για να έχει έσοδα!

Βέβαια, αν οι υπουργοί πήγαιναν πότε – πότε σε κανένα περίπτερο, ίσως να μην πρότειναν τέτοια μέτρα…Αλλά πως να πας στο περίπτερο με το Armani… Δεν ταιριάζει…

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

* Η αγανάκτηση μια μάνας…

image O γιος μου σήμερα έγινε 5 χρονών. Τον μεγαλώνω μόνη μου .
Λίγες ώρες πριν τον γεννήσω άφησα μια μικρή διαθήκη στον άνθρωπο που θα τον αναλάβει αν πάθω κάτι …
ΘΕΛΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.!!

Εννοώντας να γίνει άνθρωπος με ελεύθερη βούληση για τη ζωή του , με ελευθερία στις επιλογές του , με θέληση να κυνηγάει τα όνειρά του , με ανοιχτό μυαλό χωρίς προκατάληψη, με δύναμη ψυχής τέτοια που να του επιτρέψει να σηκώσει το κεφάλι του απ το κοπάδι και να πετάξει όπου θέλει !!

Πέντε χρόνια τώρα δουλεύω πάνω σ αυτό… σε κάθε στιγμή που περνάω μαζί του….

Του μαθαίνω πως όταν πέφτει και χτυπάει πρέπει να σηκώνεται και να προσπαθεί ξανά.
Του μαθαίνω γιατί κάποια παιδάκια κάθονται κατάχαμα και παίζουν ακορντεόν.
Του μαθαίνω γιατί οι άνθρωποι στα φανάρια θέλουν τα πλύνουν τα τζάμια στα αυτοκίνητα.
Του εξήγησα γιατί η αστυνομία συνέλαβε μπροστά στα μάτια μας τον πακιστανό στα Λιοντάρια.
Του εξήγησα γιατί οι άνθρωποι κατεβαίνουν στις πορείες που πήγαμε μαζί.
Του εξήγησα γιατί πήγαμε όλοι γονείς και παιδιά στο δημαρχείο μετά την απόφαση να απολύσουν τις δασκάλες τους.
Του εξήγησα κάθε μέρα που έφυγα για τη δουλειά μου πως η μαμά πρέπει να δουλεύει για να μπορούμε να έχουμε ένα σπίτι, φαγητό, ρούχα, παιχνίδια,βιβλία… για να παίρνω πάντα την απάντηση : “θέλω την μαμά μου δεν θέλω τίποτα απ όλα αυτά ”!

Το μόνο που ΔΕΝ τόλμησα να εξηγήσω στο παιδί μου είναι…

…πως η μαμά του τα τελευταία δυο χρόνια δουλεύει 15 ώρες την μέρα γιατί οι τράπεζες και το κράτος περιμένουν να τους ξεπληρώσει ένα 6ψηφιο αριθμό σε ευρώ,

ότι το τηλέφωνο που χτυπά ανά 5 λεπτά δεν είναι απ τον παππού αλλά από τις εισπρακτικές,

ότι η μαμά εκτός από τις ώρες που είναι στη δουλειά της περνάει ώρες μέσα στις τράπεζες προσπαθώντας να “ρυθμίσει” δόσεις επί δόσεων μ αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν και την ψυχή της,

ότι παρόλα τα 15ωρα δουλειάς η μαμά δεν θα τα καταφέρει και θα χάσει το μαγαζί της και μαζί μ αυτό , δεν θα χουμε πια σπίτι για να μένουμε, ούτε λεφτά για βιβλία και παιχνίδια …και είναι πια θέμα ημερών.

Κατεβαίνω κάθε βράδυ στην πλατεία , χώνομαι ανάμεσα σας, παίρνω κουράγιο απ αυτά που ακούω, δακρύζω από τα λόγια σας που καταφέρνουν να ανάψουν μια μικρή ελπίδα πως αυτή η σκλαβιά μπορεί και να τελειώσει με κάποιο τρόπο επιτέλους …. αλλά ούτε απόψε δεν τόλμησα να πιάσω το μικρόφωνο και να σας πω πως για να γίνει ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ…. ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ !!!

“ΣΣΣΣΣ….ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ”

* Το παραπάνω κείμενο αναρτήθηκε από μία μητέρα 47 χρονών που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της, στο blog των αγανακτισμένων του Ηρακλείου, υπό μορφή συζήτησης.

Οι αγανακτισμένοι της 29ης Μαΐου στο Ηράκλειο

Φωτογραφίες από τη μεγάλη συγκέντρωση των “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ” του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ στην     ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ την Κυριακή 29-5-2011.

DSC03496DSC03503DSC03499   DSC03481DSC03514DSC03482 DSC03518DSC03486DSC03479  DSC03476 DSC03492  DSC03504    DSC03519DSC03522

Οι αγανακτισμένοι του Ηρακλείου στη μαζική συγκέντρωση της 29ης Μαΐου (βίντεο)

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ” σε όλη την Ελλάδα. Και στο Ηράκλειο, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας ήταν πάρα πολύς, κάτι που δείχνει ότι το κίνημα των “Αγανακτισμένων” στηρίζεται κάθε μέρα και από πιο πολλούς πολίτες, στο πείσμα αυτών που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι αφενός δεν έχει πολιτική χροιά και αφετέρου δεν έχει μαζικότητα.

Δείτε το βίντεο από τη χτεσινή, μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, την πορεία στους πεζόδρομους της πόλης για να παρακινηθούν και άλλοι πολίτες να κατέβουν στην πλατεία, αλλά και μερικές χαρακτηριστικές ομιλίες πολιτών.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων για τη σημερινή συγκέντρωση

Τις τελευταίες μέρες το ρεύμα αγανακτισμένων πολιτών , που έχουν καταλάβει τις πλατείες της χώρας , αποδεικνύει ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο κι ότι είναι ώρα όλοι να αντιδράσουμε.

O σύλλογος μας παρευρίσκεται από προχθές στην πλατεία και έχουμε στήσει τραπεζάκι όπου μοιράζουμε τα χαρτιά μας και μιλάμε με πλήθος κόσμου συνέχεια και γράφουμε καινούρια μέλη.

Καλούμε όλους τους ανέργους και τους επισφαλώς εργαζομένους της πόλης να συμμετάσχουν στις απογευματινές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στη πλατεία Ελευθερίας.

Ιδιαίτερα την Κυριακή 29/05 , ημέρα πανευρωπαϊκού συντονισμού, θα πρέπει να δώσουμε ένα βροντερό παρών ώστε να ακουστεί παντού η φωνή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/05 , 18.00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ